perjantai 31. maaliskuuta 2017

Löytyykö epärealistisesta blogimaailmasta vielä aitoja blogeja?Huh! Laskut on tältä vuodelta laskettu! Ihana loma on tulossa päätökseen ja kaikilla on vielä kaikki jäsenet ehjinä, vaikka meno on ollut aika hurjaa! Minulla on ollut loman aikana iltaisin aikaa piipahdella teidän muiden blogeissa ja siellä on viime aikoina puhuttanut erityisesti blogimaailman epärealistisuus. Tämä keskustelu kumpuaa siitä, että bloggaamisen lähtökohta, joka on harrastelijamainen, päiväkirjamainen kuvien ja tekstin jakaminen netin kautta, on viime vuosina muuttunut yhä ammattimaisemmaksi ja se alkuperäinen rosoisuus, joka blogimaailmassa oli, on alkanut häviämään. Bloggaajien taidot paranevat, tietotekninen osaaminen parantuu ja kuvien laatuun kiinnitetään entistä enemmän huomiota.


Ensin oli blogit, joissa anonyymisti kirjoitettiin omia ajatuksia ja vilautettiin ehkä kotia, päivän asua tai matkakohdetta. Nyt on bloggaajan nimeä kantavat blogit, joihin stailataan kodit kuvauksia varten, lainataan PR-toimistosta vaatteet kuvauksia varten ja postataan matkakohteista, joihin bloggaja on lennätetty yhteistyön merkeissä. Aikamoinen muutos. Ja toisaalta kyllä, epärealistisempaan suuntaan on tämä homma mennyt.Silti nykyäänkin blogit ovat lukijoita varten. Siis teitä. Jos ei ole lukijoita, ei ole blogeja. Ja lukijoita on paljon. Ei ehkä kasvavassa määrin, mutta paljon. Käsittääkseni lukijamäärät kasvavat erityisesti yli 40-vuotiaiden keskuudessa tällä hetkellä, joka on aika luonnollista. Ovathan monet bloggaajatkin vuosien myötä vanhentuneet ja jutut kiinnostavat enemmän myös meitä yli nelikymppisiä.

No miksi blogien aitous on sitten kadotettu lainattuihin vaatteisiin ja sisustustekstiitelihin? Hyvä sisältö on blogien tärkein ominaisuus ja siihen pyrkivät aivan kaikki bloggaajat. On täysin mahdotonta koko ajan sisustaa omaa kotia uusien sohvien, ruokapöytien tai mattojen kanssa. Ja olisi ehkä jopa epäeettistä kuluttaa niin paljon, että päivän asua varten päällä olisi joka viikko monta erilaista uutta asua. Miettikää, minkälaiseksi vaatteiden hautausmaaksi muotibloggajien vaatekaapit tulisivat jo ihan lyhyessä ajassa! Siksi lainakamat ovat minusta ihan ok.Tietenkin voi aina kysyä, että onko tuo tarpeen? Arvatkaapa mitkä postaukset killuvat minun blogini luetuimpien juttujen listalla? No ne ovat postaukset, joissa kerron uudesta matosta, olohuoneen pöydästä tai kodin muusta muutoksesta. Lukijat siis haluavat, että blogi ja bloggaaja uudistuu koko ajan. Lainakamoilla se on mahdollista. No minä kun kuvaan aina näitä samoja nurkkia, en oikeasti pysty koko ajan tekemään niin isoja muutoksia, että edes kerran kuukaudessa saisin aikaiseksi kodin muutos -tyyppisen postauksen. Pienillä muutoksilla ja jutuilla mennään ja sen on riitettävä minulle ja teille lukijoille. Toisaalta juuri se on aitoa, eikö olekin?

Ehkä se aitous edelleen löytyy tällaisista pienistä harrastelijablogeista. Me nelkytplusblogien jengillä kerran mietittiin, että mikä on se meidän juttu. Kaikkein eniten ääniä sai sana aito. Ja sen voin kyllä allekirjoittaa. Nelkytplusblogien porukka bloggaa suurella sydämmellä ja aidolla halulla jakaa korkealaatuista sisältöä, vuorovaikuttaa teidän lukijoiden kanssa. Suurin osa meistä on ns. harrastelijabloggaajia. Tällä tarkoitan siis sitä, että meillä on ihan oikea päivätyö näiden blogihommien lisäksi. Harrastelijahan ei toki tarkoita, että sisältö ei olisi silti laadukasta. Nelkytplusbloggaajien portaalin blogeissa on mahtavaa ja taidolla tuotettua sisältöä, joka puhuttelee sitä tavallista suomalaista, jolla on myös päivätyö ja elämässä muutakin, kuin blogien lukeminen. Siis sinua, ihana lukijani.Nyt haluaisin kuulla teiltä ajatuksia blogeista. Onko aitous mielestänne hukkunut lainakamoihin ja sponsorointeihin vai löytyykö blogeista vielä alkuperäistä aitoutta?

