Tiedättekö että täällä Villa Valkossa varma kesän merkki on pinnalle nousevat vanhat postaukset. Kesäaikaan täällä nimittäin käy kuhina ihan tiettyjen postausten äärellä. Osa on ihan blogin alkuajoilta ja se minua tavallaan vähän huvittaakin, sillä ovathan nämä aika raa'alla kädellä kasattuja postauksia. Suurin osa käsittelee pihajuttuja ja nämä aiheet näyttävät vieläkin kiinnostavan niin teitä kuin minuakin. Muutaman näistä haaveista olenkin jo toteuttanut, mutta osa on toteuttamatta. Tämän kesän suosittu postaus ei olekaan käsitellyt pihaa, vaan talviruokaa. Se kai kertoo enemmän tämän kesän kylmistä tunnelmista kuin mikään muu. Haluan vielä huomauttaa, että koska osa postauksista on bloggaamiseni alkuajoilta, eivät kaikki kuvacreditit ei ole ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan tehtyjä ja se minua vähän harmittaa. Pahoittelut tästä.

Villa Valkon suosituimmat kesäpostaukset ovat:
1. Ulkotakan lämpöä.


Kolmen vuoden takainen postaus on tänä kesänä ollut tosi suosittu. Lieneekö syy kylmien kesäsäiden? Ulkotakka on ihana ja meillekin sellainen on hankittu, joskin harvoin sitä tulee polteltua. Ehkä se on vähän enemmän sellaien syksyn juttu sitten kuitenkin. Joka tapauksessa vuodesta toiseen tåmä postaus on älyttömän suosittu ja löytyy blogini top10 luetuimpien postausten listoilta. Postaus löytyy täältä.2. Terassikeinu-unelmia


Aah, iki-ihanat terassikeinut saavat sydämiä lentämään päästä vieläkin! Eikä sellaista ole tullut hankittua, vaikka kuinka himoitsen. Ehkä nyt on himotukset siirtyneet

rottinkikeinuun ja sellaisen hankkimista olen harkinnut pitkään. Mutta silti ihmisellä ei kai koskaan ole liikaa keinuja, joten tällainen amerikkalainen versiokin olisi aika kiva. Riippukeinu on tullut hankittua, mutta terassikeinu vielä puuttuu. Postauksen voit lukea täältä.


3. Pergolasta näkösuojaa


Kolme vuotta sitten meillä ei vielä ollut pihalla pergolaa ja pohdin sellaisen rakentamista näkösuojaksi tontin vieressä menevän kävelytien eteen. Pergola on rakennettu ja vaikka siitä jo ihan sellaisenaan tulee vähän näkösuojaa, odottelen kuumeisesti siihen istuttamieni villiviinien villiintymistä. Tänä kesänä olen tuputtanut niille kanankakkaa, jotta ne alkaisivat oikein rehottaa.  Kyllä se vähän tuntuu auttavan. Puutarhahommat eivät näytä olevan meille hätäisille, näin olen huomannut. Postauksen pergoloista voit lukea täältä.4. DIY: Ruskea pöytä muuttui mustaksi


Uskon, että monet googlaavat tätä aihetta ja päätyvät siksi tänne blogiin lukemaan ruskean ulkopöydän maalaamisesta mustaksi. Ja se on todella mieltä lämmittävä asia minulle. En ole muuten päivääkään katunut tuon pöydän maalaamista ja se on pitänyt värinsä todella hyvin, vaikka se on joutunut seisomaan tuulessa ja tuiverruksessa kesät ja välillä talvetkin. Postaus löytyy täältä.

Pakko muuten vielä mainita, että kuvassa näkyvä katos lähti viime kesänä tuulen mukana ja vääntyi käyttökelvottomaksi. Harmitti ihan hirveästi, koska katos ei ollut halpa, eikä ensimmäinen, joka meillä lähti tuulen mukana. Siksi meille tällä hetkellä rakentuu pysyvä kesähuone vanhoista ikkunoista. Ei lähde sitten ainakaan tuulen mukana Siitä toivottavasti myöhemmin vähän lisää.
5. Talviruokaa: Herkullinen katkarapukeitto


Oikeasti! Kyllä! Tämä lämpimän talvisen katkarapukeiton resepti on noussut tänä vuonna kesän luetuimpien listalle. Se kertoo ehkä enemmän tästä kesästä kuin mikään muu. Resepti on kuitenkin ihan hyvin kesäänkin sopiva, joskin keitto ei ehkä normaalisti kuumalla säällä maistuisi. Postauksen ja reseptin löydät täältä.

Toivottavasti joku näistä postauksista oli sinulle uusi tai jos ei ollut, olet ollut mukana jo pitkään. Kiitos siitä sinulle. Mukavaa loppuviikkoa!

Here are some of the most popular posts that come up during the summer. Some of them are really old but this summer's favourite has been a winter food recipe; hot shrimp soup! I think this is because we've had an exceptionally cold summer here in Finland.

Love, Kati