Minulla on tänään lomapäivä. Ihana rauhallinen ja kiireetön. Ehdin pyörimään kotona kamera kädessä ja napsimaan tukun kuvia blogia varten. Kaikkein eniten aikaa bloggaamisessa menee ainakin minulla valokuvien ottamiseen. Parasta se on silloin, kun muut ovat poissa kotoa tai ainakin poissa olohuoneesta ja keittiöstä, joissa otan suurimman osan kuvistani. Kun saan rauhassa touhuta ja etsiä hyviä kuvakulmia, stailata ja pohtia kuva-aiheita, saan paljon aikaa kerralla. Yleensä ne syntyvät enemmän tai vähemmän extempore ja harvoin niitä sen enempää siis suunnittelen. Nyt on kuvaamisinto taas hyvin korkealla, sillä uudet objektiivit mahdollistavat aiempaa laadukkaampia kuvia. Toivottavasti myös te huomaatte sen ja pidätte näkemästänne.


Usein kuvatessa tulee oman kodin tunnelmaa pohdittua vähän enemmän. Kameran linssin läpi näkee asioita, joita joskus muuten ei huomaakaan. Joskus tosin pohdin sisustusmuutoksia, mutten oikein tiedä miten lähtisin asiassa etenemään. Itse asiassa minua vähän harmittaa, etten ehtinyt tarpeeksi keskittyä sisustamiseen tämän talon rakentamisvaiheessa. Monet päätökset tuli tehtyä nopeasti ja vähän hätiköiden kukkaronnyörit tiukilla. Olisi ollut hyvä, jos olisin vaikka koonnut joka huoneesta vähän tyyli-ideoita valmiiksi, jotta päätöksentekovaiheessa olisin osannut tarkemmin sanoa, mitä haluan. Jos nyt pääsisin tekemään saman uudelleen, käyttäisin muutamaa metodia ideoiden ja ajatusteni järjestämiseen. Kokosin tähän postaukseen omat vinkkini siihen, mistä sisustusinspiraatiota parhaiten löytyy, joten ota käteen kuppi teetä tai kahvia ja tule mukaan inspiroitumaan!


Sisustuslehdet


Kuvien ottamisen tiimellyksessä aloin tänään pohtimaan omaa sisustustyyliä tai sen puutetta ja sitä, mistä inspiraatio saattaisi sen puutteessa löytyä. Luin aamulla rauhassa uusimman Glorian koti -lehden. Täytyy sanoa, että lehti on parantunut entisestään ja ainakin tämä viimeisin numero oli pullollaan oikeita ja aitoja koteja. Ihania ja keskenään hyvin erilaisia. On aika kliseistä tietenkin sanoa, että lehdistä saa inspiraatiota, mutta kyllä se vaan pitää paikkansa. Se mihin ehkä netti ei pysty, on tietynlainen kokonaisuuksien hahmottaminen pienten palasten sijaan. Luettuani tämän lehden totesin, että vihdoinkin persoonallisten sisustusten aika on koittanut! Tyylejä sekoitellaan reippaasti ja pienet kauneusvirheet tekevät sisustuksista entistä mielenkiintoisempia. Se on mielestäni ihanaa ja hyvinkin tervetullutta!


Pinterest


Aaaah, aina niin ihana Pinterest, josta voi muuten ammentaa itselleen myös pienen pinterestmasiksen. Pinterest on sellainen inspiraation lähde, että se tosiaan ansaitsee ihan oman erityismaininnan. Se kun on loppumaton aarreaitta kaikkea kaunista! Minä pidän Pinterestissä erityisesti siitä, miten siellä pystyy kivasti rakentamaan omia inspiskansioita aihealueittain. Minun Pinterest-tililtäni löytyy niin pukeutumiseen, sisustukseen kuin jouluunkin liittyviä inspiraatiokokoelmia. Kaikkea ihanaa, josta suurimmasta osasta vain haaveilen. Mutta on kiva tietää, että sieltä ne löytyvät aina tarpeen tullen. Käy kurkkaamassa ja vaikka seurailemassa puuhiani Pinterestissä täältä. Jos sinulla sellainen on,  niin linkkaa oma Pinterest -tilisi tuohon alas niin käyn seurailemassa.