Ja loppuun saanen mainostaa omia pikkuisen; jos aidot blogit on se juttu, jota haluat omalle lukulistalle, käy klikkaamassa niitä nelkytplusblogien portaalista jonka löydät täältä.  Me nelkytplusblogilaiset olemme aidosti sitä mitä olemme, koska me voimme.

Ja tässä postauksessa olevat kuvat ovat minun omalla kamerallani ottamia. Aitoja hetkiä meidän olohuoneesta, aidossa auringonvalossa. Ja kaikki kuvissa olevat tavarat ovat minun omilla rahoillani itselleni ostamia. Paitsi puhelin. Se on työpaikan. Siis sen päivätyöpaikan.

Kivaa viikonloppua!

There has been a lot of talk about the unrealistic blogworld. I can say that our 40+ bloggers are the real thing and I'm so proud!

Love, Kati


57 kommenttia

 1. Kyllä aitoja blogeja vielä löytyy. Pitää vain tietää mistä etsii :)
  Mukavaa viikonloppua Kati ❤️

  VastaaPoista
 2. Ajattelen tuosta aitoudesta ja blogihommelista niin, että kaikki asiat kehittyy ja muuntautuu ja ilmeisesti tämä stailaus ym. on blogikehityksen tulosta eli ihan yes. Edelleen uskon, että löytyy aitoja, löytyy niitä aikakauslehtimäisen kauniita ja jotain silti välillä ja kaikki mahdutaan blogimaailman sekamelskaan. Nälkä kasvaa syödessä ja kehittyminen on luonnollista, bloggaamisessakin. :)

  Lainahommeleihin en lähde, mutta saan kuitenkin testiin kosmetiikkaa, joten kai sekin on osittain sama asia eli blogissa näkyy materiaalia, jota ei kaikkea olisi varaa ostaa, määrällisesti. Lainahommat on muille ok, mutta omalla kohdalla siinä menee sellainen aitouden raja, ettei se tuntuisi mukavalta, että blogissani esiintyisi vaatteita tai sisustustavaroita, joita en aidosti omista. Minusta tosin ei olisi koskaan sisustus/vaatebloggaajaksi, koska mistä he tosiaan ammentavat sisältöä eli lainakama on yes, mutta ei sovi minulle. Joskus voisin toki jonkun juhlakolttusen joihinkin juhliin lainata. :)

  Nelkytplussassa on kyllä sydämellistä porukkaa ja aitoja pakkauksia pullollaan. <3

  Ihanaa viikonloppua ihana Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä näen asian juurikin niin, että kaikki on osa kehitystä. Samaan aikaan ei tosin voi olla rosoinen ja kiiltokuvankaunis, stailattu ja aikakauslehtimäinen. Ja kyllä silti kaikissa kiiltokuvankauniissakin löytyy aitoutta. Lainahommelit sinänsä minusta ihan ok, kunhan ne vaan merkataan selkeästi. Nelkytplussat on niin <3

   Poista
 3. Aitouden tunnistaa sydämellään. Kyllä sellaisiakin blogeja löytyy. 💚 Keväisin ajatuksin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen näkee, jos bloggaaja tekee sydämellä tätä hommaa. Samaa mieltä. <3

   Poista
 4. Onneksi meitä harrastelijabloggaajia vielä löytyy ja paljon. Eriasia on se pysytäänkö me mukana ja löytyykö meille lisää aitoja lukijoita:) sinulla on aina mielettömän kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon että löytyy. Kuitenkin monia kiinnostaa erityisesti bloggaajan persoona, joten sitä vaan enemmän peliin! :)

   Ja kiitos kuvakommentista. Kovin yritän, mutta välillä iskee tuskainen epävarmuus. Ihanaa kun joku kiittää välillä! <3 <3 <3

   Poista
 5. Erittäin hyvä kirjoitus :)
  Jatka samaan malliin.

