maanantai 27. helmikuuta 2017

Mitä sitten, jos kukaan ei kommentoi?Tiedättekö minä tykkään kovasti teidän kommenteistanne. En edes odota, että ne ovat kovinkaan syvällisiä, mutta niitä on kiva lukea ja niistä tulee sellainen ihana tunnelma, etten tee tätä turhaan. Joku käy täällä lukemassa, joku oikea ihminen. Jokaiseen postaukseen täällä minun blogissani tulee keskimäärin kolmesta kuuteen kommenttia. Harvoin yli kymmentä, mutta joskus niinkin.


Tiedän, että monet lukevat nykyään blogeja puhelimella ja että se saattaa vähentää halua kommentoida. Myös Blogger ei tee kommentoinnista kovinkaan helppoa kaikkien robottitarkistuksien myötä. Kuka jaksaa klikkailla sata kertaa liikennemerkkejä, että voi jättää lyhyen kommentin? Ei kukaan. Eli on ymmärrettävää, ettei jokainen aina kommentoi kaikkiin postauksiin ja se on ok. En minäkään aina kommentoi, vaikka paljon blogeja luenkin. Silti tiedän, miten jokainen kommentti lämmittää erityisesti bloggaajan sydäntä. Ja miten ihanaa on saada olla vuorovaikutuksessa teidän kanssanne! Se on arvokasta ja yksi niitä asioita, jotka pitävät minut tässä harrastuksessa kiinni.Olen kirjoittanut tänne blogiin yli 500 postausta. Jokaiseen on tainnut tulla ainakin yksi kommentti. Kiitos siitä! Kuitenkin huomaan itse miettiväni, että postaus ei ollut lukijoille mieluinen, jos kommentteja ei tule. Eikä se edes sitä välttämättä tarkoita. Eikä sillä edes pitäisi olla väliä, koska kaikkia ei voi samaan aikaan miellyttää. Yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Jokaisesta postauksesta ei ole jokaisen pakko tykätä. Oikeastaan minun toiveeni olisi, että jokaisesta postauksesta teillä olisi mielipide, olkoonkin vaikka välillä negatiivinen. En tietenkään tällä tarkoita sitä, että toivoisin negatiivisia kommentteja, sellaisia ilkeitä. Mutta eri mieltä saa olla, kunhan pysytään toista kunnioittavassa tavassa keskustella.Vaikka tämä blogi on hyvänmielen paikka ja haluan sen sellaisena pitää, tärkeintä on, että postaukset, joita täällä väsäilen, jollain tavalla liikuttaisivat teitä. Edes vähän. Että niistä heräisi jonkinlaisia ajatuksia. Kaiken ei tarvitse olla hirveän syvällistä. Ei postausten, ei niistä heräävien ajatusten, eikä niistä jätettyjen kommenttien. Osa voi olla, muttei kaikkien tarvitse. Kuitenkaan en itsekään saa siitä oikein mitään, jos kerron teille vaan, että ostin tulppaaneja kaupasta ja nyt ne ovat vaasissa nättejä. En usko, että se jaksaa ketään teistäkään kauaa kiinnostaa, enkä jaksa itse siitä motivoitua. Siksi on pakko raapia välillä vähän syvemmältä ja pohtia elämää ja sen mutkia. Ja parasta niissä pohdinnoissa on vuorovaikutus teidän kanssanne. Se on paras osa bloggaamista!Pakko muuten tässä samalla myös pahoitella sitä, miten vähän ehdin kommentoimaan teidän muiden blogeja. Ehkä osa on laiskuuttakin, mutta yritän kovasti kommentoida erityisesti silloin, kun näen, että olette kaivaneet vähän syvemmältä ja pohtineet jotain teille itsellenne tärkeää asiaa. Silloin minäkin haluan ottaa osaa ja olla vuorovaikutuksessa.

