Sain sisustussiskolta jokin aika sitten pinon vanhoja sisustuslehtiä. Vasta nyt ehdin selailla ne läpi ja huokailin erityisesti syyskuun Koti ja keittiö -lehden koteja. Olisin voinut muuttaa ihan jokaikiseen, joita lehdessä esiteltiin. Kodit olivat persoonallisia, kodikkaita, mutta jotenkin ihanalla tavalla saavutettavia ideoita täynnä. Tiedättekö sen tunteen, kun selailet sisustuslehtiä ja kaikki kodeissa esitellyt huonekalut ja tavarat ovat joko todella kalliita tai sitten jotenkin muuten saavuttamattomia, vaikka matkamuistoja. On niin ihanaa, kun löytää lehdistä tai blogeista ideoita, jotka ovat kohtuullisen helposti toteutettavissa. Eivät kalliita, eivätkä muuten vaikeasti saavutettavia. Toki jokaisella saa ja pitääkin olla niitä unelmien huonekaluja tai valaisimia, joita varten säästetään ja joiden ostamista harkitaan pitkään. Mutta kyllä seassa on hyvä olla myös sitä edullisempaa ihan tavallista tavaraa.Meillä on hyvin vähän mitään designhuonekaluja tai -valaisimia, vaikka suuri designinystävä olenkin. Ehkä se on osittain myös arkuutta. Uskallanko investoida satasia tai tuhansia johonkin esineeseen, jollen sitten pidäkään siitä kovin pitkään? Mitä jos se onkin pettymys? Mitä jos se ei sovikaan meille? Viime aikoina olen pohtinut paljon, että pitää ostaa vähemmän ja kestävämpiä asioita. Oikeastaan ihan kaikessa, myös sisustukseen liittyvissä hankinnoissa. Siihen ajatteluun kalliit ja kestävät designkalusteet sopivat täydellisesti. Mutta kaiken, joka on kestävää, ei aina tarvitse olla niin hirveän kallista. Jotkut huonekalut vaan ovat sellaisia, joista jaksaa tykätä vuosi toisensa jälkeen, kalliita tai ei.


Minulle sellainen on esimerkiksi meidän olohuoneessa oleva rottinkinen pieni pyöreä IKEAsta ostettu rahi. Se on ollut meillä varmaan yli 15 vuotta ja hinta on ehkä ollut joitain kymppejä. Siinä on jotain ihanaa lämminhenkisyyttä, josta minä pidän. Yksinkertainen, sopivan rouhea ja kaunis, mutta samalla käytännöllinen. En ehkä osaisi kuvitella meidän olohuonetta ilman tuota vanhaa rottinkirahia. Ja laadusta täytyy sen verran sanoa, että vaikka se on välillä ollut myös ulkona, ainoastaan väri on harmaantunut, joka on oikeastaan ihan hyvä asia.


Tiedättekö kun joskus on sellainen tunne, ettei kotona ole mikään niin kuin haluaisi? Tuntuu, että kaikki on jotenkin vääränlaista ja mieli halajaa jatkuvaa muutosta. Onneksi minulla ei juuri nyt ole sellaista tunnetta, vaan koen kotimme lämpimäksi pesäksi, jossa on hyvä olla. Vaikka minulla on muutama isompi huonekaluhankinta mielessä, on kotimme sisustus juuri nyt sellainen, josta minä pidän. Lämminhenkinen ja kutsuva. Pidän siitä, että olemme lisänneet sisustukseen viime vuosina aika paljon mustaa, sillä se lämmittää muuten vaaleaa kotia ihanasti. Lisäksi olen tehnyt muutamia ihan pieniä hankintoja ja muutoksia, jotka näyttävät ja tuntuvat lämpimiltä ja kodikkailta.


Oletko sinä juuri nyt tyytyväinen kotisi sisustukseen, vai pohditko muutosten tekemistä?

Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaipäivää!

Kati