Hei vaan ja kivaa lauantaipäivää! Tänään on ihana päivä. Ei mitään ohjelmaa. Oi että kuulkaas minä nautin siitä! Mies juuri tuossa kiinnitteli uutta lamppua olohuoneen kattoon. Pitää vielä piipahtaa rautakauppaan hakemaan oikeanlainen poltin ja pääsen ihastelemaan pitkäaikaista haavetta. Otan muutaman kuvan teillekin tuosta uudesta ihanuudesta. 


Nämä kuvat ovat jo runsaan viikon takaiselta Amsterdamin reissulta. Olin siellä työasioissa ja aikaa kaupungin ihasteluun oli toivottua vähemman, mutta ehdin sentään parina päivänä nauttimaan kanaalikaupungista iltakävelyn muodossa. Edellisestä vierailusta oli tainnut vierähtää jopa yli 20 vuotta ja ihanat muistot kaupungista nostivat odotukset korkealle. Edelleenkin voin sanoa, että eurooppalaisista kaupungeista Amsterdam on yksi suosikeistani. Sen rento ilmapiiri ja kauniit kanaalit eivät ole vuosien saatossa muuttuneet miksikään ja hyvä niin. Amsterdam siis odotti minua suhteellisen muuttumattomana. 


Ja en taida olla Amsterdam-ihastukseni kanssa yksin, sillä turistien määrä kaduilla yllätti. Ja jostain kuulinkin, että amsterdamilaiset ovat jopa vähän harmissaan turistien määrän kasvusta, sillä se on tuonut mukanaan omanlaisiaan lieveilmiöitä. Amsterdam on hyvin helppojen kulkuyhteyksien päässä ja nykyään on niin helppoa napata edulliset lennot ja tehdä vaikka viikonloppumatka tuohon kauniiseen kaupunkiin.  En siksi ylläty sen suosiosta.Kevät oli Amsterdamissa vielä vasta tuloillaan, joten tulppaanimaa ei ehkä ihan parhaimmillan vielä ollut, sillä ainoat tulppaanit tuli bongattua kukkakaupasta ja kadulta löytyneestä kauniista istutuksesta. Tuliaisiksi en tuonut tällä kertaa kukkia, vaan lempparijuustoa eli Goudaa. Pahoittelut muuten kuvien laadusta. Mukana olleesta järkkäristä oli akku loppu eikä laturi tietenkään ollut mukana, joten jouduin turvautumaan kännykkäkameraan. 

Oletteko käyneet Amsterdamissa ja mitä tykkäätte?

Iloa ja valoa, Kati