Moikkamoi! Kaunis kiitos kaikista onnentoivotuksista edelliseen postaukseen liittyen. Teen myöhemmin jatko-osana postauksen omista vinkeistäni työnhakuun, kuten monet teistä toivoitte. Huomenna on eka työpäivä uudessa paikassa ja tänään tärkeällä tehtävien listalla on mikäpäs muu kuin päätös siitä, mitä ensimmäisenä päivänä laitan päälle. Ei sikäli, että pukeutuisin ensimmäisenä sen kummallisemmin kuin toisena tai kolmantenakaan, mutta haluan, että minulla on siistit, joskin itselle mukavat vaatteet, joissa voin tuntea itseni varmaksi. En halua ensimmäisen päivän aikana pohtia vaatteita, vaan keskittyä tutustumaan uusiin työkavereihini.


Sain entisiltä työkavereiltani mieluisan lahjan, nimittäin kirjan nimeltä Sisustusbloggaajan kotona. Siinä on kuvia sisustusbloggaajien kodeista ympäri maailmaa ja lisäksi käytännön vinkkejä bloggaamiseen. Kirjan bloggajien tärkein vinkki muuten on, että bloggaa aiheesta, josta olet aidosti kiinnostunut, koska tulet viettämään aiheen parissa todella paljon aikaa. Erittäin viisas neuvo. Joskin kyllä monet bloggaajat rönsyilevät pääaiheensa ulkopuolelle, niin minäkin, enkä koe sitä mitenkään huonoksi asiaksi. Päinvastoin, rönsyäminen antaa blogiin lisää monipuolisuutta ja mahdollistaa lukijoiden tutustumisen bloggaajan persoonaan syvemmin. Olen joskus tuosta rönsyämisestä teiltäkin kysynyt ja suurin osa teistä lukijoistakin yleensä pitää sitä hyvänä asiana. Jos kirja muuten kiinnostaa, sen voi näköjään hankkia esim. täältä.


Kirjan lisäksi olen itse panostanut viime aikoina ns. bloggaajan välineisiin. Kameraan liittyvistä hankinnoista olenkin aiemmin jo täällä turissut. Ne ovat saaneet muuten minut innostumaan valokuvauksesta todella paljon! Ja hämäräkään ei haittaa ihan niin paljon kuin se saattaisi tähän vuodenaikaan normaalisti tehdä.

Lisäksi ostin itselleni uuden blogikoneen, pitkäaikaisen haaveen, MacBookAirin. Olipahan turkaisen kallis kapistus, mutta niin toimiva ja helppo tällaiselle ei-it-ihmiselle. Harkitsin pitkään koneen hankkimista käytettynä, mutta päädyin kuitenkin uuteen, koska käytetytkään eivät mitään kauhean halpoja olleet ja uusi kone on sitten pitkään hyvä ja toimiva ja siinä on pitkä takuuaika. Minulla on tosin koneen kanssa vielä aika paljon opeteltavaa, sillä vaikka se on helppokäyttöinen, on siinä joitain toimintoja, jotka poikkeavat PC:stä.


Koneeseen latasin monien bloggaajien kehuman Lightroom-kuvankäsittelyohjelman. Huomaatte ehkä eron aiempiin kuviin. Lightroomilla kuvankäsittely on helppoa ja valikot ovat selkeät. Ihan nolottaa myöntää, että minä käytin tähän saakka Googlen ilmaista Picasa-ohjelmaa kuvieni käsittelyyn. Kun sitten yritin ladata sitä tähän uuteen laitteeseen, sain tietää, ettei sitä enää olekaan olemassa ja se on korvautunut Google Pictures-ohjelmalla. Ja pakkohan se on todeta, että Picasassa oli aika vähän mahdollisuuksia tuohon Lightroomiin verrattuna, joten hyvä näin. Kyllä nuo kameraan hankkimani uudet objektiivit ovat myös paremman käsittelyohjelman arvoisia.Sellaista siis tämän sisustusbloggaajan kotona tänään. Ai niin, yksi vinkki, jonka kirjasta otin heti omaan blogiin käyttöön, on useampien tägien käyttö. Kirjassa neuvottiin käyttämään monia tägejä, koska se parantaa ilmeisesti hakukonelöydettävyyttä. Olen käyttänyt tähän saakka vain yhtä tai kahta tägiä, mutta nyt kokeilen jopa viittä. Älkää siis ihmetelkö tuota tägirivistöä, postauksen alalaidassa.

Mitä teidän sunnuntaipäivään kuuluu?

Iloa ja valoa!

Kati