perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ihan kerhotätinä Wetterhoffilla | *ARVONTA*


Hei mahtavaa! Tänään on perjantai! Ja huomenna loppuu lasten koulu ja sekin on perheenäidille pieni huohahduksen paikka kun ei aamuisin enää tarvitse miettiä kenenkään muun aikataulua kuin vain ihan omaansa. Eikä minun omaan lomaankikaan niin kamalasti ole enää aikaa, joten eihän tässä muuta tarvitse kuin odotella sitä kesää alkavaksi. Ehkä olisi jo aika kun kuitenkin ollaan jo kesäkuussa. :)Vietimme mukavan bloggaajapäivän Hämeenlinnassa Wetterhoffilla. Paikalla oli liuta kauhean taitavia käsityöbloggareita ja sitten minä ja muutama muu sisustushömpääjä. Heti aamun esittäytymisessä minulle tuli vähän sellainen ole, etten taida kuulua joukkoon. Monilla oli jotain kivaa itse tehtyä päällä ja käsityöt ja tuunaaminen tuntuivat olevan kaikkien sydäntä lähellä. Minä koen itseni aivan tumpeloksi näissä asioissa, vaikka välillä vähän puikkoja koetankin heilutella.


Vaikken ole niitä henkeen ja vereen -käsityöihmisiä, minua kuitenkin kiinnostaa kaikki käsillä tekeminen. Me pääsimmekin kivasti kokeilemaan askartelutaitojamme erilaisissa workshopeissa ja taisin innostua ihan kunnolla, kun ihana Kotonasi-blogin Annukka antoikin minulle liikanimen Kerhotäti-Kati. Eipä siinä auttanut muu kuin kantaa liikanimi ylpeydellä ja elää sen mukaisesti.


Ja tulihan siellä kaikenlaista askartelua kokeiltua. Mansikkatilan mailla -blogin Tainan kanssa askartelimme hopealangasta tällaiset upeat "kihlasormukset". Ihan samikset. Mun sormuksesta tuli vaan aivan liian iso, joten se jää varmaan vähälle käytölle. Oikeasti vähän harmittaa, kun minusta siitä tuli oikeastaan aika kaunis.


Suurensuurta kunniaa sain tästä koristelemastani pussukasta, johon kirjoitin galligrafiatekniikalla blogin nimen ja ompelin kiikkustuolissa paikoilleen nuo muotoon leikatut farkunpalaset. Tämän pussukan ajattelin hyödyntää esim. matkoilla kenkäpussina. Ihan kiva siitä tulikin, vaikka itse sanonkin.


Brunssilla saimme myös makeaa mahan täydeltä kun tarjolla oli leipien ja mehun lisäksi ihania macaroneja ja kakkua.


Siinä ne Talossa Nro 23 Satu ja Mansikkatilan mailla Taina leikkivät kerhotätejä. Askartelimme origamikorviksia. Niistä tuli ihan nätit, mutten saanut niistä hyvää kuvaa. Tytär omi ne heti kotiin tultuani. Toinen korvis on vähän toista pidempi, mutta eipä sitä ehkä kukaan huomaa. Aloittelijan moka. :)


Vähävaraisten tyttöjen kouluttaminen oli Fredrika Wetterhoffin (1844–1905) elämäntyö.
Idea sai alkunsa, kun hän yritti kouluttaa entisiä naisvankeja käsityöammattiin. Tulokset olivat laihanlaiset. Fredrika tuli siihen tulokseen, että naisen tulisi ensin hankkia ammatti ja sitä kautta vahva itsetunto. Jälkikäteen on hankala korjata virheitä. Fredrika ajatteli, että ammatti ja toimeentulo suojaisi tyttöjä ikävyyksiltä. Muun muassa nämä ajatukset saivat Fredrikan perustamaan tyttöjen työkoulun Hämeenlinnaan vuonna 1885. Näin sai alkunsa Wetterhoffin käsityökoulu, joka toimii edelleen ja joka noudattaa Fredrika Wetterhoffin Fredrika Wetterhoffin henkistä perintöä. 

Wetterhoffin talo on kymmenien luovien alojen yrittäjien toimitila. Wetterhoff -myymälä palvelee katutasossa. Lisäksi arvorakennuksessa on kokous- ja tapahtumatiloja.