  Hyvää kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis kiitos kivasta kommentistasi Henna! <3

   Poista
 6. Itse tykkään lukea taitavasti tehtyjä, mutta aitoja blogeja ☺ Ei liian kliininen jaksa kiinnostaa 😐

  - Vilma

  www.so-up.fi/byvilma

  VastaaPoista
 7. Mua vähän (ja välillä paljonkin) ihmetyttää ja harmittaakin kaikenlainen vastakkainasettelu. Miksei voitaisi vaan olla sitä mitä ollaan, eikä miettiä, mitä joku toinen on?

  Jokainen bloggaaja kun voi valita sen oman tiensä, jota lähtee kulkemaan tai ehkä tavoittelemaan, ja jokainen lukija puolestaan sen, millaisia blogeja seuraa.

  Vähän samaan asiaan törmään, kun joku taho aina välillä ottaa asiakseen pohtia, onko golf tai vaikkapa shakki urheilua vai ei ole? Mitä väliä silä on, onko vai ei? Jos harrastuksesta saa iloa (niinkuin blogin kirjoittamisesta tai niitten lukemisesta), niin pitääkö se väkisin laittaa johonkin muottiin? Mun mielestä ei. Ja olen ihan aidosti sitä mieltä :)
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pakko nyt tähän vielä lisätä se, mikä näköjään jäi pois, että sanomattakin selvää, että olen tottaki aitouden kannalla ja sillä linjalla sekä kirjoittajana että lukijana.

   Mukavaa viikonloppua Kati <3

   Poista
  2. Samaa mieltä Annukan kanssa! Annetaan kaikkien kukkien kukkia! 💚

   Poista
  3. Annukka, mä tiedän sut, sä tosiaan olet aitouden kannattaja eli en tosiaan ajatellut ettet olisi. Sen verran on meillä näitä tekstikilometrejä puolin ja toisin vaihdettu! :) Ja toki vastakkainasettelu on tylsää, mutta sitä kautta myös saadaan mielenkiintoisia keskusteluja ja näkökulmia asioihin. Eli vähän kärjistäen löytyy yleensä se kiva kultainen keskitie, näin minä uskon. Ja niin kuin monet ovat kommentoineet, bloggaajan persoona ratkaisee todella paljon ja se jos jokin on aitoa, kiiltokuvamaisessa, rosoisessa tai missä vaan blogissa.

   Ja Tuijalle vielä kommenttina että näin me tehdään! :)

   Poista
 8. Itse pidän kynsin ja hampain kiinni aitoudesta :) Siitä ei tingitä. Uskon, että meidän vanhempien bloggaajien arvot ovat jossain muualla kuin materiassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Maiju tuon minä olen huomannut ja siksi sinulla on varmasti niin valtavasti lukijoita. Olet sellainen kuin olet, koskva voit ja se on mahtava juttu! :)

   Poista
 9. Meitä on moneksi. Aitous on sitä on mitä itse haluaa, mitään kyselemättä, laadusta tinkimättä ja asioita kyseenalaistaen. Maailma on ehkä Teidän nelikymppisten, vähän sen alle tai piirun verran yli, mutta osa meistä kuitenkin on jo ikäloppuja kehäraakkeja, jotka blokkaavat milloin huvittaa ja mitä huvittaa. Puutaheinää tai faktaa ja kaikkea siltä väliltä. Valokuvat ovat monesti pääosissa, ilman niitä blogi ei ehkä ole blogi. Kuvat ovat tottakai omia. Muutama kuvalainaus voi löytyä alkuaikojen pimennoista, mutta niistä on maininta erikseen. Erilaiset haasteet ovat IN ja niihin osallistuminen.

  Mainitsemasi sisustus on trendi, joka kiinnostaa jatkuvasti; osa porukasta tekee koko ajan remonttia, haaveilee muutoksista ja uusista ideoista. Nuoret rakentavat ja perustavat uuden kodin, mikä rakentuu usein unelmakoti-ideoihin käytännöllisyyden ja lain mukanaan tuomien vaatimusten ohella. Kirjallisuus ja taide ovat olleet tapetilla pitkään, kirja-arvostelu blogeja on paljon ja ne ovat hyvin suosittuja. Nuorten intressit poikkeavat tietysti lasten, työn etc vuoksi hyvinkin paljon työttömien, eläkelaisten tai vanhusten arjesta. Se ei silti tarkoita etteikö heitäkin olisi olemassa:)

