Yhteistyö: BookBeat

Heikunkeikun! Ja terkut mökkireissulta. Oli meidän eka mökkikeikka tänä kesänä muuten. Aika myöhäinen. Mutta sitäkin suloisempi. Nautin kauniista järvimaisemasta ja perheen läheisyydestä keskellä kauneinta Suomea. Käytiin miehen kanssa eilen illalla myöhäisellä veneajelulla aivan tyynellä järvellä. Yritin piirtää mieleeni kauniin auringonlaskun, joka heijastui peilipintaisesta järvestä tuplasti ihanan kirkkaana. Talven kylminä ja pimeinä päivinä yritän sitten palauttaa mieleen tuon kauniin hetken. Uskon sen tuovan minulle silloin uskomattoman määrän virtaa ja energiaa.
Nyt haluan kertoa teille uudesta harrastuksestani, josta myös mökillä nautin. Olen aina ollut kova lukemaan, mutten välttämättä ole lukenut niin paljon kirjoja, kun haluaisin. Tämä oikeastaan siksi, että koen, ettei minulla ole aikaa kirjojen lukemiseen ja siksi lukemiseni keskittyy nopealukuisiin sanomalehtiin, aikakauslehtiin ja blogeihin.

Kun minulta kysyttiin, että haluanko mukaan BookBeatin blogitiimiin, innostuin heti. BookBeat on kännykän sovelluksen kautta toimiva äänikirjasto, josta voi kuukausimaksulla kuunnella kirjoja niin paljon kuin vain ehtii ja jaksaa. Palvelusta löytyy eri aihepiireistä tuhansia kirjoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tämä on täydellinen ratkaisu minulle, joka haluan lukea kirjoja, mutta jonka aika ei tahdo siihen riittää.Olen nyt innoissani aloittanut kirjojen kuuntelun ja sain kuunneltua ensimmäisen kirjan; Maaret Kallion Lujasti lempeä. Ihana opus sinulle, joka tarvitset vähän armollisuutta elämääsi. Kivaa on myös se, että Maaret itse lukee kirjaansa, joten siinä on mukava henkilökohtainen touchi.Nyt olen jonkin aikaa kuunneelut Jussi Valtosen Finlandia-palkinnon voittanutta He eivät tiedä mitä tekevät -teosta. Ja siinä riittääkin kuunneltavaa, koska kirja on yli 600 sivua ja kuunneltavaa on siis tuntikausiksi. Tämä kirja vaikuttaa hyvin monipuoliselta ja yhteiskunnalliselta. Itseäni kiinnostaa siinä monet asiat, kuten suomalainen kulttuuri, amerikkalainen kulttuuri ja niiden vastakkaisuudet, uudet teknologiat ja ihmissuhteiden ikuinen vaikeus. Kirja on niin monipuolinen ja herättää niin paljon ajatuksia, että sitä olisi ihana purkaa vaikka kirjapiirin kanssa. Minulla on vielä melkein puolet kuuntelematta, joten muutaman koiralenkin verran saan pohtia näitä asioita.

 

Onko teillä muuten kokemusta ääikirjoista? Jos ei ole tai olette muuten aiheesta innostuneita, on teillä nyt mahdollisuus kokeilla BookBeatin palvelua ilmaiseksi 1 kk:n ajan. Liittyminen on helppoa: rekisteröidy osoitteessa www.bookbeat.fi/blogitiimi ja saat äänikirjasovelluksen heti käyttöösi.Seuraavaksi omalle kuuntelulistalle muuten menee kirja How to be Parisian. Josko siitä vähän oppisi tyylitajua, kulttuuria ja asennetta. Niitä tarvitsen kipeästi. Tulen myöhemmin kertomaan omia kirjasuosikkejani BookBeatin valikoimasta, joten pysykäähän kuulolla!

Ihanaa alkavaa viikkoa ja kivoja kuunteluhetkiä!

I'm all excited about my collaboration with BookBeat audiobooks. It's a great way to listen to some of the greatest books while walking the dog or cleaning the house. So handy!

Love, Kati