Heippa taas kaikille! Juhlimme viikonloppuna tyttären rippijuhlia. Siksi täällä blogissakin on ollut niin hiljaista. Olen keskittynyt järjestelyihin, jotka huipentuivat eilen ihanaan perhejuhlaan, jossa iloitsimme rakkaan tyttäreni askeeesta lapsuudesta aikuisuuden portille.

Niin ylpeänä äitinä olen saanut seurata rakkaan tyttäreni varttumista nuoreksi neidoksi. Niin kuin pappi kirkossa sanoi, lapsuus jäi viimeistään nyt taakse. Vaikka se on tavallaan haikeaa, enemmän minun katseeni on tulevassa. Mitä tästä ihanasta, viisaasta, empaattisesta ja sosiaalisesta tytöstä tai nuoresta naisesta vielä tuleekaan. Hänelle on kaikki vielä mahdollista ja kaikki avaimet ovat hänen kädessään. Ja minä uskon, että hän osaa käyttää ne oikein. Tyttäreni muistutti 15-vuotispäivänään olevansa kolmen vuoden päästä aikuinen. Siis ihan pian. Vastasin siihen, että minä olen aivan varma, että kun se päivä koittaa, hän on siihen valmis. Ja niin minä uskon että onkin.Päällimmäisenä eilisen päivän aikana oli sydämessäni tunne syvästä rakkaudesta tytärtäni kohtaan ja siitä, miten ylpeitä me mieheni kanssa hänestä olemme. Tuo nuori neiti, joka rakastaa tanssia, on kiinnostunut historiasta ja politiikasta ja joka haluaa maailmasta oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen, on paljon enemmän, kuin olisimme ikinä osannet toivoa. On jotenkin ihana ajatella, että kun se hetki koittaa, että hänen on pärjättävä ilman meitä, hän tulee myös pärjäämään. Niin sen kuuluu olla ja niin uskon, että se tulee olemaan.


Yksi minulle parhaita hetkiä rippijuhlavalmisteluissa oli, kun katselimme tyttären kanssa yhdessä kuvia hänen lapsuudestaan. Niissä näkyi iloinen ja eläväinen tyttö täynnä elämäniloa, intoa ja uteliaisuutta. Tavallaan mikään ei ole niistä kuvista muuttunut. Edelleen meillä asuu iloinen ja eläväinen tyttö täynnä elämäniloa, intoa ja uteliaisuutta. Nyt hän on vain aika paljon isompi. Muuten ihan sama tyttö ja yhtä rakas.


Nyt kun juhlat on juhlittu, on sydän pakahtua rakkaudesta ja kiitollisuudesta. Olemme saaneet niin paljon.

Ihanaa viikkoa teille kaikille!

We celebrated my daughter's confirmation this weekend. I'm feeling full of love and gratitude. We are truly blessed.

Love, Kati