Viikonlopun aikana on ollut aikaa pohtia ja sulatella Turun tapahtumia. Kotikaupunkini asukkaat joutuivat järkyttävän terroriteon kohteeksi ja sitä on vaikea ymmärtää. Kun muutama vuosi sitten postasin Instagramiin Ranskan lipun ja lauseen Pray for Paris ja Lontoon jälkeen Pray for London, en koskaan ajatellut, että jonain päivänä postaisin lauseen Pray for Turku.

Kuitenkin Tukholman terroriteko toi kaiken tuon kauheuden yhä lähemmäs ja tavallaan ajattelin, että miksi ei täällä, jos Tukoholmassakin. Muttu Turku. Tuo rauhallinen kaunis rannikkokaupunki, jossa olen saanut turvallisesti asua ja kasvaa lapsuus- ja nuoruusvuosina. En olisi oikeasti ikinä uskonut, että tämä kauheus koettaisiin Suomessa ensimmäisenä juuri Turussa. Lintukotoajattelua, sitä se on tietenkin. Mutta kuitenkaan kukaan ei oikein halua uskoa, eikä ajatella, että meidän keskuudessamme, lähellämme olisi joku noin paha ihminen. Minä en ainakaan.


Kukaan ei tiedä mitä tehdä. Kukaan ei tiedä miten saisimme tämän loppumaan. Kenelläkään ei ole vastauksia. Minä uskon, että tämä tapahtuma toi suomalaiset lähemmäs toisiaan ja lisäsi haluamme auttaa. Haluan uskoa hyvään, koska uskon, että hyvä lisää hyvää.

Pidetään huolta toisistamme ja autetaan lähimmäisiä.

We witnessed a horrible terrorist attack in Turku, my hometown. It is incomprehendable but somehow expected. I still never thought that I'd post Pray for Turku after posting Pray for Paris, Pray for London or Pray for Stockholm. I hope that this will bring us Finns closer togehter and increase our willingness to help.

Take care,

Kati