  Kiitos tästä postauksesta, se herätti minussa lievää kapinointia, mutta toivottavasti ei haitaksi asti ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja kivasta ja ajatuksia herättävästä kommentistasi. Kiva, että kirjoitukseni herätti sinussakin ajatuksia. Tämä on sitä parasta blogimaailmaa; ajatusten ja mielipiteiden vaihtoa! Pääasia kai on, että sen mitä tekee, tekee sydämellä ja omalla tyylillään. Kun on jostain asiasta niin kiinnostunut, että pistää blogin pystyyn aiheen ympärillä, on siinä yleensä jo aika paljon sydäntä mukana. Meitä on moneksi ja se on hyvä asia. <3

   Poista
 10. Kauniita valoja ja varjoja kuvissasi! Minua kiinnostaa enemmän aito, rosoinen elämä pelkät kuintuote-esittelyt. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakaan ei kiinnosta kaikki tuote-esittelyt. Jotkut kyllä kiinnostaa, mutta toivoisin niissä aina silti olevan jotain bloggaajan henkilökohtaista touchia. Miksi juuri se tuote kiinnostaa bloggaajaa? Olen ostanutkin monia tuotteita, viimeksi eilen viiniä, bloggaajan suosituksesta. Usein olen ollut ihan tyytyväinen, joten sikäli kiva kun suosituksia tehdään. Mutta aitous niissäkin on tärkeää eli mainostaminen mainostuksen vuoksi ei vaan riitä ja sellaisesta voin sanoa, etten tykkää.

   Poista
  2. Tuota juuri tarkoitin, että "tuote-esittelyissäkin" pitää olla jotain aitoa ja omaa kokemusta ei pelkkä esittely.

   Poista
 11. Nykyään blogit ovat sisustuksen saralla niin samankaltaisia että persoonallisuutta saa kyllä etsimällä etsiä! Minulla on edulliseen sisustukseen keskittynyt blogi, en yritä olla "trendikäs", vaan käyn paljon Kierrätyskeskuksessa ja kirppiksillä, enkä osta samoja tavaroita kuin kaikki muut. Yritän välttää lukemasta muita blogeja, jotta ideat olisivat aitoja ja omiani.Yritän myös joka postaukseen kertoa jotain kuulumisia itseltäni huumoria unohtamatta! Olen ollut aika ihmeissäni että jopa suosituilla Blogeilla on postauksia joissa on vaan pari kuvaa ja pari lausetta. Itse olen sitä mieltä että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Minulla kuvia on paljon, ja aina kunnon teksti jossa on sisältöä, eikä mitään "juon tässä kahvia" ( tikusta asiaa..) postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, edulliseen sisustamiseen keskittyvä blogi! Tulen kuule heti käymään. Vaan eipä täällä minun sisustuspainotteisessa blogissani mitään kalliita juttuja yleensä ole. Pienillä muutoksilla mennään eikä koko ajan voi tai halua hankkia uutta. Minä kyllä seuraan sisustustrendejä, mutta poimin joitan juttuja omaan kotiin. En koko ajan. Ehkä iän myötä alan kaipaamaan enemmän ja enemmän ajattomuutta omaan kotiin ja siihen aion pyrkiä. Ehkä panostan tulevaisuudessa enemmän laatuun ja vähemmän määrään. Viime aikoina mieli on tehnyt karsia huonekaluja.

   Minä pidän myös postauksista, joissa on kunnon kuvat ja kunnon järkevä teksti. Pelkkä kuva ja pari riviä on joskus ihan ok, muttei kovin usein.

   Kiva kun jätit kommentin Kristiina! :)

   Poista
 12. Minuun blogeissa vetoaa aina henkilön persoona ei niinkään minkälainen koti hänellä tai vaatteet. Jokainen saa bloggailla siitä mistä haluaa tai kokee itselleen tärkeäksi ja itselläni on sitten vapaus valita minkälaisia blogeja ja postauksia luen.

  Pieni huumori kirjoituksissa on kiva lisä ja totta kai visuaalisena ihmisenä pidän kauniista kuvista. Erikoiset kuvakulmat ovat jännittäviä ja roisoinenkin asia/esine on voitu kuvat esteettisesti. Liian stailatut kuvat kiinnostavat hetken mutta pidemmän päälle ne ovat persoonattomia.

  Lainavaatteita ja -tuotteita uskoisin Suomen kokoisessa maassa käyttävän melko pieni ryhmä ja sellaisiin blogeihin en ole itse törmännyt.

