lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskattaus ja resepti mangojuustokakku



Hiphei! Meillä oli tänään isot pääsiäissyömingit. Ruokana oli pulled porkia, savukalaa, salaattia, tzatsikia ja kaikkea hyvää! Jälkkkäritkin melkein veivät kielen mennessään. Siskoni oli tehnyt ihanaa Kinder-kakkua ja minä tein puolestani pääsiäisenkeltaista magojuustokakkua. Molemmat olivat niin hyviä ja sopivan erilaisia.


Jostain bongasin kivan idean laittaa helmililjat laseihin koristamaan pääsiäispöytää ja niistä tulikin tosi kivat ja keväiset. Nyt ne koristavat keittiön ikkunalautaa.


Servetit rullasin isäni avustuksella pitkulaisiksi pupunkorviksi ja kaikki saivat näin kattauksessa myös oman suklaamunan. Tämä idea olisi ollut täydellinen, jos olisin käyttänyt Kinder-munien tilalla valkoisia Mignoneita, joihin tussilla olisi voinut maalata vaikka pupun kasvot, mutta minusta ne olivat niin kalliita, eikä meillä moni edes oikein tykkää niistä, joten ajattelin näiden olevan ihan kiva vaihtoehto. Ja hyvin tosiaan tekivät kauppansa!


Siskoni tekemä Kinder-kakku oli näyttävän näköinen ja todella hyvää, joskin hyvin suklaista ja makeaa. Kinder-kakkuun resepti löytyy esimerkiksi täältä.


Koristelin keltaisen mangojuustokakun suklaamunilla, joten siitäkin tuli tosi pääsiäismäinen. Sen voisi koristella tosin yhtä hyvin vaikka mangogeelillä tai vadelmilla. Mangokakku on kivan raikas eikä hirveän makea, joten se oli hyvää vastapainoa Kinder-kakulle.


Resepti mangojuustokakku


400g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk mangorahkaa
1 prk mangojougurttua (esim. Valio Sileä)
1 tlk säilykemangoja
5 liivatelehteä
4 rkl mangomehua
3-4 dl kuohukermaa
2 tl vanilijasokeria
1,5 dl sokeria
1 pkt Bastogne-keksejä
150 g voita

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksit ja sula voi ja levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja vanilijasokeri. Lisää kermavaahdon joukkoon hitaasti vatkaten tuorejuusto, mangorahka, mangojougurtti. Murskaa säilykemangot esim. tehosekoittimessa ja lisää murskatut mangot seokseen. Kaada mangomehu kattilan pohjalle. Kun mehu kiehuu, lisää pehmenneet liivatelehdet. Kun ne ovat sulaneet mehuun, kaada mehu-liivatelehtiseos hiljaa vatkaten kerma-rahkaseokseen. Kun seos on tasainen, kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Hyydytä jääkaapisa 4-5 tuntia. Koistele esim. pääsiäismunilla tai marjoilla tai mangomehuhyytelöllä.


Ihana pääsiäisloma jatkuu tästä eteenpäin rennoissa ja kotoisissa merkeissä. Huomenna on tiedossa pientä sisustusshoppailua ja minua kutkuttaa ajatus siitä, että on vielä kaksi aamua, jolloin ei tarvitse nousta aikaisin!


Iloista pääsiäisen jatkoa! Vinkatkaahan, mikäli blogeissanne on kivoja reseptejä tai muita pääsiäisideoita. On aina niin kiva löytää uusia ideoita.

We're having a relaxing Easter break. Today we had some family around and I did some baking and laid the table a bit more festive.

Love, Kati

16 kommenttia

  1. Onpa upeita kakkuja, taidatte olla kummatkin taitavia keittiössä siskosi kanssa.
    Ihanaa pääsiäistä ja ihanan pitkiä yöunia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä leipomisen suhteen minä olen ihan täysi harjoittelija siskooni verrattuna. Hän loihtii mitä upeampia kakkuja! Viimeinen vapaapäivä, mutta onneksi on lyhyt viikko edessä...

      Poista
  2. nams...just kun on vetänyt napansa täyteen lammasta lisukkeineen ja jälkkärinä juustokakkua, niin taidampa leipasta huomenna tuollaisen kinderikakun.... :)

    Ihanaa pääsiäisen jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! Taidat olla kans oikein kokkikutonen! Tuliko tehtyä?

      Poista
  3. Oi, kaikki näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  4. Kaunis kattaus ja ihanat tarjoilut..upeat on kakut. Itsekkin tein mangojuustokakun,sopii pääsiäiseen. Leppoisaa pyhäpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja mangojuustokakku oli tosi raikas pääsiäisleivonnainen! :)

      Poista
  5. No nyt on ainakin kakut kohdillaan!
    Meillä syötiin pitkänperjantain jälkkäriksi mansikkajäädykettä, kirjoittelin sen ja mangosalsan ohjeet juuri blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulenpa katsomaan sinun repseptisi! :)

      Poista
  6. Ihan mielettömiä kakkusia ja niin hauska idea tehdä pupuservetit joiden sisällä on pääsiäismuna. <3 Kinderjuustokakkua tein tuossa taannoin minäkin, mutta unohdin valkoisesta osasta valkosuklaan, jonka lykkäsin sitten lisänä maitosuklaaosaan ja valkoinen osa ei sitten hyytynyt ja maistui ihan tuorejuustolle. Lannistuin juustokakkujen suhteen sen verran, etten ihan heti jaksa tehdä uutta. Ihanaa ihastella onnistuneita kakkusia täällä. <3

    Muiskuja ja sydämellistä pääsiäistä Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia, se on kauheaa kun leipomiset epäonnistuu. Yleensä juustokakut ovat aika helppoja. Samoin teille muru! <3

      Poista
  7. Nonni. Nyt tuli heti kärkeen kaksi hommaa, joita en hallitse, vaikka haluaisinkin. 1) kattaus (ikuisella haavelistalla, mutta ei vaan riitä mielikuvitus) 2) kakku, johon tarvitaan liivatetta (yritetty on, mutta aina tuloksena hirmu klönttejä :)).

    Onneksi on kuitenkin mua taitavampia sun ja siskosi kaltaisia tekijöitä olemassa. Ihanaa loppupääsiäistä Kati <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterest on muuten hyvä kattausvinkkipaikka. Ja muutkin koristusideat löytyy helposti sieltä. Mä en ikinä keksi mitään ite, aina scouttaan muiden ideat... :)

      Poista
  8. Voi mitä kakkuja - vaikka pääsiäisenä onkin herkkuja tankattu ekopaaston päättymisen takia oikein olan takaa, maistuisivat nuo kyllä tälle herkkupepulle ihan justiinsa;)
    Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou, varmaan on joo maistunut ekopaaston jälkeen herkut! Onneksi on vielä tämä päivä vapaata! :)

      Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall