Tänään on siivottu meillä joulu pois ja koti tuntuu valoistalta ja ilmavalta. Iso kuusi kun vie aina paljon tilaa ja kun sen pistää pihalle, tuntuu että tilaa on valtavasti lisää.

Mä tykkään tehdä näitä listapostauksia. Niitä on kiva lukea ja niitä on kiva tehdä. Muistin yhtäkkiä, että tein viime vuonna tällaisen ja innostuin tekemään uudestaan. Tämä on kiva, kun on valmiit kysymykset, joten ei kun vastaamaan. Matkallä kävi vaan niin, että 20. kysymyksen jälkeen kirjoittamani vastaukset hävisivät jonnekin bittitaivaaseen ja oikeasti en jaksanut enää kirjoittaa niitä uusiksi. Näin ollen päätin julkaista tämän postauksen lyhyempänä kuin aiemmin suunnittelin. Jos sitten loput kysymykset joskus innostun kaivamaan taas esiin, vastaan niihin sitten vaikka toisessa postauksessa. :)

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, jota et ole aiemmin tehnyt?

Minä matkustin Amerikkaan, enkä vain kerran, vain kaksi kertaa. Jotenkin Amerikka yllätti minut täysin. Se oli sellainen, kuin olin odottanut, muttei sitten kuitenkaan. Sain tänä vuonna nähdä, miten isoon USAaan mahtuu niin monenlaisia maailmoja. Pohjois-Carolinassa olo on kuin olisi Nurmijärvellä, mutta Chicagossa koin oloni kuitenkin paljon kotoisammaksi. Kaikkialla ihmiset ovat aina ystävällisiä ja ruoka on taivaallisen hyvää.

2. Oletko pystynyt pitämään viime vuonna tekemiäsi uudenvuoden lupauksia?

En yleensä lupaa uutenavuotena hirveästi mitään, paitsi varmaan yritän aina luvata itselleni pitää itsestäni parempaa huolta liikkumalla enemmän ja syömällä terveellisemmin. Jos olin luvannut nämä asiat viime vuonna, en pitänyt lupaustani. Erityisesti työkiireiden vuoksi liikkuminen on jäänyt liian vähälle ja myös syömisen suhteen on parannettavaa. Mutta, onneksi kohta on taas uusi vuosi ja voin taas luvata saman. Eli liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin.3. Tuliko elämääsi vuoden aikana uusia ihmisiä? ja 4. Menetitkö ketään läheistäsi?

Tuli ja paljon. Tämä siksi, että olin juuri viime vuoden lopussa vaihtanut työpaikkaa. Ja menetin myös erään ihanan nuoruudenystävän. Syövälle. Se oli pysäyttävä hetki. Vaikka tiesin, että näin tapahtuu, tuli se kuitenkin vähän yllätyksenä.

5. Missä maissa vierailit?

Matkustin vuonna 2018 varmaan enemmän kuin ikinä ennen. Pääasiassa johtuen uudesta työstä, johon matkustaminen kuuluu yhtenä osana. Lisäksi kävimme perheen kanssa Ruotsissa perinteisellä hiihtoreissulla ja kesällä Lontoossa kaupunkilomalla. Ja enemmänkin olisin voinut matkustaa, sillä jos totta puhutaan, ei siihen ikinä kyllästy, vaikka työmatkat eivät aina tarkoita, että samalla ehtisi kaupunkikierrokselle, mutta välillä sekin on mahdollista.

Tässä maat, jossa kävin tänä vuonna;

Kiina, USA, Venäjä, Puola, Espanja, Hollanti, Thaimaa, Englanti, Ruotsi.6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, jota kuluvan vuoden aikana et saanut?

Tämä ei ole oikea toive, sillä se on niin paljon itsestä kiinni, miten asioita priorisoi, mutta haluaisin liikkua enemmän ja syödä terveellisemmin. Lisäksi haluaisin saada MBA opinnot vihdoin valmiiksi.

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?

