Heipähei! Niin se on aurinko taaskin ollut vaan ihan pilvessä tänään. Ja muinakin päivinä. Ei tule lämpöä meille, ei sitten millään. Oikeasti vähän harmittaa, mutta olen päättänyt, etten jaksa miettiä sitä joka päivä, niin mieli pysyy iloisena.Olen keksinyt nauttia lomalla auringon sijaan aivan muunlaisesta puuhasta. Joo-o, siis siivoamisesta. Olen jo ehtinyt koluta melkein koko keittiön ja muutaman muunkin kaapin sen lisäksi. Saanut konmaritettua turhaa kamaa ja rojua pois ja järjestettyä säilytettävät tavarat niin, että niistä on iloa, eli että ne löytyvät paremmin ja ovat selkeämmin lajiteltuja. Keittiön laatikoistakin tuli niin hienot kun vihdoin otin käyttöön sinne aikanaan hankitut hienot veitsitelineet ja organisoin kaikki lokerot järkeviksi kokonaisuuksiksi. Nyt on mukava kokkailla ja myös astianpesukoneen tyhjentäminen käy helpommin kun tavarat löytävät nopeasti paikkansa.


Nämä kukat ovat rikkaruohoja meidän pihalta. Ovathan ne kamalia nurmikossa kun tuntuu, että niitä on keväisin ihan pilvin pimein. Keräsin innoissani niistä pienen kimpun maljakkoon, koska vaikka ovat ärsyttäviä rikkoja, on niissä silti aika kiva keltainen väri. Taitaa tuo kiusankappale olla nimeltään peltokanankaali. Nurmikosta ne saa kyllä ajamalla hyvin katkottua, mutta ovathan ne silti ihan jokakeväinen riesa. Ja heti perään nurmikon valtaa se toinen keltainen paholainen eli voikukka. Jotenkin se haittaa minua kuitenkin tätä peltokanankaalia enemmän.


Eipä tässä tosiaan auringon puutteessa auta muu kuin jatkaa konmarituksia ja pistä talo kerralla tip top! Joku hyöty siis näistä huonoista lomailmoista sitten on.

Iloista heinäkuun jatkoa teille, lämpöä ja aurinkoa kaikille!

I've spent my days cleaning the house as we're having a really cold summer with no sunshine. I suppose it's lucky to have the house tidy after holidays. Some comfort.

Love, Kati