Päivän teeman mukaisesti halusin minäkin pohtia ystävyyttä ja sen merkitystä omassa elämässäni. Ystävät ovat minun elämässäni tärkeitä.  Ovat aina olleet. Täytyy myöntää, etten todellakaan vietä tarpeeksi aikaa ystävieni kanssa, mutta toki kun se hetki tulee, tuntuu usein siltä, ettei aikaa tapaamisten välillä olisi ollutkaan.


Varmasti jokainen meistä voisi ainakin välillä parantaa omia ystävätaitojaan. Panostaa siihen, että olisi toiselle se paras mahdollinen ystävä. Koska kun antaa enemmän, yleensä se tarkoittaa, että myös saa enemmän. Siksi keräsin tähän pienen muistilistan, jonka avulla meistä jokaisesta voi tulla taas vähän parempi ystävä sille omalle rakkaalle ystävälle.

1. Kuuntele


Aika itsestään selvä juttu, mutta kyllä helposti saattaa käydä myös niin, että ystävälle tulee papatettua omia asioita enemmän kuin kuunneltua ystävän kuulumisia. Näin tunnelma saattaa muodostua vähän yksipuoliseksi ja siksi kuuntelemiseen kannattaa aktiivisesti panostaa. Hyvä ystävä osaa asettua välillä vaikka vain ihan korvaksikin ja sillä hetkellä jättää omat asiansa taka-alalle. Ystävän neuvoja kannattaa myös kuunnella tarkkaan. Yleensä hän osaa sanoa asiat sinun parastasi ajatellen, vaikket aina haluaisi totuutta kuullakaan.

2. Hyväksy


Parasta on sellainen ystävyys, jossa kumpikin saa olla omanlaisensa ilman, että kumpikaan yrittää muuttaa toista. Ei ystävyys tarkoita sitä, että ystävien on välttämättä oltava toistensa kaltaisia.

3. Muista


Vaikka hyvä ystävyys säilyy pitkästä välimatkasta ja harvoista tapaamisista huolimatta, ei se säily ikuisesti, jos ystävää ei koskaan muista huomioida puhelinsoitolla tai järjestämällä yhteistä aikaa. Erityisesti ruuhkavuosina ystävän kanssa vietetty aika saattaa olla kortilla, mutta pitämällä kiinni edes vähäisestä yhteisestä ajasta ystävyys säilyy ja voi hyvin, vaikka aikaa toiselle ei olisikaan ihan niin paljon kuin nuoruusvuosina.
Kuvitukseksi tähän postaukseen valitsin minun rakkaan ystäväni Bean kuvat, se vaan on niin paras ystävä, paljon parempi kuin me ihmiset ikinä! Nyt halua toivottaa hyvää ystävänpäivää kaikille teille ihanille blogiystäville! Kiitos, että olette!

Have a great Valentine's Day! Here in Finland we celebrate it as friendsip day! Have a great one!

Love, Kati