Ja tässä sitten vielä kuva niistä tulppaaneista vaasissa, jotka näyttävät kieltämättä tosi hyviltä. :)Lopuksi haluan osoittaa kiitollisuuteni teille ihanille, jotka käytte täällä säännöllisesti ja kiitos myös siitä, jos joskus jaksatte jättää pienen jäljen käynnistänne. Se lämmittää minun sydäntäni. Kiitos!

I'm writing here about how important commenting on blogs is especially for the blogger as it's a great way to feel that there are some real people reading my blog!

Love, Kati

65 kommenttia

 1. Oon huomannut ihan saman, että blogeissa on tosi paljon vähemmän kommentteja ihan kaikkialla. Huomaan myös ajattelevani omia tekstejäni kriittisesti, jos niihin ei kommentteja siunaannu vaikka olisinkin koittanut kirjoittaa mielipiteitä herättävästä aiheesta ja liikennettä kyllä blogissa näkyy.

  Tässä sinulle kuitenkin kommentti päivän piristykseksi ♥ Ihania tulppaaneja, minäkin rakastan niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Cami, piristää kyllä! Vitsit on kiva saada kommentteja "uusilta" lukijoilta. Tai en tiedä kuinka uusi olet, mutta olen kiitollinen, että olet löytänyt tänne. Toivottavasti viihdyt. :) Tulen vastavierailulle piakkoin.

   Poista
 2. Voihan kännykkä. Kirjoitin kommentin ja se katosi mobiilisti bittiavaruuteen. Tässä ehkä yksi syy, että kommentointi jää nykyisin niin vähiin. Ihania tulppaaneita btw :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, voihan kännykkä! Sitten kun on pitkän kommentin kirjoittanut ja se häviää, ei sitä jaksa uudestaan väsätä, niin siinä käy. Onneksi onnistuit tällä kertaa. :)

   Poista
 3. Kommentointi on selvästi vähentynyt, itsekin luen pääosin puhelimella ja tabletilla. Niillä ei tosiaan niin helposti tule kommentoitua.

  Kauniit tulppaanit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, mutta kiitos että jaksoit kommetoida ja kyllähän sinä täällä säännöllisesti käyt kommentoimassa, joten kiitos siitä! :)

   Poista
 4. Minulla on muutamia blogeja, joihin jätän aina kommentin, sinun blogisi on yksi niistä.
  Ihanaa viikkoa Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet niin ihana Outi, et tiedä miten kiitollinen olen, jokaikinen kerta! Muru!

   Poista
 5. Ja jotkut bloggaajat ovat poistaneet kommentointimajdollisuuden koska " se on vanhanaikaista". Muistaakseni esim. Kolmen tähden koti-blogi...
  Noh, minä olen vanhanaikainen ja minua kommentit piristävät ja innoittavat aina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk , puhelimella kommentointi on oikeasti hankalaa. Kommentti karkasi kera virheiden. Koeta kestää!

   Poista
  2. En kyl tajuu tuota. Minusta vuorovaikutus on yksi parhaita bloggaamisen puolia. Kiva tutustua ihmisiin vaikka näin netin kauttakin. Palaute antaa potkua tekemiseen ja jotenkin koen, että tässä tosiaan tulee ihan ystäväksikin tavallaan. Joitain teistä olen tavannut ja silloin ei olla lähdetty nollasta...

   Poista
 6. Kyllä sitä tulee niin, iloiseksi, kun saa iloisen kommentin. Tietää, että edes joku lukee.

  VastaaPoista
 7. Tiedän tunteen, kommenttien saaminen on niin mukavaa. On kiva, kun huomaa jonkun käyneen lukemassa ja jättäneen kommentin. Olen itse huono kommentoimaan, usein tulee luettua puhelimella ja silloin ei aina (= usein) viitsi jättää kommenttia, vaikka tietääkin, miten iloiseksi kirjoittaja siitäkin tulisi. Ja hei, tulppaanit on kyllä kauniita 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se pääasia on, että käy lukemassa, mutta jos edes joskus muistaa jättää jäljen, aina parempi. Kiitos Anu!

