tiistai 14. helmikuuta 2017

3 x Ole parempi ystävä!Päivän teeman mukaisesti halusin minäkin pohtia ystävyyttä ja sen merkitystä omassa elämässäni. Ystävät ovat minun elämässäni tärkeitä.  Ovat aina olleet. Täytyy myöntää, etten todellakaan vietä tarpeeksi aikaa ystävieni kanssa, mutta toki kun se hetki tulee, tuntuu usein siltä, ettei aikaa tapaamisten välillä olisi ollutkaan.


Varmasti jokainen meistä voisi ainakin välillä parantaa omia ystävätaitojaan. Panostaa siihen, että olisi toiselle se paras mahdollinen ystävä. Koska kun antaa enemmän, yleensä se tarkoittaa, että myös saa enemmän. Siksi keräsin tähän pienen muistilistan, jonka avulla meistä jokaisesta voi tulla taas vähän parempi ystävä sille omalle rakkaalle ystävälle.

1. Kuuntele


Aika itsestään selvä juttu, mutta kyllä helposti saattaa käydä myös niin, että ystävälle tulee papatettua omia asioita enemmän kuin kuunneltua ystävän kuulumisia. Näin tunnelma saattaa muodostua vähän yksipuoliseksi ja siksi kuuntelemiseen kannattaa aktiivisesti panostaa. Hyvä ystävä osaa asettua välillä vaikka vain ihan korvaksikin ja sillä hetkellä jättää omat asiansa taka-alalle. Ystävän neuvoja kannattaa myös kuunnella tarkkaan. Yleensä hän osaa sanoa asiat sinun parastasi ajatellen, vaikket aina haluaisi totuutta kuullakaan.

2. Hyväksy


Parasta on sellainen ystävyys, jossa kumpikin saa olla omanlaisensa ilman, että kumpikaan yrittää muuttaa toista. Ei ystävyys tarkoita sitä, että ystävien on välttämättä oltava toistensa kaltaisia.

3. Muista


Vaikka hyvä ystävyys säilyy pitkästä välimatkasta ja harvoista tapaamisista huolimatta, ei se säily ikuisesti, jos ystävää ei koskaan muista huomioida puhelinsoitolla tai järjestämällä yhteistä aikaa. Erityisesti ruuhkavuosina ystävän kanssa vietetty aika saattaa olla kortilla, mutta pitämällä kiinni edes vähäisestä yhteisestä ajasta ystävyys säilyy ja voi hyvin, vaikka aikaa toiselle ei olisikaan ihan niin paljon kuin nuoruusvuosina.
Kuvitukseksi tähän postaukseen valitsin minun rakkaan ystäväni Bean kuvat, se vaan on niin paras ystävä, paljon parempi kuin me ihmiset ikinä! Nyt halua toivottaa hyvää ystävänpäivää kaikille teille ihanille blogiystäville! Kiitos, että olette!

Have a great Valentine's Day! Here in Finland we celebrate it as friendsip day! Have a great one!

Love, Kati

16 kommenttia

 1. Juurikin näin 😊 Ihanaa ystävänpäivää sinulle Kati 💕

  VastaaPoista
 2. Tää ei nyt varmaankaan sovi Ystävänpäivätunnelmaan, mutta itse olen viimeaikoina tehnyt sellasen käänteisen päätöksen, että jään välillä odottamaan sitä, että mulle soitetaan ja pyydetään mukaan, eikä aina päinvastoin. Ja että välillä minäkin voisin olla se, jota kuunnellaan, eikä aina se, joka kuuntelee ja auttaa ja jää sitten unholaan, kun onkin sillä ystävällä taas kaikki asiat hyvin. (Kärjistettyä, mutta totta).

  Toivotan sulle aurinkoisen valoisaa ja iloista Ystävänpäivää Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kompata Annukkaa tässä kohtaa: itsellä sama tilanne eli oon enemmän se, joka ottaa yhteyttä. Taidanpa tehdä käänteisen päätöksen hetkeksi ja katsoa, miten käy.

   Anteeksi, että tulin tähän väliin :-)

   Poista
  2. Toki jos ystävyys tuntuu vain antamiselta , asiat eivät ole kohdillaan. Yritän kovasti miettiä ystävien tai vaikka perheenjäsenten suhteessa ykeensä sitä, että vain itseä ja omaa tekemistä tai ajattelua voi muuttaa. Toinen on joko hyväksyttävä tai tehtävä muita ratkaisuja. Se on ainoa tie eteenpäin. Yritän myös kovasti panostaa anteeksiantoon ja puhua asiat mahdollisimman suoraan. Mutta joo, tässä postauksessa halusin pohtia juuri niitä asioita, jota voin itse tehdä hyvän ystävyyden eteen ja jos minun ystäväni tekee samoin, on ystävyys tasapainoinen ja molemmat antavat ja saavat. Mutta vain omaan tekemiseen voin itse vaikuttaa. ❤️

   Poista
 3. Juuri näin - ja myös toisinpäin!
  Hyvää ystävänpäivää, Kati <3

  VastaaPoista
 4. Hyvää ystävänpäivää Kati!
  Tärkeitä huomioita, mutta olen samaa mieltä..'Mitä enempi tapaan ihmisiä ja tutustun heihin, sitä enempi pidän koirista' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat ihania, koska ne ovat niin uskollisia. Omaani en antausi pois mistään hinnasta. Mutta tyttökavereiden kesken vietetty käkätysilta rentouttaa niin, että sen vaikutus kestää pitkään. Ihan parhautta! ❤️

   Poista
 5. Minäkin komppaan Annukkaa ja olen jäänyt ystäviltä ja tuttavilta odottamaan kytsua...kyllästynyt olemaan aina se kutsuva osapuoli! Tämä tosin ei päde kaikkiin ystäviin, mutta muutamiin kyllä---
  Kaikesta huolimatta ihanaa ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ystävänpäivää Marita! Uskon kuitenkin siihen, että kun antaa niin saa....❤️

   Poista
 6. Kiitos ystävyydestäsi ja ihanaa ystävänpäivää sinullekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Outi, ihanasta ystävyydestä ja siitä, että olet aina niin positiivinen! ❤️

   Poista
 7. Kiitos ihanasta postauksesta jälleen!

  Suloista ystävänpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ja samoin sinulle ihanaa ystävänpäivää! ❤️

   Poista
 8. Hieno postaus! Ystävyyteen kuuluvat nuo asiat niin olennaisina. Ja kuunteleminen on hieno taito!
  Hyvää ystävänpäivää tänäänkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall