Aika hassua, että edellisen somekoukkuun liittyvän postauksen jälkeen pidin viikon blogitauon. En tahallani. En vain oikein ehtinyt. Nyt olemme lomailemassa täällä Ruotsin Åressa. Meidän pitäisi tähän aikaan päivästä olla laskettelemassa, mutta täällä on hirveä tuuli ja vesisade. Suurin osa hisseistä on kiinni ja laskettelumahdollisuudet siksi hyvinkin rajalliset. Päätimme tänään odotella vähän myöhempään, ennen kuin lähdemme mäkeen. Harmittaa hieman, mutta toivoa on, että huomenna ilma olisi jo paljon parempi ja tuuli laantunut niin, että hissit olisivat taas auki. Toisaalta minä nautin kyllä jo ihan siitä, että ollaan poissa kotiympyröistä ja saamme nauttia perheen yhteisestä ajasta, rinteessä tai ei.Siksi siis ehdin tänne blogiinkin. Oikeastaan on kiva täällä tuulen, sateen ja tuiverruksen keskellä katsoa näitä vihreitä kuvia. Meidän olohuoneeseen on tosiaan tullut aimo annos vihreää näiden kahden kasvin myötä. Isompi on palmuvehka, joka on kuulemma todella helppohoitoinen ja vaatimaton. Se enteilee sitä, että tulemme hyvin juttuun. Pienempi on aloe vera. Pidän siitä kovasti.Tyttären huoneeseen ostin viirivehkan. Luin jostain, että se on yksi parhaita puhdistamaan ilmaa. Tytär kärsii koulun huonosta sisäilmasta ja siksi ajattelin, että happirikkaus hänen makuuhuoneessaan saattaisi tuoda vastapainoa koulun huonossa sisäilmassa vietetylle ajalle. Olen oikeastaan ihan tosi vihainen tuosta sisäilma-asiasta. Uskomatonta miten täällä leikitään nuorten terveydellä, sillä asiaa vähän tutkittuani huono sisäilma on kouluissa ja päiväkodeissa enemmän sääntö kuin poikkeus! Lisäksi kiukuttaa se, miten asioita peitellään ja miten tehdään selvityksiä selvitysten perään ilman että ihan oikeasti tartuttaisiin ongelmaan kunnolla. Olen nyt kontaktoinut monia kunnan tahoja koulun sisäilma-asian vuoksi ja toivon todella, että asiaan saadaan kesän jälkeen muutos!


Vihersisustaminenhan on niin hit ja pop tällä hetkellä, ettei sisustuslehdistä löydy kuvaa ilman, että siinä on jokin kasvi. Itse olen pitkään himoinnut meille peikonlehteä. Sekin on isolehtinen kasvi, joka puhdistaa tehokkaasti ilmaa. Mainittakoon, etten ole oikeastaan huolissani meidän kodin sisäilmasta, sillä siinä ei lähtökohtaisesti ole mitään vikaa, mutta tuon koulujutun vuoksi asia on jäänyt päähäni pörräämään vähän jopa liiaksikin.Uskomatonta on se, että meillä on mielettömän ihana ja puhdas luonto eikä edes suomalaisissa kaupungeissa ole kovinkaan huono ilma, mutta meillä on erityisesti julkiset rakennukset niin homeisia, että ne sairastuttavat kokonaisia sukupovia! Kysyin muuten tyttäreltä mitä meillä muutama viikko sitten vieraillut puolalainen vaihto-oppilas piti Suomessa ollessaan parhaana juttuna. Tyttären mukaan hän oli arvostanut erityisesti puhdasta ilmaa, puhdasta luontoa ja meidän ihania koteja. Englantilaiset ystävämmekin aina kehuvat Suomessa käydessään meidän kaunista puhdasta luontoa ja raikasta ja puhdasta ilmaa. Asioita, joita me pidämme itsestäänselvyyksinä!Ja sen lisäksi, että kasvit puhdistavat ilmaa, ovat ne ilo silmälle ja tuovat palan luontoa meidänkin olohuoneeseen. Nyt lähdemme uhmaamaan kaikkia luonnonoikkuja ja laskemaan mäkeä, sillä täällä meillä on sellainen kirjoittamaton sääntö, että mäkeen mennään, vaikka ilma olisi mikä. Edes vähäksi aikaa.

Mukavaa viikkoa!

I gome new green plants to our livingroom. They give a nice natural touch and improve the air quality, which has been on my mind lately with my daughter suffering from asthma due to some poor air quality at school.

Love, Kati