Heippa taas! Täällä ollaan. Kotona meinaan. Reissu kesti viikon, mutta tuntui pidemmältä. Hyvä niin. Vaikka oli ihanaa ja nautin rennosta tunnelmasta, on kotona taas niin hyvä olla. Nyt on taas virtaa jaksaa puurtaa arkea. Kyllä loma tuntui tehneen hyvää myös lapsille. He ovat iloisia ja rentoutuneita. Saavat varmasti tästä nyt virtaa parin kuukauden puristukseen ennen kuin koululaisten kesäloma taas alkaa. Ajatella, siihenkin on niin vähän aikaa!

Haluan myös kiittää teitä aivan valtavan vilkkaasta keskustelusta edelliseen postaukseen liittyen. Ihanaa, kun saan jakaa ajatuksiani kanssanne! 


Olen aiemminkin kertonut teille, miten siskoni on oikea himosisustaja ja että on vähän koomista, että minä kirjoittelen tällaista sisustuspainotteista blogia kun suvussa on oikea supersisustusintoilija! Siskoni, niin kuin minä itsekin, on ihastunut ruotsalaisen MIO-sisustuskauppaketjun edulliseen valikoimaan. Hän oli aiemmalla Ruotsin reissulla ostanut sieltä mukeja ja pyysi minua tuomaan niitä lisää. Täytyy myöntää, ettei tämä ollut varsinaisesti vastenmielinen tehtävä, koska se antoi minulle hyvän tekosyyn päästä itsekin kurkistamaan MIOn valikoimaa.

 

Ja löytyihän sieltä minullekin jotain! Mukaan tarttui tuo ihana maljakko, joka lainailee tyyliään Svenskt Tennin hienosta Dagg-designmaljakosta, joka löytyy esim. täältä. Eihän tämä MIOsta hankittu kopio ihan vastaava ole, muttei muuten hintalappukaan ollut ihan vastaava.

Svenskt Tenn on 1924 perustettu ruotsalaisten designylpeys, vähän niin kuin Marimekko meille suomalaisille. Svenskt Tennin tyyli ei ole pelkkää vaaleaa ja skandinaavista vaan merkiltä löytyy myös paljon ihania värikkäitä kuoseja! Yrityksen filosofia korostaa oman sisustustyylin löytämistä ja sitä, että kaikki asiat, joista sinä pidät, sulautuvat automaattisesti yhteen rentouttavaksi kokonaisuudeksi. Ihana ajattelutapa! Jos haluat vierailla Svenskt Tennin myymälässä ja/tai yläkerran teesalongissa, se löytyy Tukholmassa osoitteesta Strandvägen 5.


Tällä kertaa en siis päässyt vierailemaan Svenskt Tennillä, mutta tyylin kopioinut maljakko muistuttaakin nyt hyvin siitä, että seuraavalla Tukholman vierailulla sinne olisi pakko päästä! Meille pienemmän budjetin sisustajille MIO tarjoaa kivoja vaihtoehtoja, vaikka valitettavasti verkkokaupasta ei ilmeisesti saa toimituksia Suomeen ainakaan järkevillä kuljetuskustannuksilla. Lähin liike löytyy Maarianhaminasta, mutta sehän on sama kuin menisi Tukholmaan.


Kuvissa vilahti muutama muukin tuliainen; Hemma-lehti, sekä Åren suklaatehtaan käsin tehtyjä suklaakarkkeja. Namskis! Kuviin asti eivät vielä päässeet MIOsta hankitut munakupit ja terrakottainen ruukku. Mitäpä sanoo tämä kriittinen raati näistä hankinnoista?

Nyt lähden Bean kansa ulkoilemaan tuonne harmauteen! Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ovatko MIO ja Svenskt Tenn teille entuudestaan tuttuja?

I got this vase as a souvenir from our trip to Sweden. It's inspired by the famous Swedish Design house Svenskt Tenn  Dagg vase and the price was according to that so not very expensive.

Love, Kati