Hei murut!  Ja ihanaa lauantaiaamua! Syksyn kiireiden vuoksi sain syysistutukset laitettua vasta viime viikonloppuna. Tai eipä minun istutukseni nyt niin kummoiset ole, kun laitan yleensä vain callunoita ja ehkä yhden muun jutun. No nyt suorastaan ihan villiinnyin, kun callunoiden kaveriksi tuli hankittua elämäni ensimmäinen koristekaali sekä roikkuva havupallo. Kauniita ovat ja koristekaalikin näytti kestävän viime viikon kylmät yöt ihan moitteettomana.

Blogia ja bloggaamista on taas tällä viikollakin tullut pohdittua. Torstaina olo oli työpäivän päätteeksi niin tehokas, että ihan jo pohdin että pitäisikö kirjoittaa postaus, mutta sitten suuntasin ylimääräisen energian siivoiluun ja kaupassa käyntiin. Vähän tylsää, mutta sain siitä hyvästä palkaksi rennon perjantai-illan.Tänä aamuna pohdin, että onko blogeihin kommentointi jo vanhanaikaista? Tuntuu, että uudet blogialustat eivät oikein kannusta kommentoimiseen niin kuin vanhat. Toki ymmärrän tuon, jos bloggaajat kokevat kommentoinnin enemmän negatiivisena kuin positiivisena asiana, mutta ovathan kommentit ainakin meidän vanhan liiton bloggaajien mielessä vähintäänkin bloggaamisen suola, ellei vähän pippurikin. Itse tykkään jättää jotain merkkiä vierailustani, mutta nyt olen huomannut, että esim. puhelimella kommentointi on muuttunut mahdottomaksi ja tietokoneella minun tulee hyvin harvoin blogeja luettua. Näin kommentit jää jättämättä. Jos kommentointiin halutaan kannustaa, pitäisi sen olla mahdollisimman helppoa.
Olen tosin lukenut muiden blogeja viime kuukaisina ihan hävyttömän vähän. Ehkä se johtuu siitä, että on ihan täysi työ jollain tavalla löytää aikaa edes tämän oma nurkan aktiivisena pitämiseen. Siihen liittyen olen pohtinut kuvien kierrättämistä. Minä olen blogannut nyt runsaat neljä vuotta ja melkein joka postaukseen olen ottanut aina uudet kuvat. Olen paljon pohtinut että tarvitseeko? Minua itseäni ei haittaa, jos blogikollega kierrättää omia kuviaan. Ihan järkevää. Ja kauniita kuvia kelpaa toki useamminkin katsella. Mitä ajatuksia teillä muilla on tähän liittyen? Haittaako, jos bloggaaja kierrättää kuviaan vai pitäisikö jokaisessa postauksessa olla uudet kuvat?Pakko muuten mainita vielä pari viikon positiivista juttua. Pojilla on ihana fysiikan opettaja, joka jaksaa jokaikisen tunnin jälkeen laittaa Helmeen "huomautuksen", jossa kehuu poikien tuntityöskentelyä. Se lämmittää vilkkaiden poikien äitiä enemmän kuin fysiikan opettaja luultavasti arvaakaan. Tytär sen sijaan järjesti tälle illalle perheaikaa elokuvaillan muodossa. Menemme katsomaan Freddie Mercurystä kertovan elokuvan Bohemian Rhapsody.  Ihania nämä meidän nuoret! <3

Nyt haluan toivottaa iloa ja onnea teidän kaikkien lauantaipäivään!

Love, Kati