   Poista
 8. Yksin höpöttäminen käy hyvin äkkiä tylsäksi. Sama on bloggaamisessakin kun ei pääse edes näkemään lukijan ilmeitä tai kehonkieltä. Eli todellakin, kommentit ovat bloggaamisen suola ja sokeri. Jokainen kommentti, pienikin, ilahduttaa isosti. Sanoo yksi joka ei ole ehtinyt postailla oikein koko alkuvuonna ja kaipaa kovasti blogistaniaa. Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollut isoja juttuja meneillään, joten ei ihme, ettet ole ehtinyt bloggailemaan. Ja kyllä tätä tulee ikävä jos on poissa vähän aikaa....

   Poista
 9. Hieno pohdinta aiheesta, joka on meille jokaiselle bloggaajalle lähellä sydäntä ainakin joskus. Ihanat tulppaanit! Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Sinunkin blogisi on minulle uusi tuttavuus, joten näin se tieto myös blogeista leviää. Tulen piakkoin vierailulle! :)

   Poista
 10. Itsekin luen blogeja nykyään tabletilla ja puhelimella, siksi ehkä kommentointini on vähentynyt. Ja toisaalta se kiire kun äkkiä käy lukemassa jonkun postauksen.
  Ihanaa viikkoa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, täytyy myöntää että luen blogeja joskus kiireessä ja paikoissa, joissa kommentointi ajatuksella ei ole mahdollista, joten silloin se ehkä jää tekemättä. Yritän minäkin tsempata. <3

   Poista
 11. Mulla "blogiura" vasta alkutekijöissä, mutta kyllähän ne kommentit piristävät, vaikkei niitä usein tule. Ihan muutamiin postauksiin vain, mutta lämmittävät mieltä sitäkin enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ja näin sain minäkin tiedon sinun uudesta blogistasi. Tulen käymään ehdottomasti! Ja lupaan kommentoida. :)

   Poista
 12. Niin monesti kuin olen täälläkin käynyt lukemassa ja en ole jokakerta todellakaan siitä mitään jälkeä jättänyt :( Varsinkin puhelimella käydessäni. Tiedän tunteen kun näkee paljonko kävijöitä blogissa näkyy ja vain muutama jättää kommentin. ja oli minulle uusi juttu jos ei ollenkaan enään edes kommentoitaisi. Kommentoitihan on sitä vuorovaikutusta. Moni on ottanut sen pois blogistaan ja kommentoida voi facebookin kautta. Pöh, koitan muistaa jättää useimmin jäljen sinulle <3
  Ja kyllä tulppaanit näyttää vaasissa oikein hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, että sä käyt, koska ainakin joskus jätät kommentin, se on kivaa, kiitos siitä! En tajua tuota kommenttimahdollisuuden poistojuttua. Olen kai vanhanaikainen...

   Poista
 13. Voin monin osin yhtyä kirjoitukseen - ja pahoitella myös omaa hidasta kommentointia. Sinun blogiasi on ilo lukea <3 JOskus tosiaan itsellä tunne, että kirjoittelen itsekseni, ilman lukijoita ja tokihan se nousee ajatus, että en ilm kirj mielenkiintoisia juttuja. Mutta lopulta, kirjoittaminen itselleni tärkeää, joten siihen harmituksen hetkellä itseäni muistutan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kirjoittaminen ja bloggaaminen on kuitenkin vähän niin kuin palvelua lukijoille, joskin tärkeää että itselle myös kirjoittaa, mutta kuitenkin...kirjoittaminen kyllä tosin on minulle aika hyvää terapiaa usein ja välillä blogin kautta olen saanut monia asioita jäsennellyksi päässäni ja kommentitkin ovat siihen auttaneet.