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja jokaiselle jotain periaate on hyvä täällä blogimaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin me Marjo tehdään. Kivaa kun nostit esille bloggaajan persoonan ja huumorin. Se vaan kun on tosi vaikea laji. Välillä runosuoni kukkii niin, että saan kirjoitettua jotain nasevaa ja humoristista, mutta aina en vain pysty. Se olisi tosiaan ehkä asia, jossa haluaisin itse olla parempi. Mutta joo, persoonallisuutta esiin! Hyvä neuvo.

   Poista
 13. Olen kiinnostunut aina henkilöstä blogin takana. Aidossa blogissa tulee persoonasta aina jotain esille. Liian kiiltokuvamaiset blogit eivät minua kiinnosta. Komppaan Marjoa edellisen kommentissa, että jokaisella on vapaus lukea sellaisia blogeja kuin haluaa.

  Hyväksyn vaatelainaukset varsinkin, jos teet blogiasi ammattimaisella otteella. Eihän kenenkään kukkaro kestä sitä vaaterumbaa, mitä aktiivisesti päivittyvä muotiblogi vaatii. Mutta sitten jos nämä lainaukset tehdään salassa niin, että vaatteet lainataan kavereilta, siskolta tai ostetaan kaupasta ja palautetaan kuvauksien jälkeen, niin tätä minä en hyväksy. Aidossa blogissa kerrotaan rehellisesti lainaukset.

  Meidän blogimaailma on nykyään niin laaja, että annetaan kaikkien kukkien kukkia. Jokaiselle tyylille löytyy omat kannattajansa. Kiiltokuvablogeille on omat faninsa ja rosoisille arkiblogeille omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin lainaaminen on ok juuri mainitsemistasi syistä. Mutta ne tosiaan on merkittävä kunnolla, jotta reilu peli säilyy. Kiva kun nostit esille persoonan. Se on tärkeä juttu ja varmasti monen blogin menestyksen salaisuus. Kiva että niin on, kaikille jotain.

   Poista
 14. Olin kouluttamassa tänään oman työni puolesta uusia bloggaamisesta kiinnostuneita, pääosin omassa työssään sisältöjen tuottamistaitoa tarvitsevia ja sivusimme tätä samaa aihetta. Se toden totta on aiheena pinnalla.

  Kiteytys keskustelusta on sama, jonka täällä moni omissa kommenteissaan on jo esimerkiksi Tuulannelin tapaan todennut: jokaisella on täysin vapaus lukea, mitä haluaa. Jos jonkin bloggaajan epäaitous ärsyttää, kanavaa - ja tässä tapauksessa blogia - on helppo vaihtaa ja poistaa se lukulistalta. Niks, naks ja se on siinä.

  Minusta henkilökohtaisesti on oikeastaan lopulta se ja sama, mistä bloggaaja kirjoittaa ja ovatko hänen jutuissa esiintyvät kamat omia tai lainattuja ja missä suihkuseurapiireissä hän lopulta liikkuu. Tärkeämpää tarinoissa on hänen oma persoonansa, tyyli ja tapa, jolla hän aihettaan käsittelee, millainen on hänen oma kielensä.

  Kun bloggaaja on sinut itsensä kanssa, hän vaalii omaa persoonallisuuttaan ja persoonallisia näkökulmia valitsemastaan aiheesta ja on löytänyt oman "äänen" - tavan, jolla ilmaista itseään -, hän voi kirjoittaa minusta hyvin omaan olohuoneeseen raahatusta kaverin sohvasta tai lopulta melkein vaikka aidanseipäästä. Tärkeintä eivät ole esineet, tavarat, tilat tai paikat vaan tarinat ja ihmiset niiden takana.

  Ja sen jälkeen ei yhtäkkiä olekaan enää niin väliä, vaikka blogin kuvissa on kuukaudesta toiseen sittenkin se sama sohva tai kahvikuppi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luen tosi monenlaisia blogeja. Välillä tosiaan hämmästelen meidän nuoria menestyviä bloggajia, miten upeita ja syvällisiä juttuja hekin osaavat kirjoittaa. Heitä paljon vanhempana henkilönä mietin välillä, että olisinko itse pystynyt samanlaisiin teksteihin heidän ikäisenään, sillä elämänkokemus tuo myös syvyyttä ajatteluun.

   Minäkin olen tuon todennut, että samaa sohvaa on tyydyttävä kuvaamaan ja jutut sitten oikeasti ratkaisevat. Siihen olen viime aikoina panostanut ja se tuntuu kivalta.

   Kivaa alkavaa viikkoa Minna!