Ystävien kodit ja sisustusblogit

Minulla on monia ystäviä, joilla on hyvin kauniita koteja ja monet heistä panostavat sisustamiseen minua enemmän. Esimerkiksi siskollani on pettämätön stailaustaito ja hän on taitava rakentamaan ihania tunnelmia ja asetelmia. Itse vedän vähän isommalla pensselillä, enkä osaa kiinnittä niin paljon huomiota yksityiskohtiin, muttei se tarkota sitä, ettenkö niistä pitäisi tai jopa haluaisi sellaisia omaan kotiin. Ei vaan tule tehtyä. Oma sisustustyyli on aikamoinen sekoitus kaikenlaista ja se johtuu varmaan siitä, että ihan aidosti pidän tosi monenlaisista kodeista ja tyyleistä. Ehkä tärkeintä loppujen lopuksi on tunnelma. Jos kodissa vallitsee sellainen ihana lämmin ja pehmeä tunnelma, tuntuu sisustuskin kutsuvalta. Sama juttu täällä blogimaailmassa. Seuraan ihan kaikenlaisia sisustusblogeja ja kotien tyylit saatavat vaihdella paljonkin. Ja monet sisustusbloggaajat ovat mielettömän taitavia valokuvaajia, joka lisää intoani selailla niitä aina uudelleen ja uudelleen. Suositettelen siis seurailemaan surutta kaikenlaisia blogeja, koska ei sitä koskaan tiedä mistä se inspiraatio yhtäkkiä löytyy.


Valokuvaa


Kuten aiemmin mainitsin, minä inspiroidun valokuvaamisen yhteydessä. Huomaan, että kuvaan eniten niitä kohteita, joista sillä hetkellä tykkään ja vähemmän niitä, joista en pidä. Aika inhimillistä. Kamera paljastaa paljon ja opettaa katsomaan tiloja eri tavalla. Tavallaan kamera opettaa näkemään. Linssin läpi opit katsomaan kotiasi uusin silmin. Nykypäivänä kuvaaminen on niin helppoa, eikä välineiden tarvitse olla puhelinta hifimpiä. Ja kaikki epäonnistuneet otokset voit heti heittää menemään, jolloin jäljelle jää vain ne tunnelmat ja kuvakulmat, joista todella nautit. Näin löydät paremmin oman tyylin ja osaat helpommin valita siihen sopivia elementtejä. Minä esimerkiksi huomasin kuvatessani, että meidän olohuoneen sisustus oli aiemmin turhan raskas. Nyt olen pikkuhiljaa valinnut sinne elementtejä, jotka keventävät sisustusta ja tuovat siihen uutta twistiä.


Kysy kaverilta

Jos olet epävarma jonkun sisustusjutun suhteen, kysy kaverilta. Minulla on etuna tämä blogi, sillä teiltä kysymällä saan usein parhaat vinkit. Kiitos siitä teille! Kun kysyin olohuoneen kaapin maalaamisesta, sain teiltä runsaasti ajatuksia ja jopa eräältä lukjialta photoshopatun kuvan kaapistani. Kylläpä helpotti päätöksentekoa! Ja nyt kun kaappi on maalattu, en voisi olla enempää tyytyväinen, niin hyvä siitä tuli!

Ystävä osaa usein antaa sinulle ajattalemisen aihetta ja siten lopputuloksesta tulee luultavasti parempi kuin olit kuvitellutkaan. Facebookissa on useita sisustukseen keskittyviä keskusteluryhmiä, joissa voi kysyä mielipiteitä ja kommentoida muiden sisustusideoita. Niissä on sekin kiva juttu, että yleisesti keskustelu näyttää olevan hyvinkin positiivista ja negatiiviset mielipiteet pidetään itsellä. Tämä on kyllä tärkeä juttu, jotta ryhmät toimivat, sillä kuka nyt haluaisi sisustamisen ympärillä negatiivista keskustelua!


Kiva jos jaksoit lukea tänne saakka. Vinkkaa tuohon alle, mistä sinä löydät inspiraatiota sisustukseen tai mihin tahansa muuhun sinua kiinnostavaan aiheeseen?

Ihanaa syksyistä viikkoa!

Iäm enjoying a day off today and had the chance to take lots of photos. I also wanted to share my thoughts on where to find inspiration for your interior.

Love, Kati