Ihanaa lauantai-iltaa! Olipa syksyinen sadepäivä tämä! Täällä on päivän puuhana ollut olohuoneen kaapin maalaus. Vihdoinkin. Olen aiheesta postaillut aiemmin täällä ja täällä, mutta vasta nyt olen saanut aikaiseksi aloitella maalausprojektia. Itse asiassa se onkin jo aika pitkällä, eli kaappi on maalattu ja toinen ovistakin jo kertaalleen. Kiva näköinen siitä näyttää tulevan ja toki kuvaan sen siten tänne blogiinkin kunhan saan valmiiksi.


Huomasittekohan, että blogi on saanut vähän uutta ilmettä? Ostin viime viikolla uuden pohjan samalta toimittajalta kuin aiemmankin ja tein blogille uuden bannerin. Asennus ei mennyt suoraan sanottuna ihan putkeen, sillä pari elementtiä, jotka olivat pohjassa mielestäni tosi kivoja, jäivät uupumaan. Taisin deletoida tai tehdä jotain muuta asennuksen aikana, jonka vuoksi hukkasin nuo elementit. Voi siis olla, että joudun tekemään koko asennuksen uudestaan, jos haluan elementit esiin. Sen verran jännää hommaa muuten tuo pohjan vaihtaminen on, etten nyt ihan heti lähde pohjaa uudelleen lataamaan, vaikka elementtien puute vähän harmittaakin.


Toivottavasti huomaatte kuvissa jotain uutta, sillä olen ottanut ne uudella 45mm:n objektiivilla. Sen pitäisi olla hyvinkin valovoimainen, joten ainakin tällaisten yksityiskohtien kuvaaminen pimeälläkin pitäisi onnistua. Nämä kuvat otin alkuillasta ja ihan kivasti onnistuivat. Olen tähän saakka kuvannut Olympus PEN -kameran mukana tulleella vakiolinssillä, mutta se on ihan toivoton, jos on yhtään hämärää. Niinpä talvella ja syksyllä kuvausaikaa on aivan liian vähän ja tuskastelen blogikuvien puutteella jatkuvasti. Toivottavasti ainakin yksityiskohtien kuvaaminen talviaikaan onnistuu nyt paremmin. Kuvat kun on niin tärkeä osa tätä bloggaamista.


En muuten käsitellyt näitä kuvia juuri ollenkaan, joka sekin on uutta, sillä perusobjektiivilla otettuja kuvia joudun ajoittain käsittelemään tosi paljon, eikä niistä aina siltikään tahdo tulla yhtään mitään blogikelpoista. Objektiivin avulla saa myös kuviin terävän fokuksen, jonka takana on kaunis bokeh-efekti. Yllä oleva kukkakuva on hyvä esimerkki siitä. Tuo 45mm:n linssi on ns. kiinteä linssi, eli siinä ei ole zoomia. Sillä ei saa oikeastaan otettua ollenkaan esim. meidän olohuoneesta laajaa näkymää. Mutta lähikuvaukseen ja hämäräkuviin tämä linssi on tosiaan oivallinen. Taidan tänä talvena saada minäkin ensimmäiset kauniit kynttiläkuvat otettua!  Vielä olisi siis toiveissa linssi, jolla saisi laajan näkymän esim. meidän olohuoneesta. Jos teillä on siihen suosituksia, laittakaahan kommentteihin.


Maljakossa olevat liljat ovat vielä nupulla. Ostin ne tänään ihan ruokakaupasta ja ilokseni huomasin, että ne ovat ns. lähikukkia eli täällä meilläpäin kasvatettuja. Hienoa! Ja kynttilä on ostettu Loviisan aitasta. Se tuoksuu puuvillalle, eli puhtaalle pyykille, ainakin minun mielestäni.

Mitä muuten tykkäätte blogipohjasta ja näistä kuvista?

Oikein kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

I got a new 45 mm lens and I've been trying it out today. It's not an easy one but especially in low light situations it seems to be great for detail photos. Have nice weekend!

Love, Kati