7.12. Ystävän hautajaiset. 

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Aika tylsää, mutta oma saavutukseni liittyy työhön. Otin runsas vuosi sitten vastaan ison haasteen ja vuoden jälkeen voin todeta onnistuneeni. Aina on parantamisen varaa, mutta pitää osata katsoa isoa kuvaa, jossa voin todeta onnistuneeni.

9. Mikä oli paras ostoksesi?

Taisi se olla tuo olohuoneen lamppu. Lisäksi matkat perheen kanssa olivat rahan arvoisia. 

10. Kenen käytös pysäytti sinut eniten?


Miten pitkän listan tähän voisi kerätä? Edelleen; Trump. Ja Putin. Ja edelleen #metoo. Amerikkalaiset ylipäätään ovat yllättäneet minut. Suomalainen suoruus yhdistettynä amerikkalaiseen hierarkiaan ja kulissikulttuuriin on ollut iso oppimisen paikka. Nyt pärjään jo paremmin, mutta polku on ollut paikoin kivinen. Puhumalla siitä on selvitty ja tullaan jatkossa selviämään. 
11.  Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Ruokaan. Ja teineihin. Olisin halunnut käyttää ehkä enemmän matkustamiseen ja kotiin. 

12. Mistä ihan todella innostuit?

Työstä. Ja perheestä. Ja siitä, että perheellä on kaikki hyvin. Tytär aloitti lukion ja se on lähtenyt hyvin käyntiin. Pojat yläasteen ja sekin on sujunut hyvin. Pakko innostua. 

13. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Nyt en osaa valita laulua, mutta tyttären kanssa aamuisin autossa kuuntelemme uutta HitMix -radiokanavaa, jossa soitetaan kaikkia vanhoja hyviä hittejä. Ja George Michaelin musa aina vaan....

14. Viime kauteen verrattuna, oletko

¤ onnellisempi vain onnettomampi; onnellisempi
¤ laihempi vai lihavampi: kääk! varmaan vähän pyöreämpi kuin edellisenä vuonna, mutten onneksi merkittävästi
¤ rikkaampi vai köyhempi: varmaan aika sama.15. Mikä oli suurin pettymyksesi?

En liikkunut tarpeeksi. Huono vuosi liikunnan saralla, joskin hyötyliikuntaa harrastin enemmän. En saanut opintoja päätökseen, mutta se olisikin ollut varmaan ihme, jos olisin saanut. 

16. Sairastuitko tai loukkaannuitko?

Onneksi en kumpaakaan. Itse asiassa olen ollut ihmeellisen terve koko syksyn. Ainoa isompi huoli tuli syyskuisen Venäjän matkan jälkeen, josta olin napannut jonkun kauhean vatsapöpön, joka pysyi vieraanani viikkokaupalla.

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Liikkumisen lisäksi olisin halunnut enemmän aikaa perheen kanssa. Olla enemmän kotona, mutta toisaalta ei voi saada kaikkea. Matkustin paljon, joka oli mukava asia, mutta kuitenkin aina sitä kuitenkin toivoo lisää kotonaoloaikaa.18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? 

Aina voisi murehtia vähemmän, mutta en ole tehnyt sitäkään hirveästi tänä vuonna. Ehkä murehdin usein etukäteen ihan turhaan. Lasten koulujuttuja, työjuttuja, raha-asioita, kiireitä...mitä nyt kaikkea voi keksiä, varmaan murehdin niitä ihan turhaan.

19. Miten vietit joulua ja juhannusta?

Oman ihanan perheen kanssa. Parasta.

20. Rakastuitko vuoden aikana?

Ehkä en sinänsä, mutta rakkautta olen onneksi saanut ja saanut rakastaa. Tänä vuonna olen lukenut ja kuunnellut äänikirjoja enemmän kuin ikinä ennen. Ehkä rakastuin siihen. 

Nyt haluan toivottaa oikein ihanaa ja onnellista uuttavuotta teille kaikille!

Kati