   Poista
 15. Hei, tämä ei mitenkään liity esiin nostamaasi tärkeään ja kiinnostavaan asiaan,vaan on just sitä "kuppijuttua", mutta mistä on tuo ihana kultaraidallinen maljakko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö ei haittaa. Itse asiassa tykkään, jos voin vinkata lukijoille kivoista jutuista. Maljakko on House Doctorin ja se on ostettu Loviisasta Herttanen Design & Delistä. Tarkempi juttu löytyy täältä: https://villavalko.blogspot.fi/2016/09/talolaakarin-maksaruohot.html

   Poista
 16. Rva Sana ja Annukka kirjoitti juuri sen mitä itsekin ajattelen. NS. kiiltokuva-blogit ovat sen lukijaryhmälle sitä aitoutta, kun taas toisille liian kliinistä. Miksi asetella ihmisiä ja asioita eri lokeroihin vaikka vain jonkun bloggauksen vuoksi. Jokainen tuottaa omaa tyyliään joko pyyteettömästi tai halustaan tulla esiin ja huomatuksi. Se on lukijan päätettävissä millaisista tyyleistä pitää ja mitä blogeja lukee. Ja jos bloggaa työkseen, niin ekös kaikissa töissä on omat vaatimuksensa ja vastuunsa työn tuottavuudesta, tykkäsipä tai ei...
  Ja mitä tuohon 40+ portaaliin nyt sanoisin...en vissiin ole tarpeeksi Aito, koska en 'kelvannut' joukkoon ;)

  Mukavaa huhtikuuta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että jos bloggaamine on työ, tavoitteet ja vaatimukset ovat harrastelijaa kovemmat. Luonnolista sekin. Onneksi meitä on niin paljon, että jokaiselle varmasti löytyy jotain.

   Voi harmi Satu, ettet päässty mukaan nelkytplussalaisiin. En usko, että se liittyy mitenkään aitouteen, sillä minusta sinun tekemisestäsi huokuu juuri sellainen aitouden ja sydämellä tekemisen meininki. Kannattaa ehkä jossain vaiheessa tiedustella asiaa uudestaan. Tämän hetken tilannetta en tiedä, mutta olen siinä käsityksessä, että tulijoita on viime aikoina ollut tosi paljon. Sinulle myös oikein ihanaa huhtikuuta. <3

   Poista
 17. Seuraan blogeja aika laajalla skaalalla, nuoremmista bloggaajista varttuneempiin, joukossa on kotimaisia ja ulkomaalaisia, lifestyle,-, ruoka- ja sisustusbloggaajia. Nautin visuaalisesta ulkoasusta, mutta tekstissäkin täyty olla persoonaa.

  Aitous on se avainsana, mutta kehittyminen kuuluu asiaan. Omana tavoitteena bloggaajana on ollut kehittyä niin kuvaajana kuin kirjoittajanakin, unohtamatta aitoutta ja omaa persoonaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kehittyminen kuuluu asiaan ja uskon ihan aidosti, että kaikki bloggaajat, tekevätpä työkseen tai harrastuksena tätä hommaa, pyrkivät mahdollisimman laadukkaaseen sisältöön. Mulla on samantyyppisiä tavoitteita kuin sulla. 😀

   Poista
  2. Hyvin vähän tällä hetkellä luen muita kuin ruoka- tai matkablogeja, aika vain ei riitä, mutta komppaan kyllä Rouva Sanan ja Lumon mietteitä. Aitous ja se, että bloggaaja on sanansa takana on se avainsana, mutta ymmärrän kyllä sisustuspuolella sinun kantasi, kaipa sitä pitäisi huonekaluliikkeessä asua, jos haluaisi vaan koko ajan uutta kuvata, tosin onhan meillä ne 4 vuoden aikaa, joten värit muuttuvat ja ne pienet sisustustavarat ainakin meillä. Hyvä pointti kuitenkin koko kirjoitus, antaa ajattelemisen aihetta. Mukavaa loppuviikkoa :)

   Poista
  3. Joo, ei ole huonekaluliikkeessä asuminen mahdollista, joten pakko on postata laajemmin ja käyttää omaa kotia pienten muutosten kautta. :)