   Poista
 14. Luen monia mielenkiintoisia blogeja mutta kommentoin aika vähän, pitäisiköhän kirjoitella enemmän?
  Tulppaanit on tosi kauniita, olivat ne minkä värisiä tahansa. Minulla on tulppaanipäivä kerran viikossa sesonkiaikana.
  Yritän vaihdella niille eri maljakoita että niistä suurin osa tulisi kiertoon ainakin kerran.
  Jatka kirjoittelua, kyllä täällä ollaan vaikka ei aina vastausta tulisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on ihanaa, jos edes joskus jaksaa jättää kommentin. Silloin bloggaaja saa vähän kuvaa, että kuka siellä käy ruudun toisella puolella. Se on niin palkitsevaa ja tuntuu hyvältä, vaikka ihan pienikin merkki vierailusta. Tulppaanit ovat niin kauniita minustakin. :)

   Poista
 15. Kommenttikatoa on havaittavissa. Kevättä kohti! Valoa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän postaukseen tuli taas niin paljon ihania kommentteja, että olen ihan onnesta pyöreänä. Taas jaksaa blogata pitkän pätkän... :)

   Poista
 16. Puhelimella ja tabletilla kommentointi on joskus hankalaa, joten valitettavan usein kommentointi jää, vaikka blogeissa usein
  vierailenkin! Sinun blogisi kuuluu vakiolistalleni! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, sun blogin vakkarilukija. Ja säkin jätät aina välillä kommentin, se lämmittää ja tiedän, että sä käyt täällä, niin kuin mäkin käyn sun blogissa. Ehkä me ollaan sellaisia blogiystäviä. <3

   Poista
 17. On ihan mahtavaa, että bloggaajien kesken on yhteisöllisyyttä ja vuoroin kommentoidaan toistemme blogeissa. Olisi aivan huippua, jos ne äänettömätkin lukijat rohkenisivat kommentoimaan, koska kävijämääristä näkee, että heitähän on. Ymmärrän kyllä yskän, ennen kuin oli omaa blogia, oli iso kynnys kommentoida jonkun blogiin, en edes tiedä miksi.

  Aivan selkeästi pääsääntöisesti kommentit tulevat bloggaajilta joka perustuu paljon vastavuoroisuuteen ja jos ei ole yksinkertaisesti aikaa kommentointiin itsellä, aikaa vievää puuhahaan kommentointi on, etenkin mobiilla, niin toki se vastavuoroisesti vähentää oman blogin kommenttien määrää, vaikka blogia luettaisiinkin.

  Näin myös omalla osalta, koska olen joutunut miettimään, kuinka paljon haluan somessa käyttää aikaa ja on ollut aivan pakko rajata myös muiden blogeissa vierailua ja päivittäisellä tasolla se on jopa jo mahdotonta. Oma blogi vie paljon aikaa ja kommentteihin vastaaminen, sitten on vielä muiden blogeissa vierailu. Pyrin kerran viikossa kaikkien tuttujen blogit käymään ja lukemaan mielenkiintoisimmat jutut ja jättämään kommentin johonkin postaukseen kommentin ja yleensä mielellään ajatuksella, ei hyvää viikkoa toivotuksella. Haluaisin pystyä parempaankin ja oli leikkauskohta, missä tilanne aiheutti ahdistusta ja syyllisyyttä ja sellaista toivottomuutta, kun aika ei riitä. Mutta Kati täällä ollaan <3 Monesti luen postauksen, mutta kommentti sitten vie jo niin paljon aikaa, etenkin kun illalla sängyssä mobiililla tulee luettua. Totta on, että kommentit ja sen tuoma yhteisöllisyys on blogin sydän ja minäkin pelkään päivää, ettei kukaan enää kommentoi blogiani. <3

  Paljon halauksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon halauksia Tiia! En usko, että sulla on lähiaikoina kommenttipuutetta, sen verran vilkasta taitaa keskustelu siellä olla. Mä kans kahlaan välillä blogeja ihan silleen urakalla niin silloin ei tule kommentoitua. Mut aina kun on joku sellainen henkilökohtainen asia tai herkkä juttu niin silloin ehdottomasti jätän merkin.

