Harvoin tulee postailtua tänne blogiin mitään tällaista keskeneräistä. Teen nyt kuitenkin poikkeuksen, koska blogikollega Moderni Puutalon Mervi usutti minua tekemään tällaisen "making of.." -postauksen. Ja muutenkin vahvasti näyttää siltä, että mökki ei toiveistani huolimatta pääse tänä syksynä käyttökuntoon saakka, joten malttamattomuuttani haluan nyt näyttää teille mitä täällä tapahtuu.


Meidän piha on tuulinen paikka, jos keli on yhtään tuulinen. Siksi kaiken maailman katokset ja varjot eivät pysy ehjinä, vaan lentelevät tuulen mukana. Muistatte ehkä muutama vuosi sitten hankitun pihakatoksen (täällä ja täällä). Se meni viime syksynä täyteen solmuun ja metalliosat ja kankaat rikkoutuivat tuulisella kelillä käyttökelvottomiksi. Silloin päätimme, että se katos oli viimeinen kaltaisensa, jota meille hankitaan.

Tykkäämme syödä ulkona ja esim. lomilla katan usein ulos niin aamupalan, päivällisen kuin joskus illallisenkin. Siksi ulkopöytä on tosi kovassa käytössä. Se on vaan ilman katosta vähän orpo ja sään armoilla aikamoisessa rasituksessa. Tuulen lisäksi meidän piha on tosi kuuma ja erityisesti aurinkoisina kesäpäivinä kaipaan pihalle varjoa.


Rakenteilla olevasta mökistä toivomme siis tuulensuojaa ja myös varjoa. Lisäksi koska siitä tulee umpitila, saattaa se toimia mukavana tilana pitää pieniä pihakemuja ja illanistujaisia pitkälle syksyyn. Lapset odottavat kuumeisesti, että pääsevät mökkiin nukkumaan. Pihamökki on siis kauttaaltaan lasia. Lasit ovat kierrätettyjä siskon taannoisen ikkunaremontin jäljiltä. Katto on yksinkertainen pulpettikatto ja eteen tulee pariovet, joissa isot lasi-ikkunat. Ovet täytyy miehen ilmeisesti itse rakentaa sopimaan niille jäettyyn väliin, joten niiden ulkonäkö voi sitten kuitenkin olla minullekin ihana yllätys.

Mökin pinta-ala on noin 14 neliötä, joten sinne mahtuu kätevästi ruokapöytä ja myös ehkä jonkinlainen sohva tai vuodesohva, jossa kesäpäivänä voisi ottaa vaikka päikkärit. Mökin päätyyn olemme suunnitelleet kesäkeittiötä, johon tulisi ainakin aluksi kaasugrilli ja ehkä myöhemmin myös lettupannu. Terassi maalataan mustaksi ja kuten kuvasta näkyy, vielä se ei ole ihan joka paikasta väriä saanut, mutta toivottavasti saisimme senkin tehtyä loppuun viimeistään ensi kesänä.


Tähän loppuun vielä kuva meidän pihan tämänvuotisesta ylpeydenaiheesta eli kolmesta omenasta, jotka ovat kasvaneet viime syksynä istutettuun kääpiöomenapuuhun, jonka laji on huvitus. Ihanaa, kun nyt jo saatiin muutama omena!

Olisipa kiva kuulla teidän mietteitänne pihamökkiin liittyen. Sissutusideat mökin suhteen pyöritävät jo mielessä ja ajattelin, että se voisi olla jotin mustavalkoista ripauksella pehmeää puuta tai rottnkina. Vai mitä ajatuksia teillä on mökin sisustukseen?

We are building a summer house in our garden. It's not going to be finished before next summer but I'm already really excited! And I'm so proud to have three apples in our tree that we planted last year.

Love, Kati