Tiedättekö, tämä viikko on ollut minulle tosi rankka. Ei siksi, että elämään olisi tullut jotain epämiellyttävää, vaan siksi, että olen elänyt yksinhuoltajasimulaatiossa. Mies lähti työmatkalle ja siksi olen pyörittänyt perheen arkea yksin. Ensimmäiseksi haluan todeta, että nostan hattua kaikille vanhemmille, jotka syystä tai toisesta pyörittävät lapsiperhearkea yksin! Tällä viikolla olen totisesti muistanut taas sen, miten ihanaa on saada jakaa elämää miehen kanssa, joka osallistuu arjen pyörittämiseen tasapuolisesti ja vastuuta ottaen. Iso kiitos minun miehelleni, joka tekee juuri niin.


Meillä lapset ovat isoja, joten kaikkea minun ei tarvitse edes yksin tehdä, vaan heistä on paljon apua kodin askareissa. Mutta koska olemme tehneet sen valinnan, että lapset saavat halunsa mukaan harrastaa paljon, on kuskaamiseen ja aikataulujen organisointiin kulunut minulta yllättävän paljon aikaa. Auto on lähtenyt pihasta joka ilta monen monituista kertaa ja kaupassa olen piipahtanut vähän väliä. Maito kun on aina meiltä loppu.


Ainoa asia, josta olen tinkinyt, on omat harrastukset eli yhtään salituntia en tähän viikkoon ole saanut mahdutettua ja Bean lenkit ovat jääneet normaalia lyhyemmiksi. Toisaalta iltaisin lasten mentyä nukkumaan, olen nauttinut kaukosäätimen herruudesta ja katsonut Downton Abbeyn jaksoja jo vaikka kuinka monetta kertaa ja muutenkin valinnut katsottavakseni itseä miellyttäviä ohjelmia, kuten romanttisia komedioita tai sisustusohjelmia. Ehkä olen katsonut vähän tavallista enemmän telkkaria iltaisin, kun minua on myös valvotuttanut normaalia enemmän. Huomaan, että mieheni on minulle kumppanin lisäksi sellainen turvan tuoja ja rauhoittaja ja hänen kotona ollessaan olen rennompi. Ilman häntä voisin ehkä olla taipuvaisempi stressaamaan enemmän.


Tänä aamuna otin superrennosti. Nukuin pitkään, joka ei ole teinien kanssa ongelma, sillä hehän nukkuisivat vaikka koko päivän. Panostin terveelliseen aamiaiseen, johon kuului iso lautasellinen pilkottuja hedelmiä, munia, leipää ja sitruunavettä. Arkiaamuina syön usein luonnonjugurttia ja marjoja tai hedelmiä. Päälle ripottelen mustikkarouhetta. Söin sitä myös tänään, koska se tuntuu niin hyvältä ja terveelliseltä aamiaiselta.


Lisäksi minulla on tapana juoda aamuisin sitruunavettä. Sen on sanottu vilkastuttavan aineenvaihduntaa. Vähän tuo sitruunavesi vaatii tottumista, mutta minusta se on tosi raikasta. Jotkut tekevät sen kehonlämpöiseen veteen, jolloin sen kai pitäisi olla tehokkainta, mutta minä teen sen kylmään veteen, jotta se olisi mahdollisimman raikasta aamulla nautittavaksi, sellainen pirtsakka herätysjuoma! Sitrunaveteen puristan siis puolikkaan luomusitruunan ja sen lisäksi vettä. Jotku laittavat mukaan ripauksen suolaa, mutta sen jätän usein pois erityisesti jos laitan sen ripauksen keitetyn munan päälle samana aamuna.


Nyt alkaa viikko olla jo lopuillaan ja maanataina pääsemmekin taas takaisin normaaliin päiväjärjestykseen, kun mieheni tulee takaisin kotiin. Lisäksi nautin suunnattomasti siitä, että lapsilla on nyt hiihtoloma. Aamun kiire on poissa ja illalla ei lähdetä harrastuskuskailuihin. Ihanan rentoa! :)

Miten sinulla on viikko sujunut? Aurinkoista lauantaipäivää!

I've had trial week of being a single mom while my husband has been away. My God I'm happy to welcome him back on Monday as he really is my rock and takes so much responsibility of the running of our household that I am more grateful for than ever!

Love, Kati