   Poista
 18. Heippa Kati.

  Mulle kommentit on kanssa tosi tärkeitä. Kenellepä ei olisi. Lukukertoja en edes seuraa, koska ne on mulla varmasti varsin pieniä, eikä ole tarkoituskaan tavoitella mitään suurta, koska edelleenkin kirjoittelen mieluiten ihan "piilossa" vaan.

  Itse pyrin jättämään kommentin aina, kun luen postauksen, koska jos mulla on aikaa lukea teksti, mulla on aikaa myös kommentoida. Mutta jos omien kommenttien jättäminen ei tuota mitään vastakaikua (tarkoitan sitä, että jos kommentteihin ei vastata tai vastataan vasta viikon päästä tai jos itse en koskaan näe bloggaajasta merkkiä omassa blogissani), saatan pikkuhiljaa himmata ja jättää kommentoimatta, koska koen, että mun viestit ei ole saajalleen tärkeitä. Olkoonkin, että bloggaaja on mulle tärkeä ja läheinen. Niinkuin sinä, joka kuulut ihan mun alkuaikojen ensimmäisiin blogiystäviini yhdessä Mansikkatilan Tainan kanssa.

  Eli sikäli musta tuntuu vähän hassulta se, kun usein toivotaan enemmän kommentteja, mutta samalla ilmoitetaan, että itse ei ole oikein ehtinyt muitten blogeissa käymään, eikä kommentoimaan. Että mitenkä ne muut sitten ehtisi/kävisi sen paremmin? Kukaan meistä kun ei kuitenkaan ole toistaan tärkeämpi, vaan kaikki ollaan ihmisinä samalla viivalla. Ainakin mun ajatusmallissa.

  Blogit on mulle niin tärkeitä, että haluan lukea ne aina "isolla koneella". Ei tarvi selittää kommentoinnin vaikeutta, eikä todistaa olevansa ihminen. Mutta meikäläinen nyt onkin niin museokamaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran pakko tarkentaa, että Taina ei liittynyt tähän kommenttijuttuun, mutta mielessäni aina "niputan" teidät yhteen, kun ollaan tutustuttu niin samoihin aikoihin :).

   Poista
  2. Jotenkin ihanaa, että sä niputat mut ja Tainan ku me kans niputetaan toisiamme, sillä ollaan vähän niin kuin aloiteltu samaan aikaan. Ollaanko vähän blogistanin kolme muskettisoturia? :) Mut joo, pistos sydämeen itselläni tuli tuosta sinun oivalluksestasi että turha marmattaa kommenttien vähyyttä jos itse samaan aikaan sanoo, ettei ehdi kommentoimaan. Vastavuoroisuutta, vastavuoroisuutta! Nyt aion myös itse ryhdistäytyä! Olen muuten huomannut, että mozilla -hakukoneella kommentointi on hankalaa ja siksi joudun vaihtamaan välillä chromeen ja siellä on on taas enemmän niitä robottitarkistuksia, joita kyllä suoraan sanottua vihaan! Iloista viikkoa Annukka ja kiitos kun kommentoit täällä tosi usein! Se lämmittää sydäntä totisesti! <3

   Poista
  3. Voi teitä ihania!<3 Luin tän postauksen tien päällä kännykällä, ja sillä kommentoiminen on suoraan sanottuna nykyään hanurista!:( Aiemmin mun kommentit tulivat kännykällä tuplana, nykyään se vaatii salasanaa sähköpostiin, jota en tietenkään muista, enkä oo ihan varma, että millä profiililla kommentti jäisi, siksi jää ihan liian usein kommentoimatta. Toisaalta kun on kommentoinut vaikka instaan, niin en ainakaan itse odota moninkertaisia kommentteja.:) Kommentit ovat todella tärkeitä, vaikka niihin saa helposti kulumaan saman ajan kuin vaikka jutun kirjoittamiseen. Yritän miettiä komenttini tarkkaan ja samoin vastaukset,ettei pelkästään kiitos ja hymiö...Tosin jos kommentti on yhtä lyhyt, niin silloin en ainakaan pode huonoa omaatuntoa siitä, etten kirjoittanut pitkää vastausta.:D

