Hei mahtavaa! Tänään on perjantai! Ja huomenna loppuu lasten koulu ja sekin on perheenäidille pieni huohahduksen paikka kun ei aamuisin enää tarvitse miettiä kenenkään muun aikataulua kuin vain ihan omaansa. Eikä minun omaan lomaankikaan niin kamalasti ole enää aikaa, joten eihän tässä muuta tarvitse kuin odotella sitä kesää alkavaksi. Ehkä olisi jo aika kun kuitenkin ollaan jo kesäkuussa. :)Vietimme mukavan bloggaajapäivän Hämeenlinnassa Wetterhoffilla. Paikalla oli liuta kauhean taitavia käsityöbloggareita ja sitten minä ja muutama muu sisustushömpääjä. Heti aamun esittäytymisessä minulle tuli vähän sellainen ole, etten taida kuulua joukkoon. Monilla oli jotain kivaa itse tehtyä päällä ja käsityöt ja tuunaaminen tuntuivat olevan kaikkien sydäntä lähellä. Minä koen itseni aivan tumpeloksi näissä asioissa, vaikka välillä vähän puikkoja koetankin heilutella.


Vaikken ole niitä henkeen ja vereen -käsityöihmisiä, minua kuitenkin kiinnostaa kaikki käsillä tekeminen. Me pääsimmekin kivasti kokeilemaan askartelutaitojamme erilaisissa workshopeissa ja taisin innostua ihan kunnolla, kun ihana Kotonasi-blogin Annukka antoikin minulle liikanimen Kerhotäti-Kati. Eipä siinä auttanut muu kuin kantaa liikanimi ylpeydellä ja elää sen mukaisesti.


Ja tulihan siellä kaikenlaista askartelua kokeiltua. Mansikkatilan mailla -blogin Tainan kanssa askartelimme hopealangasta tällaiset upeat "kihlasormukset". Ihan samikset. Mun sormuksesta tuli vaan aivan liian iso, joten se jää varmaan vähälle käytölle. Oikeasti vähän harmittaa, kun minusta siitä tuli oikeastaan aika kaunis.


Suurensuurta kunniaa sain tästä koristelemastani pussukasta, johon kirjoitin galligrafiatekniikalla blogin nimen ja ompelin kiikkustuolissa paikoilleen nuo muotoon leikatut farkunpalaset. Tämän pussukan ajattelin hyödyntää esim. matkoilla kenkäpussina. Ihan kiva siitä tulikin, vaikka itse sanonkin.


Brunssilla saimme myös makeaa mahan täydeltä kun tarjolla oli leipien ja mehun lisäksi ihania macaroneja ja kakkua.


Siinä ne Talossa Nro 23 Satu ja Mansikkatilan mailla Taina leikkivät kerhotätejä. Askartelimme origamikorviksia. Niistä tuli ihan nätit, mutten saanut niistä hyvää kuvaa. Tytär omi ne heti kotiin tultuani. Toinen korvis on vähän toista pidempi, mutta eipä sitä ehkä kukaan huomaa. Aloittelijan moka. :)


Vähävaraisten tyttöjen kouluttaminen oli Fredrika Wetterhoffin (1844–1905) elämäntyö.
Idea sai alkunsa, kun hän yritti kouluttaa entisiä naisvankeja käsityöammattiin. Tulokset olivat laihanlaiset. Fredrika tuli siihen tulokseen, että naisen tulisi ensin hankkia ammatti ja sitä kautta vahva itsetunto. Jälkikäteen on hankala korjata virheitä. Fredrika ajatteli, että ammatti ja toimeentulo suojaisi tyttöjä ikävyyksiltä. Muun muassa nämä ajatukset saivat Fredrikan perustamaan tyttöjen työkoulun Hämeenlinnaan vuonna 1885. Näin sai alkunsa Wetterhoffin käsityökoulu, joka toimii edelleen ja joka noudattaa Fredrika Wetterhoffin Fredrika Wetterhoffin henkistä perintöä. 

Wetterhoffin talo on kymmenien luovien alojen yrittäjien toimitila. Wetterhoff -myymälä palvelee katutasossa. Lisäksi arvorakennuksessa on kokous- ja tapahtumatiloja.


Cobblerina


Talossa toimii monia luovien alojen yrittäjiä kirjasitomosta, ekologisia vaatteita toimittaviin yrityksiin. Yksi ihana yritys jäi erityisesti mieleeni ja se on Cobblerina. Se on ihana pieni yritys, joka valmistaa käsin kauniita laukkija ja kenkiä. Omalle himotuslistalleni pääsi heidän kaunis pehmeää nahkaa oleva rusettilaukku. Nyt sinä voit voittaa ihanat Cobblerina nahkatupsukorvikset. Nämä sopivat ihan päivittäiseen käyttöön tai jopa juhlaan. Ja toki korvikset sopivat erityisesti kaikille mariamontazameille (=tupsuhullu), mutta myös muille, jotka haluatte koristautua vaikka kesän juhliin. Klassiset mustat korvikset sopivat monenväristen vaatteiden kanssa. Osallistua voit jättämällä viestin kommenttiboksiin. Arvon palkinnon 8.6.2017 klo 20. Onnea kaikille tasapuolisesti!


Sydämellinen kiitos vielä kerran Wetterhoffin väelle ja kaikille pienyrittäjille sekä Annukalle, Tainalle ja Sadulle huippukivasta päivästä! 

Ihanaa päättäjäisviikonloppua kaikille! <3

I had a great day at Wetterhoff handicraft school. Sorry the competition is only for readers living in Finland.

Love, Kati