Hiphei! Meillä oli tänään isot pääsiäissyömingit. Ruokana oli pulled porkia, savukalaa, salaattia, tzatsikia ja kaikkea hyvää! Jälkkkäritkin melkein veivät kielen mennessään. Siskoni oli tehnyt ihanaa Kinder-kakkua ja minä tein puolestani pääsiäisenkeltaista magojuustokakkua. Molemmat olivat niin hyviä ja sopivan erilaisia.


Jostain bongasin kivan idean laittaa helmililjat laseihin koristamaan pääsiäispöytää ja niistä tulikin tosi kivat ja keväiset. Nyt ne koristavat keittiön ikkunalautaa.


Servetit rullasin isäni avustuksella pitkulaisiksi pupunkorviksi ja kaikki saivat näin kattauksessa myös oman suklaamunan. Tämä idea olisi ollut täydellinen, jos olisin käyttänyt Kinder-munien tilalla valkoisia Mignoneita, joihin tussilla olisi voinut maalata vaikka pupun kasvot, mutta minusta ne olivat niin kalliita, eikä meillä moni edes oikein tykkää niistä, joten ajattelin näiden olevan ihan kiva vaihtoehto. Ja hyvin tosiaan tekivät kauppansa!


Siskoni tekemä Kinder-kakku oli näyttävän näköinen ja todella hyvää, joskin hyvin suklaista ja makeaa. Kinder-kakkuun resepti löytyy esimerkiksi täältä.


Koristelin keltaisen mangojuustokakun suklaamunilla, joten siitäkin tuli tosi pääsiäismäinen. Sen voisi koristella tosin yhtä hyvin vaikka mangogeelillä tai vadelmilla. Mangokakku on kivan raikas eikä hirveän makea, joten se oli hyvää vastapainoa Kinder-kakulle.


Resepti mangojuustokakku


400g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk mangorahkaa
1 prk mangojougurttua (esim. Valio Sileä)
1 tlk säilykemangoja
5 liivatelehteä
4 rkl mangomehua
3-4 dl kuohukermaa
2 tl vanilijasokeria
1,5 dl sokeria
1 pkt Bastogne-keksejä
150 g voita

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksit ja sula voi ja levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja vanilijasokeri. Lisää kermavaahdon joukkoon hitaasti vatkaten tuorejuusto, mangorahka, mangojougurtti. Murskaa säilykemangot esim. tehosekoittimessa ja lisää murskatut mangot seokseen. Kaada mangomehu kattilan pohjalle. Kun mehu kiehuu, lisää pehmenneet liivatelehdet. Kun ne ovat sulaneet mehuun, kaada mehu-liivatelehtiseos hiljaa vatkaten kerma-rahkaseokseen. Kun seos on tasainen, kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Hyydytä jääkaapisa 4-5 tuntia. Koistele esim. pääsiäismunilla tai marjoilla tai mangomehuhyytelöllä.


Ihana pääsiäisloma jatkuu tästä eteenpäin rennoissa ja kotoisissa merkeissä. Huomenna on tiedossa pientä sisustusshoppailua ja minua kutkuttaa ajatus siitä, että on vielä kaksi aamua, jolloin ei tarvitse nousta aikaisin!


Iloista pääsiäisen jatkoa! Vinkatkaahan, mikäli blogeissanne on kivoja reseptejä tai muita pääsiäisideoita. On aina niin kiva löytää uusia ideoita.

We're having a relaxing Easter break. Today we had some family around and I did some baking and laid the table a bit more festive.

Love, Kati