   Olen ehdottomasti sitä mieltä, että meidän pitäisi tavata, Kati ja Annukka! Mitäs kivaa keksittäisiin?<3

   Poista
  4. Ihana Taina! Mä olin niin otettu, kun Annukkakin niputti meidät. Me ollaan selleinen kolme blogimuskettisoturia, nippu hyviä tyyppiejä. Olis niin ihana tavata. Järkätään jotain kivaa keväämmällä, jooko? Ihana lauantailounas jossain voisi olla kiva idea. AInakin me asutaan aika lähekkäin, joten ei pitäis olla vaikeeta.... <3

   Poista
 19. Totta turiset 👍🏻 Tässä on itselläkin ollut elämä yhtä hullunmyllyä muutaman kuukauden, hyvä että ehtii omaankaan blogiin. Omasta vähäisestä kommentoinnista toisten blogeihin on oikeasti huono omatunto! Moni tuossa edellä kirjoittikin, että kännykkä on huono juttu...minua itseä henk.koht ärsyttää kun joihinkin blogeihin täytyy täyttää kaikki omat tiedot ennen kommentin jättämistä! Monesti jää kommentti laittamatta ihan siksi. Mitä jos otettaisiin maaliskuun teemaksi kommentoida enemmän ja jättää se jälki toisen bloggaajan iloksi 💕

  Terkkuja lumisesta Lapista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lumiterkuista! Ompas hyvä teema, kommentoidaan oikein urakalla. Tästä yhdestäkin postauksesta sain runsaiden kommenttien vuoksi jo ihan simona virtaa bloggaamiseen. Ihanaa! <3

   Poista
 20. Tiia ja Annukka tuossa varsin hyvin kiteyttivät omat ajatukseni 😊 Itsekin hannaan tätä kännykällä kommentoitia, mutta kyllä tähänkin tottuuu, kun vain harjoittelee (kirjoitusvirheitä tosin tulee enemmän 😳).

  Kannatan myös Tanjan ehdotusta kommentoinnin teemakuukaudesta tms.
  Tuollainen "kampanjointi" on ollut mielessäni jo pitemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ottaa minäkin kommenttikuukauden nyt teemaksi. Se on ihana idea! <3

   Poista
 21. Olen ihan samaa mieltä, että kommentit ovat tärkeitä. Ne kertoo, että joku on oikeasti lukenut sen sun jutun. Kommentointi on tosiaan huomattavasti vähentynyt ja olen ihmetellyt sitä. Itse taas olen jotenkin kokenut kännyköiden tekevän blogien lukemisesta helpompaa sekä kommenttien jättämisen. Pääsääntöisesti luen blogeja vain kännyllä. Itse pyrin aina jättämään kommentin. Toki välillä se jää. Teknologia saattaa pettää kesken kommentoinnin tai en vain ole keksinyt järkevää sanottavaa. Tosi hienoa olisi, jos ihmiset taas aktivoituisi kommentoimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Sinäkin taidat olla minulle uusi tuttavuus, joten kiva tutustua. :) Yritetään nyt kaikki tsempata niin silloin saadaan kaikille sitä kuuluisaa hyvää mieltä.

   Poista
  2. Itseasiassa löysin sinun blogin vahingossa oli pakko tutustua, koska kaima on kirjoittajana sekä vielä löytyy se teinityttö. :)

   Poista
 22. Oi, mä rakastan kommentteja ja nyt olenkin viimeisen kahden viikon aikana ottanut ryhtiliikeen ja alkanut kommentoida taas muiden blogeja :)
  Ehkä näin saamme enemmän kommentteja jokaiselle :)
  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan tehdä saman. Levitetään hyvää mieltä. 😊 Kivaa viikkoa!

