Heippa taas! Viikko on kulunut erinäisten matkusteluiden ja kauniiden maisemien parissa. Viikolla kävimme työporukalla nauttimassa ihanista Ahvenanmaan maisemista ja viikonlopun vietimme ystäväperheen kanssa kivalla mökillä Rymättylässä. Tämä viikko on ollut ilmojen puolesta todella kiva, mutta kyllähän se sitten päättyikin aikamoiseen myräkkään, jonka johdosta meidän pihalla ollut trampoliini oli lähtenyt lentoon ja vääntynyt aikalailla. Saa nähdä tuleeko siitä enää käyttökelpoista. Tosin onneksi se oli jo muutenkin vaihtokunnossa, joten ihan hirveä harmitus sen vääntymisestä ei tullut.


Sunnuntai-iltaisin on kiva kattaa perheelle vähän runsaampi iltapala. Olen monesti yrittänyt tehdä seiskaluokan kotitaloustunnilta tuttuja teeleipiä. Tänään sain ne onnistumaan niin valtavan hyvin, että ajattelin jakaa tämän ohjeen teillekin.


Teeleipä resepti


2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maustamatonta jougurttia
1 dl juustoraastetta
1/2 dl maitoa
(ripaus suolaa)

Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pyöreitä leipäsiä ja lisää päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min.

Leipiin saa vaihtelua mm. vaihtamalla jauhoja toisiksi tai lisäämällä taikinaan vaikka yrttejä tms. Tästä taisi nyt tulla meidän perheen uusi suosikkiresepti!

Mukavaa viikkoa sinulle!

Love, Kati