Hei vaan! Täällä poden ihan jäätävää jetlagia, sillä saavuin aamulla kahden viikon mittaiselta työmatkalta Amerikasta. Matka oli kaikinpuolin onnistunut ja ilokseni voin todeta, että työasiat menivät niin putkeen kuin vain voi ja sen lisäksi pääsin näkemään yhden USAn suurista kaupungeista kun messut veivät minut Chicagoon.

Täytyy sanoa, ettei minulla ollut Chicagoa kohtaan oikein mitään odotuksia. Pohdin, että varmaan siellä on muutama korkea rakennus. Televisiosarjoista ainakin suosikkini Good Wife ja ER on kuvattu siellä, joten niissä nähdyt pienet vilaukset kaupungista olivat jääneet mieleen. Niinpä Chicago pääsi yllättämään minut oikeastaan täysin positiivisesti. Kaupunki on iso ja talot ovat korkeita. Mutta kaikkein isoin yllätys minulle oli se, että Chicago on rakennettu aivan ihanan ja itseasiassa valtavan Michiganjärven rannalle ja näinollen kaupungista löytyy myös ihania puistoalueita ja rantamaisemaa. Koska Michiganjärvi on niin iso, tunnelma on jopa merellinen.Vaikka tämä oli työmatka, sattui hotelli sijaitsemaan niin keskeisellä sijainnilla kuin vain mahdollista ja siksi erityisesti iltaisin oli mahdollisuus pienimuotoiseen turisteiluun. Tässä teille muutama tärppi,
jos satutte suunnittelemaan Chicagon matkaa:

1. Michigan Avenue ja Magnificent mile

Tämä on Chicagon kuuluisa ostoskatu, jonka varrelta löytyy niin ravintoloita, kahviloita, tavarataloja, kauppoja kuin upeita pilvenpiirtäjiä.2. John Hancock Centre

Tänne kannattaa suunnata, jos haluaa nähdä Chicagon ylhäältäpäin. Maisemat ovat upeat ihan mihin aikaa päivästä, mutta meille sattui upea pilvetön ilta ja upea auringonlasku.

3. Ravintolat: Fisk&Co ja Ralph Lauren Grill and Bar

Chicago on täynnä todella hyviä ravintoloita ja täytyy sanoa, että kertaakaan en saanut huonoa ruokaa. Kuten Amerikassa muutenkin, annokset ovat isoja ja kaloreissa ei säästellä. Valitsin nyt tähän nämä kaksi ravintolaa, koska ne ovat hyvin erilaisia ja helpot löytää. Fisk&Co oli ruoan suhteen todella hyvä. Söin simpukoita, mutta kastike oli vähän toisenlainen, kuin yleensä ja siksi jotenkin ihan superhyvä. Siinä oli curryn ja sitruunaruohon makua sekä runsaasti valkosipulia.Ralph Lauren Grill and Bar on paikka, johon kannattaa varata pöytä etukäteen. Ravintola on intiimi ja tupaten täynnä. Sisustus on se, miksi tuonne kannattaa erityisesti suunnata. Tummasävyisillä seinillä on kokoelma mielenkiintoisia tauluja ja tunnelma on kodikas, vähän ehkä herrainklubimainen. Ihanan intiimi ja lämmin. Ruoka oli hyvää, mutta ei mielestäni mitenkään ihan hirveän erityistä, enemmän paikka on mielestäni mielenkiintoinen tunnelman ja sisustuksen vuoksi. Gin tonic oli niin iso, että nautin sitä yhtä juomaa ihan koko illan. Ja pieni muistamisen arvoinen kokemus on myös hissimatka ravintolan vessaan.

Chicagon paikallinen herkku; Deep Dish pizza jäi tällä kertaa maistamatta, mutta kuulin että sen verran on tuhtia tavaraa, että yksi pala yleensä riittää.

Vaikka matkoille lähteminen on yleensä ihan kivaa, on kotiinpaluu joka kerta yhtä mukava. Eniten minua taisi ikävöidä karvakaverini Bea, mutta kaipa muutkin perheessä jonkin verran ehtivät parin viikon aikana ikävöidä. Nyt lähdenkin tästä Bean kanssa lenkille ja sen jälkeen saunaan, joka on varma tapa saada hyvät yöunet.

Laittakaahan muuten kommenttiboksiin teidän parhaat Chicago-vinkit. Olisi kiva kuulla niitä, jos vaikka joskus pääsisin uudestaan nauttimaan Chicagosta.

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Kati