   Poista
 18. Itse luen blogeja, joissa näkyy se henkilö sieltä blogin takaa - oli kotiin sitten lavastettu nurkka lainatavaroilla tai omilla kirppislöydöillä. Eikä väliä mistä ne vaatteetkaan ovat, kunhan ne ovat linjassa sen bloggaajan muun garderoobin kanssa;)
  Liian kliiniset blogit jäävät minulta lukematta, olkoot kuinka upeita tahansa.
  Tottahan me bloggaajat - harrastelijabloggaajatkin - kehitymme ja suurimmmassa osassa blogeja niiden linjakin terävöityy. Sitten on tällaisia, jotka kirjoittelevat sitä sun tätä ja kuvatkin ovat mitä sattuu - ja uskon kyllä, että meille kaikille se oma lukijakuntansa löytää tiensä. Eihän meistä kaikista maailmanvalloittajia tule - eikä ole tarkoituskaan. Itse olen jo ajat sitten lakannut vertaamasta blogiani muiden blogeihin - postailen niitä omia höpinöitäni hitaan bloggaamisen periaatteisiin vannoen ja olen kiitollinen ihan jokaisesta lukijasta, joka blogissani jaksaa vierailla. Niin kauan kun blogi vie vain sen pikkusormen, on sen kirjoittaminen hauskaa, sillä kun ne päivätyötkin pitää hoitaa - ja se muu elämä;)
  Kyllä meille kaikille tilaa täällä on - jopa vanhoille höperöille ladyille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on hyvä olla vertailematta omaa tekemistä toisten tekemiseen, sillä siten säilyy juutri se oma tekemisen tyyli ja aitous, josta oma persoon näkyy. Tehdään siis vaan omatyylistä juttua jokainen, kaikille on tilaa.

   Poista
 19. Nämä on mielenkiintoisia keskusteluita ja kiva kuulla lukijoiden mielipiteitä. Minusta edellä Lumo sanoi tosi hyvin - kehittyminen kuuluu asiaan.

  Minustakin tärkeintä on tehdä sellaista blogia joka itsestä tuntuu luontevalta ja aidolta - se toivottavasti välittyy lukijoille. Minusta tuntuu että me aikuiset bloggaajat toimitaankin näin. Nuorena on ei ehkä luota itseensä ja saattaa yrittää liikaa matkia muita. Itselle on tärkeää kehittyä siinä mitä teen, siksi olen halunnut kehittää bloggajan taitojani - etenkin valokuvaamista, sillä visuaalisuus on itselleni tärkeää. Olisi ihan hassua esimerkiksi harrastaa jotakin eikä haluaisi kehittyä siinä. Monesti kuulee sanottavan, että en mä osaa, ei mun tarvii jne. Itselleni se ei vaan käy, yksi tämän bloggaamisen suola on kehittyminen.

  Yhteistöitä vastaan en ole ollenkaan. Ainoastaan hiertää, jos blogia tehdään vain niitä ajatellen, niin kuin joistakin blogeista ehkä vähän huokuu. Pidän myös itse sellaisista yhteistyöpostauksista, joissa tuote tuodaan rehellisesti esille. Välillä ehkä vähän hymisyttää sellaiset postaukset joissa tehdään tikusta muuta asiaa ja sivulauseessa esitellään yhteistyötuote ihan vaan sillee muka että siitä olisi kirjoitettu ilman rahaakin. Siksi itse pyrin esittelemään tuotteita reilusti, eihän yhteistyössä ole pahaa jos esitelty tuote on sellainen jota muutenkin itse suosii ja joka on bloggaajan tyyliin sopiva.

  Tulipas pitkä avautuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on joskus kysytty, että miten paljon yhteistyötarjouksia tulee ja että kannattaako blogi perustaa ja että tekeekö siitä rahaa. Jousuin vastaamaan, ettei blogia voi perustaa rahan tai yhteistyöpostausten takia vaan halusta tehdä tätä työtä. Siinä kysyjällä loksahti suu auki aika äkkiä. 😹

   Poista
 20. Minä olen niin sinisilmäinen, tai ehkä vanhanaikainen, ettei minulle ole tullut mieleenkään että esim. joku sisustusbloggaaja esittelisi kotonaan jotain lainahuonekalua. Jos tällaista huomaisin, niin lopettaisin heti sellaisen blogin seuraamisen. No,sellaiseen olen kyllä törmännyt että sisustusbloggaaja on saanut jostain huonekalukaupasta kotiinsa sovitettavaksi esim. mattoa, mutta silloin kuvatekstissä on selvästi mainittu lainasta. Yhteistyöpostaukset oat ihan ok, ja niissähän pitääkin kertoa että kyseessä on yhteistyöpostaus. Liian paljon niitäkään ei ole hyvä olla, silloin tulee kyllästyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niissä lainatuissa ja lainakamoilla stailatuissa postauksissa ole mitään pahaa, kunhan se on selkeästi merkitty. Ja joo, yhteistyöjuttuja pitää olla kohtuullinen määrä, muuten menee uskottavuus...