   Poista
 23. En ole ikinä täällä käynyt ja eksyinköhän? :D tänne nyt Facen kautta. Päivällä tämä tuli eteeni ja pistin vaan sivun talteen, että luen illalla kun saan vauvan nukkumaan. Puhuit niin kuin minun ajatuksia. ♥
  Ja luin nuo toistenkin kommentit ja mietin ihan sellaista, että taidan alkaa itse seuraamaan ihan eri blogeja kuin mitä olen seurannut (osa) tähän asti, kun kovinkaan monesta ei kuitenkaan kommentoida. Minulla on lisäksi sivut Facessa ja Instaan laitan kuvia ja muistutan uudesta blogipostauksesta.
  Välillä tulee tunne, että piruako minä esittelen kotiani kellekkään kun harva mitään kirjoittaa. Sitä on jotenkin tieten vähän katteellinenkin toisten blogeille. :D

  Minä olen ollut myös tosi huono kommentoimaan toisten kirjoituksiin, kun luen aika paljon sängyssä maaten ja puhelimella. Mutta, olen yrittänyt pyrkiä siitä pois ja sänky olisi nukkumista varten. Nyt iltaisin olen sitten istunut "omaa aikaa" tässä ihan koneella ja tässä on helpompi naputella ja kirjoitella mukavia.

  Lisäänpä tämän sinun blogisi omalle lukulistalle. Käy sinäkin meillä jos haluat! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, jos kirjoitus antoi ajattelemisen aihetta. Ihanan paljon on tullut myös kommentteja, joten onhan tämä kaikkia bloggaajia koskettava aihe. Ymmärrän sinun pointtisi siitä, että mitä sitä omaa kotiaan esittelemään, jos kukaan ei vaivaudu kommentoimaan. Validi pointti minun mielestäni, sillä toivoisin itsekin lukijoiden arvostavan sitä, että näytän heille kuvia minun omasta henkilökohtaisesta tilastani, jolloin pienen merkin jättäminen ei varmaan ole paljon vaadittu, ainakin joskus. Tulen ilman muuta vierailulle. :)

   Poista
 24. Jep, huomasin tämän vanhan blogini kanssa. Nyt uuden aloitettuani (vasta kolme postausta) tulee taas fiilis, että käyköhän siellä edes ketään kun ei kukaan kommentoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä, aina uusi blogi tarvitsee vähän aikaa, että kävijät löytävät. Mä kävin vierailulla. <3

   Poista
 25. Minä seuraan sisustus-, lifestyle- ja matkailublogeja vaihtelevasti eli joskus ei ole aikaa niihin, mutta taas joskus on liiankin paljon :) eli silloin myös ehtii/jaksaa kommentoida. Yleensä yritän laittaa muutaman rivin ja jos on joku erityinen aihe, niin kiva laittaa oma mielipidekin keskusteluun.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä panostan erityisesti sellaisiin postauksiin, joissa kirjoittaja on selvästi ollut innoissaan tai hänellä on vahva näkemys jostain. Silloin itsellekin on kommentointi jotenkin luontevaa.

   Poista
 26. Kommentit omassa blogissa lämmivät aina mieltä ♥
  Olen myös itse huomannut, että älypuhelin vähän haittaa kommentointia mutta yritän parhaani mukaan kommentoida pc:n kautta sitten blogeja, joita seuraan. Tämä on vuorovaikutusta parhaimmillaan.
  Mukavaa keskiviikkoa Kati ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on niitä ihania blogisiskoja, kuten sinä,joka niin usein kommentoit. Antaa itselle voimaa. <3