Cobblerina


Talossa toimii monia luovien alojen yrittäjiä kirjasitomosta, ekologisia vaatteita toimittaviin yrityksiin. Yksi ihana yritys jäi erityisesti mieleeni ja se on Cobblerina. Se on ihana pieni yritys, joka valmistaa käsin kauniita laukkija ja kenkiä. Omalle himotuslistalleni pääsi heidän kaunis pehmeää nahkaa oleva rusettilaukku. Nyt sinä voit voittaa ihanat Cobblerina nahkatupsukorvikset. Nämä sopivat ihan päivittäiseen käyttöön tai jopa juhlaan. Ja toki korvikset sopivat erityisesti kaikille mariamontazameille (=tupsuhullu), mutta myös muille, jotka haluatte koristautua vaikka kesän juhliin. Klassiset mustat korvikset sopivat monenväristen vaatteiden kanssa. Osallistua voit jättämällä viestin kommenttiboksiin. Arvon palkinnon 8.6.2017 klo 20. Onnea kaikille tasapuolisesti!


Sydämellinen kiitos vielä kerran Wetterhoffin väelle ja kaikille pienyrittäjille sekä Annukalle, Tainalle ja Sadulle huippukivasta päivästä! 

Ihanaa päättäjäisviikonloppua kaikille! <3

I had a great day at Wetterhoff handicraft school. Sorry the competition is only for readers living in Finland.

Love, Kati


34 kommenttia

 1. Toi ois niin ollut tapahtuma, jossa mä olisin viihtynyt ❤️
  Sun tekemä pussukka on täydellinen!
  Mukavaa viikonloppua Kati!

  VastaaPoista
 2. Hienoja! :)
  bebene@luukku.com

  VastaaPoista
 3. HAHAA..täteillä aika tiukat ilmeet, askartelu ei olekkaan niin yksinkertaista??? :D Hitsi meinasi tulla teet näytölle.
  Ihanaa viikonloppua kerhotäti-kati <3

  VastaaPoista
 4. Sormukset ovat kauniit, mitkä teitte! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 5. Pussukasta tuli kyllä todella hieno! :)

  VastaaPoista
 6. Mukana =)
  sanna.salmi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 7. Siellähän oli vaikka mitä kivaa, arvonnassa mukana.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Ihan pikkiriikkisen kyllä kadehdin noin huippua päivää ;) Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 9. Mukaan arvontaan, kivat tupsut olisivat hienot kesäkorvissa.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 10. Wetterhof on hieno laitos! Teillä on ollut kiva päivä ja sormukset ovat kauniita - harmi, jos on liian iso sinulle.
  Copplerinan tuotteita olenkin instassa jo ihaillut joten arvontaan ilman muuta mukaan:)
  Ihanaa viikonloppua, Kati <3

  VastaaPoista
 11. Ihastuttava sormus! Copplerina on minulle entuudestaan ihan tuntematon tuotemerkki. Itse käytän hyvin harvakseltaan korviksia, mutta nuo näyttävät juuri tyttären makuun täydellisille. Mukana siis.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
 12. Hienoja! Mukaka myös arvonnassa.

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 13. Hienoja töitä. Mukana. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Ihanat korvikset. Haluan ne omaksi.
  merja.ruotsalainen@kuopio.fi

  VastaaPoista
 15. Mukava postaus! ja arvonnassa mukana hippu(at)outlook.com

  VastaaPoista
 16. Kauniit!
  Mukana arvonnassa.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Upeat korvikset :) Mukana.
  ellijapii@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana arvonnassa :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 19. Mukana ihanassa arvonnassa :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 20. Mukana kivassa arvonnassa :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 21. Kyllä olisi kelvannut olla mukana tuolla, vaikken itsekään mikään käsityömestari ole :)
  Mukaan arvontaan, talviuninalle@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana arvonnassa :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Mukana ollaan!
  mantalisti0@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Noi on upeat!

  Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Mukana ihanassa arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Tupsuhullu ilmoittautuu mukaan :P kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Upeaa yrittämistä! Mukana.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 29. Ihania :) Mukana.
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Kauniita :) askartelu on ihanaa! Mukana ;)
  ssofia.o@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. NYT vasta ehdin kommentoimaan!:/
  Mahtava postaus, ja hyvä sinä!<3 Oli hieno päivä ja sä yllätit meidät muut, kun ensin mollasit itseäsi.:P Kaamea superkaksari mulla kuvassa, mutta onneksi tämä postaus on ehkä jo unohtunut muilta...ja se kaksari näkyy muille joka tapauksessa, pitää yrittää muistaa pitää pää pystyssä!;D Aika lähteä nukkumaan, jotta jaksan aamulla hypätä ajoissa junaan.:D

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall