Yhteistyössä: BookBeat

Hei taas te kaikki kivat! Tänne kuuluu kiireitä, mutta muuten ihan hyvää. Tulimme juuri kaupoilta. Ostettiin pojille talvitakkeja. Molemmat ovat jo kasvaneet reilusti minua pidemmiksi ja se hätkähdyttää minua ihan joka päivä. Miten minun pienistä pellavapäistä on voinut kasvaa niin isoja jässiköitä? Tunnen itseni ihan pikkuruiseksi heidän rinnallaan. Tämä syksy on muutenkin isojen muutosten aikaa meidän nuorisolle. Tytär aloitti lukion uudessa koulussa ja tuntuu viihtyvän erinomaisesti. Pojat menivät yläkouluun, joka sekin tuntuu sopivaan heille ihan mainiosti. Minä se vain keskityn ihmettelemään, että mihin ne pienet pulleakätiset pallerot ovat meiltä hävinneet. Lapset ovat meillä lainassa - onneksi kuitenkin vielä aika monta vuotta.

Työhommiin liittyen olen pohtinut persoonallisuuteen liittyviä asioita ja erilaisia tekemisen tyylejä. Olen viime vuosina, erityisesti esimiestyössä huomannut, että ihmisen peruspersoonallisuus ja se, miten teemme töitä, miten vuorovaikutamme muiden kanssa, on aika lailla synnynnäistä. Emme siis hirveästi vuosien saatossa muutu ja perusluonteemme on siis se sama aina ja ikuisesti. Jokainen voi toki kehittyä ja itsetuntemus auttaa meitä näkemään itseämme myös muiden silmin ja siten muuttamaan toimitatapaamme niin, että kanssakäyminen kollegojen kanssa olisi mahdollisimman mutkatonta. Itsestäni olen huomannut, että taidan olla vähän sellainen 0% tai 100% -ihminen.Siksi ehkä tämän bloginkin tekeminen ns. puolivaloilla tai vähän niin kuin silloin kun jaksan -tyyppisesti on minulle vaikeaa. Kun olen tähän ryhtynyt, haluan olla tässä mukana 100%:sti, eikä luonteeni anna minun tehdä tätäkään asiaa rennoin rantein. Ehkä minussa asuu kuitenkin jonkinlainen suorittaja. Työpaikalla jotkut tekivät koulutuksen yhteydessä Enneagrammi -testin. Siinä persoonallisuudet jaetaan yhdeksään eri tyyppiin. Kukaan ei tosin ole vain yhtä tyyppiä, vaan meistä usein löytyy vivahteita monenlaisista persoonallisuus- ja vuorovaikutustyyleistä. Minä olen Enneagrammissa tyyppiä 7 eli olen Innostuva Suunnittelija. Minua motivoi suunnittelu ja miellyttävät vaihtoehdot. En voi kieltää, ettei niin olisi. Työssä olen kehittäjä ja innostuja, joka välttää rutiineja ja katsoo aina eteenpäin. Innostun kun saan luoda uutta. Olen optimistinen luova visionääri, mutta myös lyhytjännitteinen, huomiota kaipaava ja vaihtelunhaluinen.Kuuntelin kesällä BookBeat:istä äänikirjana Thomas Erikssonin Idiootit ympärilläni -kirjaa. Itse asiassa koin kirjan niin hyödylliseksi, että kuuntelun jälkeen päätin ostaa sen myös painettuna kirjana. Monet asiat siinä kun ovat sellaisia, joihin on hyvä aika ajoin palata. Thomas luokittelee ihmiset persoonallisuuden mukaan neljään väriin. Minä olen keltainen ripauksella punaista. Kirjan myötä ymmärsin, miksi minun on vaikeaa työskennellä vaikka sinisten ihmisten kanssa, koska heidän toimintatyylinsä on täysin minun vastakohtani. He ovat analyyttisiä, varovaisia ja harkitsevia kun minä olen spontaani, riskinottaja ja suurpiirteinen. Maalaan isolla pensselillä, enkä jaksa aina paneutua yksityiskohtiin. Sinisen ihmisen mielestä se on työn huonosti tekemistä, jos ei ole ajatellut jokaista yksityiskohtaa. Minä taas painotan isoa kuvaa, metsää, enkä niitä puita.Bloggaamiskipuilujen yhteydessä olen huomannut, että taidan olla sellainen 0% tai 100% ihminen. Koska into ei ole mukana enää 100%, pohdin koko ajan kannattaako sitten tehdä ollenkaan. Mutta olen myös oppinut sen, ettei kaiken tarvitsisi olla niin mustavalkoista. Harmaakin on ihan ok.

Oletteko muuten tehneet Enneagrammia tai muita persoonallisuustestejä? Mitä ne ovat teistä kertoneet ja ovatko ne pitäneet paikkaansa? Jos haluat kuunnella Thomas Erikssonin Idiootit ympärilläni -äänikirjaa, klikkaa  tästä niin saat kuukauden ilmaisen jakson BookBeatiin. Minulta ainakin vahva suositus tuolle kirjalle!

Nämä kuvat ovat muutaman viikon takaa. Onneksi otin. Nuo krysanteemit ovat nimittäin sittemmin ruskistuneet, mutta olivatpahan kauniita vielä silloin! Muuten on syyskukat pihalle vielä laittamatta. Pitääpä hoitaa homma alta pois ennen ensi viikonlopun Amerikan matkaa.

BookBeat saatu blogin kautta.

Kati