Ihanaa, kesä on vihdoin täällä! Varma kesän ja kevään merkki ovat myös lukuisat blogitapaamiset, joihin minullakin on ollut ilo osallistua. Tänään olin Hämeenlinnassa Wetterhofissa käymässä, josta kirjoitan teille sitten myöhemmin, mutta ensin on vuorossa vinkit Tampereelle, jotka keräsin parin viikon takaiselta bloggareiden Tampereen päivänä.

Vierailun aikan mietin pitkään sitä, että miksi Tampereella tulee käytyä niin harvoin. Onhan se kuitenkin ihana kaupunki ja meiltä aika lyhyen ajomatkan päässä. Nuoriso tietenkin haluaisi mennä Särkänniemeen, mutta Tampereella on paljon muutakin tekemistä koko perheelle. Ehkä meidän perhe tekeekin matkan Tampereelle vielä tänän kesänä! Tässä kuitenkin ensin bloggajapäivän tunnelmia ja parhaat vinkit Tampereen vierailulle!


1. Bakery Cafe ja Hair Garage


Upea Bloggareiden Tampere-päivä oli tosiaan ihanan Dioriina-blogin Marinan organisoima. Ja ai että hän oli nähnyt niin paljon vaivaa! Päivä alkoi aamiaisella ihanassa Bakery Cafessa, joka löytyy ihan Stockmannin takaa. Ihailen aina ihmisiä, jotka toteuttavat unelmiaan. Näin ovat tehneet myös Bakery Cafen perustajat, jotka pyörittävät kahvilan ohella myös viereistä kampaamoa Hair Garagea.Molempien putiikkien taustalta löytyy Kimmo Alarotu, joka kertoi meille ihanasti siitä, miten he haluavat molemmissa liikkeissään tarjota elämyksiä asiakkailleen. Omaan mieleen jäi myös Kimmon kertomus siitä, että kampaamon seinällä ei ole kelloa siksi, että he haluavat tarjota asiakkaille kiireettömän luksushetken, jolloin kelloon ei katsota vaan annetaan asiakkaan nauttia rauhassa hyvästä palvelusta ja itsensä hemmottelusta. Tykkään tuosta filosofiasta!


2. Dick Johnson Barber Shop


Aamiaisen jälkeen Marina johdatti meidät katsomaan aivan mieletöntä parturiliikettä, Dick Johnson Barber Shopia. Liikkeessä oli tunnelma niin kohdillaan ja tyyli täydellisen maskuliininen. Jos haluat hemmotelta ihanaa miestä elämässäsi, tämä on oiva paikka siihen! Liike sijaitsee Aleksanterinkadulla. Myös ihanat miehiset lahjat voit käydä hakemassa Dick Johnsonilta. Eniten hymistelyä meidän porukassa aiheutti purkki Pallivahaa. Minä kun olen ihan oikeasti Turun Pallivahan koulun kasvatti, niin en jaksa tuolle niin kovasti nauraa, mutta joka kerta kun kerron näin olevan, aiheuttaa se pientä hymyn virettä kuulijan kasvoilla.


3. Sisustusliike Kantriina


Sisustusshoppailijalle Tampereella on monia ihania liikkeitä. Niistä yksi tunnetuimmista on ihana Kantriina. Se on Riviera Maison -fanin taivas, mutta löytyy sieltä muutakin. Minä jäin ihastelemaan kuvassa olevia lamppuja. Tällä kertaa en niitä kotiuttanut, mutta vähän ehkä kutkutti.


 


4. Vapriikki ja Kielletty kaupunki -näyttely


Iso suositus tulee minulta Vapriikin mahtavaan Kiina-aiheiseen Kielletty kaupunki -näyttelyyn. Kielletty kaupunki oli satoja vuosia Kiinan salattu vallan keskus, jota hallitsi keisari, Taivaan poika. Sitä ympäröivät korkeat muurit ja leveä vallihauta, joten tavallisella kuolevaisella ei sinne ollut mitään asiaa. Keisari vietti palatsissaan tarkoin säädeltyä ja seremonioiden rytmittämää elämää monituhatpäisen hoviväkensä ympäröimänä.Kielletty kaupunki on upeasti koottu näyttely, jossa sai tutustua kiinalaiseen historiaan ja kulttuuriin upean oppaan johdolla. Suosittelen oppaan kanssa kiertämistä, sillä näyttelystä saa ehdottomasti silloin eniten irti. Minulla on kesällä tiedossa työmatka Kiinaan, joten sikälikin oli kiva tutustua maan kulttuuriin jo näin etukäteen. Näyttelyn jälkeen naisten kesken virisi keskustelu naisten asemasta, joka on ollut Kiinassa, mutta myös Euroopassa vielä vähän aikaa sitten hyvin huono. Olemme siis hyvin onnekkaita, kun olemme saaneet syntyä tähän aikaan.


Vapriikissa on myös muita museoita ja näyttelyitä ja samalla lipulla voi katsoa ne kaikki, joten rahalle tulee ihan varmasti vastinetta!


5. Ravintola Tampella


Aivan ihanassa miljöössä sijaitseva Ravintola Tampella on vierailun arvoinen. Hyvä palvelu ja maukas ruoka kruunautuvat kauniilla sisustuksella ja mutkattomalla tunnelmalla. Minä tilasin Torvisoittokunnan Tournedoksen, joka oli paitsi mureaa, myös erittäin kauniisti aseteltu. Namskis!


Meillä oli niin ihana päivä ja siitä eritysikiitos ja kunnia kuuluu järjestäjälle, eli Dioriinan Marinalle. Kiitos! Kiitos Kiitos! Chinchin Marina!


I spent a lovely day visitin Tampere with some of my blogger colleagues. I really enjoyed the company and the beautiful city. I will definitely come back again soon!

Love, Kati