Oi miten olen nauttinut! Ensisijaisesti perheen yhteisestä ajasta, mutta myös kauniista maisemista ja auringonpaisteesta. Mitä nyt välillä vähän jännittäen tullut jyrkkää jäistä mäkeä alas, mutta eihän me pienistä. Täytyy myöntää, että kun olimme lähdössä tänne, mietin ettei lumihommat enää jaksa kiinnostaa kun kevätkin on niin pitkälle. Mutta toisin kävi, lumihommat tuntuvat erityisen ihanilta juuri nyt keväisessä auringonpaisteessa.




Olen nauttinut laskettelusta ja ei ole kuulkaas kauhean montaa rentouttavampaa tapaa unohtaa arki ja työ kuin keskittyä suksiin, tasapainoon ja vauhdin hurman tunteeseen. Siinä ei paljon arjen perusjutut pyöri mielessä. Vain lumi, rinne, sukset ja minä! Niin ja alhaalla odotteleva perhe tietenkin. Laskettelun lomassa maistuu ruotsalainen kanelbulle ja kermalla kuorrutettu kaakao tai Ullådalenin ihanassa ravintolassa tarjottavat simpukat eli moules frites.



Kun on kerran käynyt täällä ja kokenut nämä mäet ja nähnyt nämä maisemat, mieli halajaa aina takaisin. Meille tämä taitaa olla jo kahdeksas kerta täällä. Eikä varmasti viimeinen. Ja joka kerta löytyy jotain uutta. Tänään ajelimme Åre Bergbana -vuoristojunalla, joka kuljettaa raiteita pitkin Åren kylästä laskettelijoita rinteeseen. Hauska vanhanaikainen junamatka oli tunnelmallinen ja meille ensimmäinen.






Vielä on jäljellä yksi ihana laskupäivä täällä lumiparatiisissa. Ihana auringonpaiste ja iloiset ruotsalaiset tekevät tästä paikasta niin mahtavan. Täydellisen talvilomaparatiisin, jossa aurinkoisen päivän päätteeksi voi ihailla auringolaskua pitkälle Norjan vuoriston taakse! Matkaa Åresta Trondheimiin on alle 200 km ja viikon lasketteluloman keskellä se olisi mukava päiväretkikohde. Ehkä jonain vuona se on se meidän uusi juttu.

Näiden kännykällä napsittujen maisemakorttien myötä toivon teille kaikille oikein ihanaa viikonloppua!

Greetings from Åre Sweden! We are here for one more day for great skiing and sunshine! Love it!

Love, Kati