maanantai 15. toukokuuta 2017

Uusi viikko, uusi elämä?


Toivottavasti en ole ainoa, mutta minulla on usein maanantaisin hinku aloittaa uusi elämä. Miksi muuten juuri maanantaina, voihan sen aloittaa vaikka torstainakin, vai mitä? Mutta minä aloitan sen usein juuri maanantaina. Lopetan kaikkien herkkujen syömisen, liikun enemmän, luen enemmän, olen organisoitunut ja tavoitteellinen työssä. Aloitan syömään vitamiineja säännöllisesti.  Panostan henkiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Vietän enemmän laatuaikaa miehen ja lasten kanssa. Näillä ajatuksilla maalailen maanantaisin alkavaa uutta elämää.Mitä se täydellinen elämä sitten olisi, jos maanantaina tehdyt päätökset pitäisivät? Minulla olisi sutjakka vartalo ja harrastaisin runsaasti liikuntaa. Minulla olisi päivittäistä laatuaikaa lapsille, miehelle ja koiralle. Olisin jatkuvasti hyvin organisoitunut ja terveellinen päivällinen olisi pöydässä joka päivä kello 17.30 viimeistään. Kotini olisi aina täydellisen siisti ja pyykkivuori ei kuuluisi edes sanavarastooni. Venyisin uskomattomiin työsuorituksiin ja olisin huipputehokas koko työpäivän ajan. Samalla olisin leppoisa ja mukava työtoveri, joka ehtii vaihtaa kuulumiset kahvikupposen äärellä.

Ehtisin jokaisiin jalkapallojoukkueen myyjäisiin myymään ja toimittaisin paikalle aina täydelliset mokkapalat. Lisäksi tapaisin säännöllisesti ystäviäni ja viettäisin heidän kanssaan hauskoja hetkiä viinilasillisen äärellä. Opintoni olisivat jo loppusuoralla tai kädessäni kiiltelisi tuoreet MBA-paperit. Näkisin usein siskoani, hänen perhettään ja vanhempiani, jotka asuvat parin tunnin ajomatkan päässä. Muistaisin aina ajoissa varata lapsille ajat hammaslääkäriin, koululääkäriin ja optikolle. Lasten repuista ei koskaan löytyisi homeisia banaaninkuoria tai vanhoja kuivanneita eväsleivänloppuja.

Blogikin päivittyisi viidesti viikossa ja kaikkiin kommentteihin vastaisin vähintäänkin seuraavana päivänä. Olisin hyvin kartalla maailman menosta ja osaisin näin osallistua fiksuilla ajatuksilla kaikkiin päivänpolttaviin keskusteluihin. Vapaa-ajalla harrastaisin piirtamistä, lukemista, joogaa ja opiskelisin vaikka italian kieltä.

Sellaista se olisi, minun täydellinen elämäni. Hengästyttävän täydellistä.


Olen kuunnellut nyt kaksi päivää Maaret Kallion äänikirjaa Lujasti Lempeä. Siinä kehotetaan olemaan itselle armollinen. Pitää käsittää, ettei yllä kuvailemani täydellinen elämä ole edes mahdollinen. Pitää päättää, mihin panostaa ja hyväksyä, ettei kaikkeen pysty. Kukaan. Minä olen päättänyt panostaa perheeseen ja uraan. Ehkä se on sitten vaatinut veronsa jostain muualta. Vaikka siitä aina siististä kodista tai uutisten katsomisesta. En aina ehdi tai jaksa liikkua niin paljon kuin haluaisin tai olisi tarvetta. Melkein 52 kertaa vuodessa aloitettu dieetti ei ole vielä tähän asti onnistunut. Itse asiassa se vain ahdistaa ja lisää epäonnistumisen tunnetta, kun torstaisin huomaa homman menneen vastakkaiseen suuntaan.Onneksi voin olla onnellinen näin epätäydellisenäkin. Nauttia perheestä, kodista, kävelylenkeistä koiran kanssa, keväästä ja kaikesta kauniista, jota elämässä on niin paljon, että jos koko ajan suorittaa, jää se kaikki kauneus meiltä huomaamatta.

Ihanaa viikkoa juuri sinulle!

I always start a new life on Mondays. However, it's kind of disheartening to end up failing this new life every week. So, I must have mercy on myself, that's what I've realised and tried to learn.

Love, Kati


17 kommenttia

 1. Aloitin aina ennen sen uuden elämän maanantaisin. Sitten en enää jaksanut :) Välistä voin ottaa vähän ryhtiliikkeitä, mutta muuten koitan olla stressaamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai mullakin alkaa maanantaialoitukset olla tapissa. EHkä pitää koko ajan vähän keskittyä elämään paremmin, ehkä se siitä. :)

   Poista
 2. Ota löysin rantein, älä jännitä... Joku vanha kappalekin kertoo totuuden. Täydellisyys on tylsää 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta viserrät kuomaseni. Epätäydellisyys on kiinnostavaa...

   Poista
 3. Aika lailla Maijun kanssa samoilla linjoilla: ei enää jaksa ikuisia elämän parannuksia, ainakaan mitään kuntokuureja. Kun ottaa rennosti, kotikin siistiytyy paljon helpommin, yhteistä aikaakin alkaa löytymään, ehkäpä jaksaa ihan huomaamattaan parantaa elintapojaan. Ja jos näin ei tapahdukaan, ei se maailma siihen kaadu :D

  VastaaPoista
 4. Täällä sitä kuules ollaan joka maanantai aloittamassa kuntoilua mutta tiistaina se on jo jäänyt unholaan :D

  Ihanaa alkanutta viikkoa Kati <3

  VastaaPoista
 5. Alkuun mietin, että kuinkas monta tuntia sinun vuorokaudessa mahtaa olla, jos nuo kaikki ehdit tehdä??? ;)

  Sinä olet just passeli ihan ilman mitään maanantailupauksia....Itse mietin, että jumppaan monipuolisemmin ne...mutta yllätys, enpäs niin teekkään...Just näin on hyvä, niin näin pysyköön <3 Eletään tässä ja nyt!

  Täydellistä viikkoa ilman maanantai-aloituksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EN mä ehdikään, kunhan suunnittelen. SInä olet kyllä niin ihana! Kiitos kauniista sanoistasi! <3

   Poista
 6. Voihan kääk! Toivottavasti et vaan muutu kuvailemasi kaltaiseksi :). Kuulostaa enemmän suorittamaan ohjelmoidulta robotilta kuin ihmiseltä, enkä jaksa uskoa, että perhekään haluaisi sua sellaiseen vaihtaa. Tai ainakin toivoisivat sen "vanhan" Katin äkkiä takaisin <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, koska sisimmässäni minussa asuu kerhotäti. :)

   Poista
  2. :D <3. Ja mikä parasta, normaali sellainen :D

   Poista
 7. Joo, maanantai on hyvä päivä aloittaa ja tiistai lopettaa elämänmuutos... Kokeiltu on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistai on niin paljon parempi kuin maanantai, syystä, :)

   Poista
 8. Heh, sellaista se välillä on. Minulla ei ajoitu välttämättä maanantaihin, mutta kaikenlaisia pitäisi sitä ja tätä juttuja aina on takaraivossa.

  Käypä muuten kurkkaamassa blogistani kiva arvonta. Mukavaa tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aina vaan kaikkea pitäisi tehdä ja touhuta, aikaa vaan ei ole, joten on valittava ja pyrittävä ottamaan rennosti.

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall