Uups! Tulipa tahtomattomasti taas melkein viikon mittainen blogitauko. Eikä oikeastaan ole edes niin, ettei olisi ollut asiaa, mutta aikaa on ollut sitäkin vähemmän. Huomiotani on myös vienyt HBO Nordicilta katsomani kymmenosainen The Handmades Tale -sarja. Aika rankka ja koukuttava sarja. Sitä katsoessa tulee väkisinkin pohdittua naisen asemaa ja miten pienestä se hyvä asema loppupeleissä on kiinni.

Sarja perustuu Margaret Atwoodin romaaniin, jonka nimi suomeksi on Orjattaresi. Se on julkaistu vuonna 1985, mutta yhtymäkohtia löytyy moniin nykypäivän ilmiöihin ISISistä ja suvaitsemattomuudesta nykyaikaiseen maanviljelyyn ja lapsettomuuteen. Kertomus on sen verran rankka, että minulle se tuli uniin enismmäisen jakson katsottuani niin, että minua vähän jopa ahdisti. Onneksi kuitenkin palasin sarjan pariin, sillä se on todella hyvin tehty ja pistää ajattelemaan monia nyt pinnalla olevia asioita syvällisemmin. Suosittelen sarjaa, mutta haluan samalla varoittaa, että varsinkin aluksi se voi tuntua hyvinkin järkyttävältä.


Vastapainona tuolle sarjalle tämä postaus on täynnä sitten hyvinkin pinnallista ja kevyttä kamaa. Kuvasin tähän nimittäin Habitaresta tehtyjä ostoksia. Ensimmäisessä kuvassa ollut lyhty kiinnitti huomioni Lennolin osastolla, mutta se toimitti heillä vain koristeen virkaa. Onneksi Havi's -osaston leidit olivat niin kivoja, että möivät osastolla olleen varakappaleen ja sain tuon ihanuuden kotiini helposti messuvierailun yhteydessä. Nyt se on sijoitettu takan eteen ja polttelen siinä iltaisin kynttilöitä. Tykkään siitä ihan hirveästi ja on niin kiva saada kotiin ripaus kultaa arjen iloksi. Näitä lyhtyjä tulee muuten ilmeisesti myyntiin ainakin Sokoksiin.

Toisessa kuvassa on messuilta hankittu pitkäaikainen haave eli Helena Karihtalan Sisustajan käsikirja. Kirja on täynnä kauniita kuvia ja Helena kertoo ajatteluaan kunkin kohteen sisustuksen takana. Ehkä pikkuisen enemmän odotin ihan suoria vinkkejä ja siksi kirja jäi minusta oikeastaan sellaiseksi nojatuolimatkaksi kauniisiin sisustuksiin. Tykkään Helenan tyylistä tosi paljon ja toki kirja toimii hyvänä inspiraation ja ideoiden lähteenä.
Keittiön lattialta on puuttunut matto jo pidemmän aikaa ja se onkin vähän haastava paikka, sillä siellä oleva matto on kovalla koetuksella. Se likaantuu helposti ja siksi olen pitänyt siinä mattoa, jonka voi laittaa pesukoneeseen. En nyt ole ihan satavarma voiko tämän maton pestä koneessa, mutta luultavasti aion konepesua silti kokeilla, kun sen aika koittaa. Maton alle pitää tosin nyt ilmeisesti hankkia sellainen liukua esävä verkko, sillä matto on käytännössä osoittautunut hyvinkin helposti lattialla liikkuvaksi.


Tulipa sieltä messuilta tehtyä myös pari koruhankintaa. Keittiön matto ja korut ovat muuten samalta Blossomin osastolta. Korut olivat tosi edulliset ja innostuin niistä ihanien tekstien takia. Ranteeseen valikoitui koru, jossa lukee HAPPY, eli onnellinen ja kaulakorussa lukee LOVE, eli rakkaus. Molempia ei elämässä ole koskaan liikaa, vai mitä?


No, mitäpä tykkäätte ostoksistani? Oliko joku näistä erityisesti sinun mieleesi?

Nyt haluan toivottaa teille kaikille mitä ihaninta ja aurinkoisinta sunnuntaipäivää!  Kyllä syksy näyttää taas parhaat puolensa. Meillä ainakin aurinko paistaa ja ilma on kuin morsian!

I got some lovely home things and jewellery at the Finnish Interior Fair. I'm really loving all of these! Have a nice Sunday!

Love, Kati