   Poista
 27. Just tein postauksen tulppaaneista jotka on maljakossa =D
  Olen seurannut keskustelua kyseisestä aiheesta ja lopulta kommentoin KOTONASI-blogiin peräti kolme kertaa, ennekuin kommentti meni perille. Ja sen tein ihan läppärillä...jossain bittiavaruudessa alkaa olla kohta tungos kaikkien kadonneiden kommenttien alueella :)
  Luen kyllä postaukset, mutta miksi en kommentoi...no luen yl töissä kännykästä kun hiljainen hetki (= lue :TYLSÄÄ) ja sitten kun tuleekin acctionia, niin homma jää siihen ja unohtuukin ehkä. Hyvin olet kertonut asiat mitkä vaikuttaa kommentointiin, varsinkin jos on kamalat kyselyt ja kompatehtävät,ennenkuin kommenttisi pääsee julkaisutilaan....pian menee koko iilis kommentointiin. Ja sitten se vastavuoroisuus...oikeastaan on tylsää jos kommentoi jotain postausta, eikä saa siihen minkäänlaista vastausta edes viikkoon....ainakin itse koen sen dissauksena ja epäilen, enkö olekkaan tarpeeksi hyvä lukija ja kommentoija?
  Ja tunnustan...luen/silmäilen kyllä sun postausket, mutta huonosti kommentoinut aikka tykännyt....täytyykin parantaa tapanasa ja jättää vaikka se pieni merkki käynnistä. Itsekin tykkään vaikka olisi jätetty vain hymiö...silloin tiedän, etten ole tehnyt ns. turhaa työtä, vaan oikeasti tavoittanut jonkun toisen ihmisen.
  Mukavaa torstaita ja tulevaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kommenteista huomaan, että viikko on monelle aika, jonka sisällä kommenttiin odotetaan vastausta. Toi on minusta hyvä sääntö, josta on hyvä pitää kiinni. 👍

   Poista
 28. Kommentit ovat ihania ja niitä on kiva saada. Ja myös antaa.
  Itseäni välillä harmittelen, kun olen vahvasti kännykkäihminen. Jopa postauksia teen joskus kännykällä. Kommentoin usein myös kännykällä, mutta joskus vain kommentit häviävät bittiavaruuteen, se on tosi harmillista. Mutta näin vain tapahtuu. Nyt kommentoin koneella :)
  Kiva postaus, kiitos Kati <3 Ja mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 29. Kommentointi omassa blogissani väheni kun siirryin Apu-lehden alle. Tiesin itse, että kommentointi sinne oli todella vaikeaa. En kuitenkaan sitten ottanut aiheesta stressiä... näin kuitenkin luvuista, että jengiä kävi blogissani entistä enemmän. Kommentointi saattoi siirtyä myös faceen omalta osaltani. Nyt on kuitenkin ihanaa kun pääsin takaisn helpompien kommenttien blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on aina ollut paljon kommentteja, joten varmaan muutos oli iso. Onneksi olet nyt takaisin täällä.

   Poista
 30. Tästä postauksesta en voi olla mitään muuta kuin samaa mieltä: komppaan niin!

  Ajattelen samalla tavoin: tanssin lähes ripaskaa jokaisesta pienestäkin kommentista, ja olen iloinen kaikista niistä haastavista (harvoista) palautteista. Jokainen on valehtelematta yhtä arvokas. Lopulta jokainen kai bloggaa juuri vuorovaikutuksen vuoksi.

  Ja yhtä vähän ehdin kommentoida muille itsekin. Kännykkäkommentoinnista ei tykkää lainkaan, enkä tee sitä edes tabletinrakkineellanikaan, koska onnistumisesta ei ole koskaan varmuutta.

  Täällä kuitenkin ollaan: blogistaniassa hengessä mukana, vaikka kommentteja ei aina tulisikaan <3.

  VastaaPoista
 31. Uusilla bloggaajilla kuten itselläni taitaa olla sellaista hyvänlaatuista jännitystä sekä vastaanottaa, että jättää kommentteja. Molemmista tulee kyllä hyvä mieli :). Tänne blogiisi tulen kurkistelemaan jatkossakin!

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall