Mukavaa torstai-iltaa! Voihan harmaus ja pimeys! Marraskuu on taas tuttu oma itsensä, eikä yritäkään tarjota meille mitään vaihtoehtoisia kelejä, vaan turvautuu tuttuun ja turvalliseen harmaaseen, sateiseen ja pimeään. Olisihan se joskus kiva kokeilla marraskuussa vaikka pientä auringopaistetta. En panisi pahakseni. Onneksi nämä jo lokakuussa otetut kuvat muistuttavat nyt siitä, että joskus se aurinko täälläkin paistaa.

Aika harvoin tulee nykyään hommattua mitään uutta meille tänne kotiin. Mielessä pyörivät kyllä isommat hankinnat, kuten sohva sekä keittiön tuolit, ehkä pöytäkin, sohvapöytä... jne., mutta sellaista pientä kivaa en ole hirveästi ostellut. Kaapit on täynnä jos jonkinlaista kamaa, enkä siis halua enää mitään lisää. Lisäksi tuli tehtyä iso hankinta kesällä, kun ostettiin kaikille lapsille uudet sängyt. Kaikki kolme kun olivat kasvaneet ulos lasten sängyistä, niin hankimme tilalle 120cm leveät runkopatjat. Iloiset lapset, iloinen äiti, kai se niin menee. No nyt on tullut muutamia uusia juttuja, joita oli kiva kuvata tänne blogiin kun syysaurinko sattui paistamaan niin kauniisti tuohon takan eteen, jossa uudet jutut sattuvat olemaan.Halkoteline oli sellainen semipäähänpistos. Aloin pohtimaan kesän aikana, että miten saisimme halkoja tänne sisälle jotenkin nätisti. Rakennusvaiheessa pohdimme sellaista muurattua halkokoloa takan viereen, mutta jostain rakennesyistä se jäi tekemättä. En enää edes muista miksi. Olen monissa blogeissa nähnyt myös sellaisia vähäeleisiä moderneja halkotelineitä. Ihania, mutta ehkä vähän pelkistettyjä kuitenkin minun makuuni. Mutta sitten taisin asuntomessukuvista bongata tuon Pentikin halkotelineen. Se löytyi helposti googlettamalla ja tilasin siis sen suoraan Pentikin verkkokaupasta. Olen ollut siihen tosi tyytyväinen. Se sopii niin kauniisti mustan kaapin viereen ja on lisäksi käytännöllinen, sillä takkapuut syttyvät niin paljon kätevämmin kun ovat ehtineet vähän sisätiloissa kuivata. Kaunis ja käytännöllinen, voiko kukaan enempää toivoa?

Olohuoneeseemme on muutenkin hipsinyt mustaa metallia sen jälkeen kun maalasin tuon kaapin mustaksi. Pari mustaa lamppua ja nyt tuo mustaa metallia oleva halkoteline. Jotenkin sopivat vaan tosi nätisti yhteen ja musta tuo kaivattua syvyttää meidän olohuoneen sisustukseen kaiken vaalean kaverina.


Keraaminen kynttilälyhty on ystävien tupaantuliaislahja meidän pihamökkiin. En raaskinut jättää sitä pihamökkiin talveksi, sillä sitten emme olisi nähneet sitä kovinkaan paljon. Se ei valaise paljon, mutta rei'istä tulee läpi nätti pitsimäinen kynttilänvalo. Täydellinen syystunnelman luoja, joka olisi mennyt mökissä ihan hukkaan!


Kori on myös uusi hankinta. Helposti IKEAsta. Olen näitäkin nähnyt tosi monissa blogeissa, mutten ole itse törmännyt niihin missään sisustuskaupassa. Onneksi IKEAn valikoimasta löytyi ja sopuhintaan kympillä! Joskus pohdin, että tuollaiset korit olisivat kivoja esim. eteisessä säilömään pipoja ja hanskoja, mutta ei ole tullut hankittua. Eteisen osalta minulla on ollut myös mielessä muutama muutos, joihin tosin tarvitsen miehen apua, joten vähän pitää vielä motivoida projektin aloittamiseen... 


Sisustusmuutoksista puheenollen pojat ovat toivoneet pientä remonttia omiin huoneisiinsa. On ollut puhetta uudesta upeasta kaupunkikuvatapetista. Ihan kiva idea, mutta taas pitää tehdä töitä miehen motivoimiseksi...mutta sehän on ihan arkipäivää meille sisustaville naisille, eikös?

Tällaisia uusia hankintoja meillä. Mitä tykkäätte? Kertokaahan, mitä itse olette viime aikoina hankkineet kotiinne?

Iloa ja valoa marraskuun päiviin! 

Love, Kati