Huh! Laskut on tältä vuodelta laskettu! Ihana loma on tulossa päätökseen ja kaikilla on vielä kaikki jäsenet ehjinä, vaikka meno on ollut aika hurjaa! Minulla on ollut loman aikana iltaisin aikaa piipahdella teidän muiden blogeissa ja siellä on viime aikoina puhuttanut erityisesti blogimaailman epärealistisuus. Tämä keskustelu kumpuaa siitä, että bloggaamisen lähtökohta, joka on harrastelijamainen, päiväkirjamainen kuvien ja tekstin jakaminen netin kautta, on viime vuosina muuttunut yhä ammattimaisemmaksi ja se alkuperäinen rosoisuus, joka blogimaailmassa oli, on alkanut häviämään. Bloggaajien taidot paranevat, tietotekninen osaaminen parantuu ja kuvien laatuun kiinnitetään entistä enemmän huomiota.


Ensin oli blogit, joissa anonyymisti kirjoitettiin omia ajatuksia ja vilautettiin ehkä kotia, päivän asua tai matkakohdetta. Nyt on bloggaajan nimeä kantavat blogit, joihin stailataan kodit kuvauksia varten, lainataan PR-toimistosta vaatteet kuvauksia varten ja postataan matkakohteista, joihin bloggaja on lennätetty yhteistyön merkeissä. Aikamoinen muutos. Ja toisaalta kyllä, epärealistisempaan suuntaan on tämä homma mennyt.Silti nykyäänkin blogit ovat lukijoita varten. Siis teitä. Jos ei ole lukijoita, ei ole blogeja. Ja lukijoita on paljon. Ei ehkä kasvavassa määrin, mutta paljon. Käsittääkseni lukijamäärät kasvavat erityisesti yli 40-vuotiaiden keskuudessa tällä hetkellä, joka on aika luonnollista. Ovathan monet bloggaajatkin vuosien myötä vanhentuneet ja jutut kiinnostavat enemmän myös meitä yli nelikymppisiä.

No miksi blogien aitous on sitten kadotettu lainattuihin vaatteisiin ja sisustustekstiitelihin? Hyvä sisältö on blogien tärkein ominaisuus ja siihen pyrkivät aivan kaikki bloggaajat. On täysin mahdotonta koko ajan sisustaa omaa kotia uusien sohvien, ruokapöytien tai mattojen kanssa. Ja olisi ehkä jopa epäeettistä kuluttaa niin paljon, että päivän asua varten päällä olisi joka viikko monta erilaista uutta asua. Miettikää, minkälaiseksi vaatteiden hautausmaaksi muotibloggajien vaatekaapit tulisivat jo ihan lyhyessä ajassa! Siksi lainakamat ovat minusta ihan ok.Tietenkin voi aina kysyä, että onko tuo tarpeen? Arvatkaapa mitkä postaukset killuvat minun blogini luetuimpien juttujen listalla? No ne ovat postaukset, joissa kerron uudesta matosta, olohuoneen pöydästä tai kodin muusta muutoksesta. Lukijat siis haluavat, että blogi ja bloggaaja uudistuu koko ajan. Lainakamoilla se on mahdollista. No minä kun kuvaan aina näitä samoja nurkkia, en oikeasti pysty koko ajan tekemään niin isoja muutoksia, että edes kerran kuukaudessa saisin aikaiseksi kodin muutos -tyyppisen postauksen. Pienillä muutoksilla ja jutuilla mennään ja sen on riitettävä minulle ja teille lukijoille. Toisaalta juuri se on aitoa, eikö olekin?

Ehkä se aitous edelleen löytyy tällaisista pienistä harrastelijablogeista. Me nelkytplusblogien jengillä kerran mietittiin, että mikä on se meidän juttu. Kaikkein eniten ääniä sai sana aito. Ja sen voin kyllä allekirjoittaa. Nelkytplusblogien porukka bloggaa suurella sydämmellä ja aidolla halulla jakaa korkealaatuista sisältöä, vuorovaikuttaa teidän lukijoiden kanssa. Suurin osa meistä on ns. harrastelijabloggaajia. Tällä tarkoitan siis sitä, että meillä on ihan oikea päivätyö näiden blogihommien lisäksi. Harrastelijahan ei toki tarkoita, että sisältö ei olisi silti laadukasta. Nelkytplusbloggaajien portaalin blogeissa on mahtavaa ja taidolla tuotettua sisältöä, joka puhuttelee sitä tavallista suomalaista, jolla on myös päivätyö ja elämässä muutakin, kuin blogien lukeminen. Siis sinua, ihana lukijani.Nyt haluaisin kuulla teiltä ajatuksia blogeista. Onko aitous mielestänne hukkunut lainakamoihin ja sponsorointeihin vai löytyykö blogeista vielä alkuperäistä aitoutta?

Ja loppuun saanen mainostaa omia pikkuisen; jos aidot blogit on se juttu, jota haluat omalle lukulistalle, käy klikkaamassa niitä nelkytplusblogien portaalista jonka löydät täältä.  Me nelkytplusblogilaiset olemme aidosti sitä mitä olemme, koska me voimme.

Ja tässä postauksessa olevat kuvat ovat minun omalla kamerallani ottamia. Aitoja hetkiä meidän olohuoneesta, aidossa auringonvalossa. Ja kaikki kuvissa olevat tavarat ovat minun omilla rahoillani itselleni ostamia. Paitsi puhelin. Se on työpaikan. Siis sen päivätyöpaikan.

Kivaa viikonloppua!

There has been a lot of talk about the unrealistic blogworld. I can say that our 40+ bloggers are the real thing and I'm so proud!

Love, Kati