Niin se joulu joutui. Onneksi joutui, sillä jo monta viikkoa olen odottanut eilistä perjantaipäivää, jolloin voin vihdoin huokaista, että nyt on loma. Tämä loma tulee nimittäin tarpeeseen, sillä sen verran kiire syksy on takana. Joululoma on siitä ihana, että silloin on yleensä aika paljon sellaista ihan oloaikaa, jolloin katson televisiota, luen kirjaa tai oikeasti vain nukun. Muutaman päivän tuota kaavaa toistettuani, mieli ja kroppaa vaatii taas actionia. Tänä jouluna olemme kotona aivan oman perheen kesken, joka sekin on ihan kivaa, sillä eipähän tarvitse hirveästi miettiä siivoiluja tai muuta sellaista. Kaappi täyteen ruokaa ja sillä mennään sitten monta päivää.


En tiedä oliko joulustressi vai joku muu stressi, mutta näin pari yötä sitten painajaista, jossa sisustussisko oli ilmoittanut meidän kodin Suomen kaunein koti -ohjelmaan. Unessa minä yritin kiivaasti siivota kämppää sellaiseen kuntoon, että tuomarit voi päästää sisälle, mutta aina löytyi jokin uusi sotku tai epämääräinen pino.  Kylmä hiki nousi otsaan kun pohdin, että kauheaa kun meillä puuttuu listoja ja paikat on ihan rempallaan ja kohta koko kansa katsoo sitä televisiosta! Kun heräsin, täytyy sanoa, että olin ehdottoman helpottunut!Nappasin nämä kuvat tänä aamuna ja vähän hymyilytti, että joka vuoden joulukuvat tuntuvat olevan ihan samanlaisia, vaikka mihinkä se siitä muuttuisi, kun aina meillä on samat koristeet ja kuusi samassa paikassa ja olohuoneen pöydälle ostan joka vuosi amarylliksen, vaikka maljakko taitaa vaihtua.

Joulukuusi on siis jo paikoillaan koristeltuna ja muutenkin koti on aika pitkälti valmis joulun tuloon. Ainoastaan viimeinen yleissiivous on tekemättä, mutta muuten kaikki on valmista. Tänään olemme menossa katsomaan Helsingin joulumarkkinoita ja huominen menee ruoanlaiton merkeissä, vaikka jos totta puhutaan, ostin monet jutut ihan valmiina. Tänä vuonna haluan, että joulutunnelma syntyy mahdollisimman helposti.


Oikein ihanaa joulua teille kaikille!

Kati