   Poista
 21. Mielenkiintoinen postaus sinulla tässä hei :-) törmäsin tähän internetin maailmassa sattumalta. Olen samaa mieltä blogien muuttumisesta jotenki erilaisempaan suuntaan, kuitenkin itse pidän visuaalisista blogeista joissa on laadukkaat ja kauniit kuvat, mutta jotenkin karsastan liian kaupallisia blogeja, itseasiassa niin paljon että en ikinä omaan sisustus blogiini ole halunnut kysyäkkään mitään yhteistyöprojekteja tai vastaavia. Alan lukemaan tämän postauksen kommentteja nyt tarkemmin koska aihe mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
 22. Olipa pitkästi kommentteja! Piti lukea
  kaikki. 😁 Minä myös tykkään blogeista missä on aitoutta, persoonaa sekä kauniita kuvia. Myös kekseliäisyyttä. Varmasti monentyyppisille blogeille riittää lukioita, mutta haluaako/saako blogista sitten suositun niin se on eriasia. Ajat muuttuu niin myös tyylit sekä ihmiset. Nyt on persoonnallisten kotien aika ja se on minusta ihana asia! 😁 Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihanaa kun sihe hetätti näin paljon keskustelua! 🤗

   Poista
 23. Hyvä aihe, siinä onkin miettimisen aihetta. Minuakin kiinnostavat enemmän aidot blogit - en ole kiinnostunut lukemaan sliipattuja, kaupallisia blogeja. Joten taidanpa ottaa vinkistäsi vaarin ja klikata noihin blogeihin, joita oli listattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aitoja blogeja löytyy ja epäkaupallisiakin, vaikka en henkilökohtaisesti pidä pientä kaupallisuutta negatiivisena asiana. Kunhan sekin tehdään blogin ja bloggaajan ehdoilla, pysyy aitous silti läsnä.

   Poista
 24. Kyllä minua on viime aikoina häirinnyt blogien ammatillistuminen, tuotteistuminen, kaupallistuminen. Haluan mieluummin lukea ihmisen kuin sisällöntuottajan kirjoittamaa tekstiä. On ihan ok, että tarjontaa on laajasti, mutta itse koetan löytää seurattavaksi vähän pienempiä ja ei-niin-tuotteistettuja blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika kaupallisuus ei ole hyvä asia, mutta lähtökohtaisesti en ole kaupallisuutta vastaan. Bloggaajan on vain osattava tasapainoilla kaupallisuuden ja blogin hengen välillä. Oikein tehtynä kaupallisuus ei haittaa, mutta se vaatii taitoa, että osaa sen asian oikein tehdä. Jos kaupallisuus oikeasti häiritsee, onneksi on paljon blogeja, joissa se ei näy mitenkään eli ovat täysin epäkaupallisia. Hyvä niin.

   Poista
 25. Itse tykkään lukea aitoja blogeja, jossa kaikki ei oo niin "täydellistä". Tykkään kuvista, jotka ovat laadukkaita... niihin kyllä kannattaa panostaa blogeissa! :) Tykkään myös postauksista, josta voi saada jonkun hyvän vinkin esim. hyvän ruokaohjeen tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään hyvistä kuvista ja pienestä epätäydellisyydestä. Ja sama täällä, ruokaohjeet tai muut vinkit plussaa!

   Poista
 26. Hyvää pohdintaa! Mä ehdin nykyisin lukea aika vähän blogeja ja valitsen useimmiten luettavaksi blogin, jossa ei ole yhteistöitä eikä muutenkaan tuote- tai vaate-esittelyjä. En tällä hetkellä tarvitse mitään uutta, joten en jaksa käyttää aikaa tavaroista lukemiseen. Ja sisustusblogeissakin mua viehättää enemmän se, miten pienillä tuunauksilla saa uutta ilmettä tai miten paljon järjestysmuutokset vaikuttavat sisustukseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä näkökulma tuo, että jos ei ole tarvetta millekään, tuote-esittelyt eivät kiinnosta. Ja meillä sisustusblogien puolella pienillä jutuilla mennään, kun kukaan ei kuitenkaan voi sisustuskaupassa asua...

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall