Hei kaikki ja ihanaa ensimmäisen adventin iltaa! Tämä on aina niin erityinen päivä. Tästä alkaa virallisesti joulun odotus.  Kuvat ovat pääosin eiliseltä, sillä luminen sää tuntui erityisen jouluiselta ja ihanalta. Täällä etelässä kaikki lumi oli jo aamuun mennessä sulanut, joten se siitä ihanuudesta. Eilen tosiaan oli ihanan kuvauksellinen sää ja nautimme Bean kanssa ihanasta kävelystä lähipellolla. Bea veti ihan kunnon spurtit ja tuntui nauttivan lumisesta säästä. Jännä sikäli, sillä vaikka virallisesti Bea on koira, on se varsinainen vilukissa ainakin useimpina päivinä.


Tämä on ollut kivan rentouttava viikonloppu ilman sen suurempaa ohjelmaa. Eilen nautin ulkoilusta ja laitoin taloa joulukuntoon. Sytytimme jouluvalot ikkunoihin ja laitoin valmiiksi adventtikynttilät, joista ensimmäinen sytytettiinkin jo tänään. Vaikka on ensimmäinen adventti, vietimme tyttären kanssa siitä suurimman osan kaupallisesti ostoksilla. Hän tarvitsi vaatteen koulun tiistaisiin Suomi100-juhliin ja löysimmekin hänelle aivan ihanan juhlallisen haalarin Mangosta. Mutta tosi jännä miten pitkät lahkeet kaikissa haalareissa oli. Tyttäreni on vähän keskimittaa pidempi, mutta haalareiden lahkeen pituuksiin olisi varmasti tarvittu melkein 10cm pituutta lisää. Lupasin nyt sitten lyhentää ne sopiviksi ja ihana haalari se on jokatapauksessa, mutta ihmetytti vaan se lahkeiden pituus että kenelle ne olivatkaan tarkoitettu.


Ensi viikolla onkin sitten THE Suomen syntymäpäivä. Tuntuu todella ihanalta ja juhlapäivästä tulee varmasti suomalaisen arvokas ja juhlallinen. Odotan sitä innolla ja tunnen ylpeyttä hienosta maastamme jota olemme kaikki olleet rakentamassa.

Pari viikkoa sitten istuin työjuttujen puitteissa illallisella kansainvälisessä seurassa. Eräs yrityksessä pitkään töissä ollut britti kertoi syitä siihen, miksi hän on viihtynyt työpaikassa niin pitkään, toistakymmentä vuotta. Yhdeksi syyksi hän mainitsi suomalaiset. Sen, miten hän arvostaa meidän suoraa ja rehtiä tapaa tehdä töitä. Olemme luotettavia ja mutkattomia. Olin niin ylpeä ja iloinen, että hän oli huomannut tämän asian ja että hän osasi arvostaa suomalaista kulttuuria oikeista syistä. Ollaan ylpeitä ja nautitaan siitä, että meillä on kaikki niin hyvin ja että olemme niin rehtiä ja rehellistä kansaa!


Nyt on aika nauttia joulun odotuksesta, kynttilöistä ja kodin lämmöstä. Käydään joulukonserteissa ja lasten jouluesityksissä. Tämä on ihanaa aikaa vuodesta. Aika nauttia läheisistä ja ihanasta joulun tunnelmasta. Se on vain kerran vuodessa.


Ihanaa ensimmäisen adventin iltaa sinulle!

Kati