Aurinkoinen torstaitervehdys! Olen tänään tehnyt töitä etänä. Uuden työn myötä etäpäiviä on ollut nyt aiempaa enemmän ja vaikka työyhteisö on minulle tärkeä ja en haluaisi ikinä tehdä töitä vain ja ainoastaan kotona yksinäni, on ajoittainen etäpäivä todella tervetullut ja mukava tapa tuoda vaihtelua työviikkoon. Etäpäivänä koen usein olevani jopa tehokkaampi kuin normaalina toimistopäivänä, jolloin olen konttorilla. Yritän aina suunnitella etukäteen, että mitä aion saada etäpäivän aikana tehtyä ja siten päivistä muodostuu yleensä todella tehokkaita.

Jotta etätyö olisi mahdollisimman tehokasta ja mielekästä, tein yläkerran vierashuoneeseen itselleni uuden työpisteen. Pöytä on tyttären vanha, sillä hän halusi tämän tilalle sellaisen perinteisemmän työpöydän, jossa on laatikostot. Minulla ei paljon säilytettävää ole, joten sikäli tuo IKEAn pöytä käy hyvin tähän tarkoitukseen. Pieniä iloja etäpäivän aikana on laittaa pöydälle kukkia ja sytyttää vaikka kynttilä. Yleensä päivät kuluvat arkisemmin, mutta joskus on kiva vähän sisustaa enemmän.


Etäpäivinä nautin siitä, ettei tarvitse meikata tai muutenkaan pynttäytyä, vaan teen töitä kotoisasti verkkareissa. Aloitan usein todella aikaisin, usein jo seitsemältä, sillä aikaerojen vuoksi  puhelinpalaverit saattavat alkaa jo silloin tai ennenkin. Syön aamiaista töiden lomassa ja keitän sopivissa väleissä kahvia. Ruokapuoli jää välillä vähän köyhäksi, jollei kaapista löydy jotain valmista. Toisaalta pääsen usein lopettamaan työt niin, että iltaan jää piirun verran enemmän aikaa kun matkoihin ei kulu minuuttiakaan. Jos ohjelmassa on lasten harrastuskuljetuksia, ei tarvitse stressata lähtöaikataulujen kanssa, koska olen jo valmiiksi kotona.


Toivottavasti viikkonne sujuu mukavasti etätöissä tai missä vaan. Tänään olikin ihana aurinkoinen sää ja se innosti meitä Bean kanssa tekemään vähän pidemmän lenkin. Huomenna on perjantai - mikäs sen parempaa!

Mukavaa loppuviikkoa!

Kati