Hei taas! Ja terveiset Kiinasta! Viime viikko kului työmatkalla Shanghaissa ja viikonloppu aikaerosta toipuessa, joten en päässyt käymään täällä blogissa. Shaghaissa oli tällä kertaa viileä nollan pinnassa oleva ilma, joka oli ihan mukava siihen viime kesäiseen +40 asteen kuumuuteen, joka siellä edellisellä vierailullani oli. Shanghai on todella kiva paikka. Se on valtava kaupunki ja minä pidän kiinalaisista ja heidän kulttuuristaan koko ajan enemmän ja enemmän. Länsimaalainen ihmettelee ravintolassa että miksi vesi, joka tarjotaan on yleensä vähintäänkin kädenlämpöistä tai jopa kuumaa, eikä  kylmää ja täynnä jäitä, kuten meillä. Tämä siksi, että kiinalaisessa lääketieteessä kylmiä ruokia ja juomia ei suositella, koska niiden uskotaan lisäävän "kuumuutta" eli ilmeisesti tulehduksen tyyppistä tilaa kehossa. Onneksi lämmin vesi ei minua haittaa ja sujuvasti juon mitä tarjotaan. Jos vaikka onkin oikeasti keholle hyvä asia.



Pakollinen Kiinan vierailun elämys on myös kiinalainen jalkahieronta. Tällä kertaa hieronta ei ollut minusta ihan niin hyvää kuin edellisellä kerralla, mutta rentouttavaa kylläkin. Suomestakin löytyy kiinalaisia jalkahierojia. Suosittelen kokeilemaan, sillä olo sen jälkeen on ihanan kevyt ja se tekee hyvää veren- ja nesteenkierrolle.  

Kiinan matkaan ehkä liittyy sekin, että herään joka aamu tällä hetkellä hirveän aikaisin ja olen illalla aikaisin väsynyt. Taitaa olla kehon kello aikaerosta vielä vähän sekaisin.  Siksi siis kirjoittelen tätä postausta täällä nyt jo ennen aamukuutta.

Tällä kertaa jouduin valitettavasti näkemään Shanghain huonon ilmanlaadun ihan konkreettisesti, kun maanantaiaamuna toimiston ikkunasta näkyi vain savusumun keskeltä nousevat pilvenpiirtäjät. Kurja näky. Kyllä meillä on paljon tehtävää ilmaston suhteen. Meillä suomalaisilla on tässäkin asiassa mahtava etuoikeus, kun saamme hengittää raikasta saasteetonta ilmaa. Kiinalainen työtoverini kertoi, että savusumu on pahimmillaan juuri talvella, jolloin pohjoisessa laitetaan lämmitykset päälle ja savu pakkautuu etelän kaupunkeihin. Kun on paljon ihmisiä, vaikutukset ovat myös suuria. Kiinassa yritetään tosissaan nyt panostaa ilmaston parantamiseen, joka on tärkeä ja hyvä asia.

Savusumusta huolimatta Shanghai on erityisesti iltaisin kaunis kaupunki ja muuten hyvin turvallinen. Iltaisin voi naisetkin ihan hyvin kävellä kaduilla yksin ilman vaaraa ja illalla voi kuvitella, ettei saasteita tai savusumua ole olemassakaan.


No mitä tulee siihen huonoon ostokseen, niin se ei varsinaisesti liity ollenkaan Kiinan matkaan, vaan se on tuo kuvissa näkyvä vaaleansininen jättineulepeitto. Halvalla ei hyvää saa, se on pakko todeta. Instagramin puolella eteeni pompsahti mainos noista peitoista ja koska olen laiskuri, enkä ole sellaista jaksanut itse lähteä kutomaan, tilasin edullisen hinnan houkuttelemana peiton amerikkalaisesta verkkokaupasta. Peiton saapuminen kesti viikkoja ja kun se tuli, olin ensin ihan tyytyväinen, kunnes ihan parissa päivässä huomasin, ettei se kestä yhtään mitään. Peitto nukkaantuu ja siitä lähtee säikeitä ja se on jo nyt ihan nuhjuisen näköinen. Lanka on jotain halpaa höttöä, joka ei ole luonnonkuituja nähnytkään ja peitto on siis jo nyt mennyt ihan kamalaan kuntoon. Nostin sen tuohon pikkusohvalle siksi, että Bea ei niin usein makoile siinä ja näin ollen peitto saa olla vähän enemmän rauhassa. Bean tassuja ja kynsiä nimittäin se ei kestä yhtään. Ehkä jopa kuvasta näette, ettei peitto ole enää kovinkaan siistissä kunnossa, vaikka tosiaan saapui meille juuri ennen joulua.

Kyllä vähän harmittaa, mutta halusin teillekin kertoa, ettei kukaan muu vain haksahda halpaan ja huonoon peittoon. Nyt olen tosissani pohtinut, josko kuitenkin sitten tilaisin ne langat ja tekisin tuollaisen peiton ihan itse. Eipä siihen varmaan kauaa mene.

Nyt onkin aika ruveta aamupuuhiin. Kertokaahan alkuvuoden kuulumisia kommenttiboksissa. Oikein ihanaa päivää ja viikkoa teille kaikille!

Kati