Syksy on tunnetusti sisustuksen saralla sitä kuuminta hottia aikaa. Pimeät illat ja pikkuhiljaa kylmenevä sää kääntää ajatukset kohti pehmeää kodin lämpöä ja mieli tekee jotain uutta, pehmeää ja lämmintä sisustusjutta. Kesän jälkeen meillä monilla on kuitenkin matti vallannut kukkaron, joten edulliset tavat piristää kodin sisustusta ovat tervetulleita.  Keräsin tähän muutaman vinkin kodin piristykseen minibudjetilla. Eivät nämä mitään uusia ole, mutta voi niin vaikeita muistaa silloin, kun mieli halajaa taas jotain uutta.

Maala ja spraymaalaa.


Helpoin tapa toteuttaa tämä on tietenkin maalata omia huonekaluja eri väriseksi. Mutta maalaamalla edullisesti kierrätyskeskuksesta tai vaikka IKEAsta ostettuja uusia sisustustuotteita voit saada itsellesi persoonallisen sisustuksen, jota ei muilla näy! IKEA hacking on maailmalla todella iso trendi ja jopa IKEA on nyt lähtenyt hommaan mukaan, sillä heidän uusimmassa kuvastossaan oli vinkkejä tuotteiden tuunaamiseen. Iso peukku! Villa Valkon Pinterest-sivuilta löytyy keräämäni IKEA hacking kansio. Sen löydät täältä.

Printtejä ja valokuvia seinille.


Laita vanhoihin kehyksiin uusia kuvia. Valmiit printit ovat edullisia tai edullisinta on toki käyttää omia valokuvia. Ne ovat taatusti persoonallisia! Monet printtiverkkokaupat antavat vähän väliä alekoodeja, joita kannattaa metsästää esim alekoodeja listaavilta sivuilta, esim. täältä ja itse olen siskoni suosituksesta ladannut kännykkään nyt myös Let's Deal -apin, josta löytyy kivoja tarjouksia vähän kaikesta.Siivoa ja järjestele uudelleen.


Edullisin sisustusvinkki maailmassa on kunnon siivous ja tavaroiden järjestely. Huonekalujen rymsteeraus saa kodin tuntumaan uudelta ja freessiltä. Minä panostin tänä kesänä keittiön kaappien järjestelyyn ja heitin olohuoneen kaapeistakin kasoittain tavaraa pois. Vielä on tehtävää, mutta erityisesti keittiön uudelleen järjestäminen oli hyvä juttu. Veitset, juustohöylät ja muut löytyvät nyt paremmin ja tiskikoneen tyhjentäminenkin on helpompaa.

Panosta viherkasveihin.


Muutama viherkasvi tekee ihmeitä sisustukselle ja kodin ilmanlaadulle. Lisäksi ne ovat pitkäikäisempiä kuin leikkokukat, joihin saa uppoamaan rahaa todella helposti. Kuvassa näkyy minun aloe vera -kasvini. Se on kestänyt hyvin välillä jopa pientä kuivuutta ja koska se on sopivan pieni, vaihtelen sen paikkaa aika usein ja välillä nostan sen olohuoneen pöydälle leikkokukkien sijaan.Laita välillä jotain kaappiin.


Kotiin kertyy kaikenlaista kynttiläjuttua ja muuta koriste-esinettä helposti vähän liikaakin. Laittamalla osan niistä välillä kaappiin, saat helposti vaihdeltua kuhunkin kauteen sopivia sisustusjuttuja ja ne tuntuvat aina vähän niin kuin uusilta, kun otat ne kaapista esiin.

Toivottavasti saitte tästä inspiraatiota. Minulla on itsellä mielessä monia tuunausjuttuja, joita toivottavasti näkyy täällä blogissa syksyn aikana. Ihanaa viikonloppua juuri sinulle!

I collected here some cheap tips on how to restyle your home. Use paint, prints, greenery, clean the house and put some things away from time to time. Easy but oh so hard!

Love, Kati