Työviikon päätteeksi ehdin vielä sisustusintoilija-siskoni kanssa katsastamaan Helsingin Habitare-messut, jotka jatkuvat vielä huomisen päivän. Habitare on ollut vähän sellainen vaihtelevan tasokas messutapahtuma, mutta mielestäni viime ja tänä vuonna tarjonta on ollut oikeastaan erinomainen. Paras kombinaatio minusta on sellainen, jossa messuilta löytyy uusia tuulia, kaunista katsottavaa ja vähän jotain kivaa ostettavaakin. Ja näin voisi tämän kertaisia Habitare-messuja kuvailla. Ostoksia tuli tehtyä enemmän kuin aiemmilla kerroilla, mutta niistä sitten joskus myöhemmin lisää.Kokosin tähän viisi messuilta bongattua uutta sisustustrendiä

1. Tummat ja mausteiset värit


Eipä tuo nyt niin uusi trendi ole, sillä tummien värien tulemista sisustuksen megatrendiksi on uumoiltu jo jonkin aikaa. Kuitenkin tällä kerralla Habitaressa se näkyi jopa viime vuotta enemmän. IKEAn osasto oli todella tummanpuhuva ja värejä oli käytetty runsaasti. Esillä oli paljon tummia sohvia, usein jopa verhottu tummalla sametilla. Seiniä oli tapetoitu ja maalattu tummilla tai mausteisilla sävyullä.


2. Kulta, messinki ja kupari


Kupari on edelleen trendikäs, mutta kulta ja messinki tekevät vahvaa tulemista. Kultaa löytyi monilta osastoilta ja kultakuumeen keskellä hankin kullanvärisen ihanan lyhdyn meille. Kuvaan sen sitten jossain vaiheessa tänne blogiinkin.


3. Kattauksissa luonnon elementit ja kuosit sekaisin


Habitaressa on usein esillä toinen toistaan kauniimpia kattauksia ja koska olen itsekin aikamoinen kattausfriikki, innostun aina kuvaamaan niitä malliksi omia kattauksia varten. Monissa kattauksissa oli käytetty luonnon elementtejä ja kuoseja oli surutta sekoitettu keskenään. Itse asiassa esillä olleet kattaukset olivat aika runsaita. Astiat eivät ole vain valkoisia, vaan esimerkiksi paluuta tekevällä Anno-sarjalla oli esillä kauniita mattamustia astioita. Minusta meillä oli sen tyyppisiä kotona 70-luvulla, jos oikein muistan.

4. Homssuiset kukkapuskat ja risut


Osastoilla näkyi paljon kauniita kukkapuskia ja suurin osa oli huolettoman "räjähtäneitä" eli kukat eivät olleet aseteltu mitenkään kovin järjestelmällisesti vaaseihin, vaan ne saivat rönsyillä rauhassa omiin suuntiinsa. Kaikenlaiset risut ja muut luonnosta kerätyt kuivahtaneet kukat ja heinät ovat myös nyt trendikkäitä.


5. Runsaus


Sisustukset ovat nyt aiempaa runsaampia ja ihan sellainen superminimalismi ei ollut messuilla mitenkään valtavirtana. Enemmän oli luonnonläheisiä ja runsaita sisustuksia, joissa tekstiilit ja kukat toivat pehmeyttä tilaan. Sisustukset ovat nyt hyvin persoonallisia ja monenlaiset tyylit ovat suosittuja ja niitä myös huolettomasti sekoitellaan keskenään.


Jos ette ole vielä käyneet Habitaressa, huomenna vielä ehtii. Näistä trendeistä minua inspiroi erityisesti homssuiset kukat, risut ja heinät sekä metallit, eniten kulta.

Onko joku näistä trendeistä sellainen, joka sinua juuri nyt inspiroi?

Iloa lauantai-iltaan!

I visited the Helsinki Habitare interior show and really loved especially the relaxed flower arrangements and everything metallic, especially golden. Have a nice Saturday!

Love, Kati