Tämä ei ole siis sellainen havupuu, joka vuoden loppupuolella raahataan metsästä kotiin. Tämä on kausihavu, huonekuusi. Vähän niin kuin on kausivalot ja kausiverhot jne. Ne eivät siis liity siihen loppuvuoden juhlaan, jota emme vielä nimeltä mainitse. On liian aikaista.

Huonekuusi on ollut toivelistallani jo ehkä jopa vuosia, mutta nyt vasta hankin sellaisen. Kukkakauppias houkutteli ostamaan kertomalla sen tarvitsevan vain kahvikupillisen vettä kerran kuussa. Niin minulle sopiva viherkasvi. Minä kun en muista niitä koskaan kastella! Kukkakauppias lupasi, että tämä huonekuusi saattaa kestää oikein hoidettuna jopa vuosia ja se tykkää kuulemma myös kesäisin päästä vähän ulkoilemaan. Ja keväällä pitää varmistaa, ettei se ole liian lähellä ikkunaa, sillä huonekuusi ei pidä suorasta auringonvalosta.Huonekasveilla on taipumus täällä meillä vaihtaa paikkaa, joten tuo takan viereinen spotti tuskin on huonekuusen viimeinen sijoituspaikka. Itse asiassa näitä kuvia katsellessa aloinkin pohtia, josko huonekuusi kohtuullisen ison kokonsa vuoksi sopisikin paremmin suoraan lattialle ilman tuota jakkaraa. Saatan kokeilla sitä ratkaisua vielä tänään. Tykkään tosi paljon kuusesta tuossa pärekorissa, sillä siinä on jotain tosi suomalaista eikä se minusta ole yhtään j-juttua muistuttava. Eihän?

Mutta sitten kun se juhla, jonka nimeä emme vielä mainitse, on lähempänä, saattaa huonekuusi saada koristuksekseen muutaman pienen valon. Ihan vain muutaman ja ihan pikkuiset. Sellaiset söpöt. 


Mitä ajatuksia kausihavu teissä herättää? Eihän tule liikaa se j-juttu, jota emme vielä mainitse, mieleen?

Onko teillä jotain hoito-ohjeita sille?

I got a new houseplant, a little tree which is NOT the c-tree by any strandards! No x-stuff yet, no!

Love, Kati