lauantai 14. tammikuuta 2017

Talviruokaa: Herkullinen katkarapukeitto | Resepti


Mukavaa lauantaiaamua! Täällä on taas pieni hetki Bean ja minun laatuaikaa kun muut menivät harrastuksiin. Ai että mä tykkään näistä aamuista! Usein käytänkin tämän hetken blogipostauksen tekemiseen, koska lauantaiaamuna inspiraatio on yleensä korkealla ja muutenkin se vaan tuntuu niin kivalta.


Kehaisin jo ennen joulua tehneeni tätä ihanaa katkarapukeittoa, joka syntyi vähän niin kuin kaapista löytyneiden ainesten summana. Tällä kertaa olin niin fiksu, että kirjoitin ainekset muistiin, jotta voin jakaa tämän reseptin myös teidän kanssanne.

Nyt tein keiton ihanassa joululahjaksi saamassani Sapanevan padassa. Ihan vaan fiilistelymielessä eli keitto valmistuu yhtä hyvin myös tavallisessa kattilassa. Tämä keitto on taivaallista talviruokaa; lämmintä ja vähän mausteista. Lisäksi se on superhelppo tehdä.



Katkarapukeitto resepti:


2 pss pakastekatkarapuja
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 kpl Koskenlaskija sulatejuusto esim. paprika tai voimakas
1 tl kuivattua chiliä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tlk kookosmaitoa
valkosipulisuolaa myllystä
1 l vettä
1 rkl soijakastiketta
1 kalaliemikuutio
4 rkl vaaleaa Maizena suurustetta
1 rkl tomaattipyrettä
Oliiviöljyä
Tilliä

Kuutioi sipuli ja purista valkosipuli. Kaada loraus oliiviöljyä kattilan pohjalle. Kuullota siinä sipulit ja valkosipulit kevyesti. Lisää litra vetta ja liemikuutio.  Kuutioi Koskenlaskija ja lisää kuutiot kattilaan. Lisää kookosmaito. Kun keitto kiehuu, lisää mausteet, soijakastike, tomaattipyree ja Maizena suuruste. Keitä hetken ja kun juusto on sulanut kokonaan, lisää katkaravut. Kiehauta. Lisää tillisilppu ja tarjoile vaikka maukkaan leivän kera.


Tämä on iso keitto, joka riittää hyvin meidän viiden hengen perheelle. Jos teet vaikka vain kahdelle, puolita reseptin määrät ja keittoa tulee silti runsaasti.

Tänään illalla on minulle ja tyttärelle luvassa ihanaa tanssitaidetta Kansallisteatterissa esitettävän Figure a Sea -nykytanssiteoksen parissa. Odotukset ovat korkealla, joten tuskin maltan odottaa iltaan asti! Nyt kuitenkin arkisempiin hommiin eli pyykkikoneen ja tiskikoneen täyttöä ja tyhjennystä.

Ihanaa viikonloppua! Kommatkaa alle, jos innostutte tekemään tätä keittoa, olisi kiva kuulla mitä tykkäätte! Ja muutenkin saa tietty kommata vaikka kuulumisia tai ihan mitä vaan. :)

I made this lovely prawn soup that is the perfect winter food. It's hot and spicy! Have a great weekend!

Love, Kati




6 kommenttia

  1. Täällä juuri mietin mitä ruoaksi! Tuo on varmasti hyvää, mutta nyt en voi tehdä...tytär ei tykkää katkaravuista! Mutta kokeilen varmasti joskus! Kiitos reseptistä ja niin huikeat kuvat!
    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkinä muuten Marita, että luulen, että tämä sama keitto saattaisi onnistua tosi hyvin vaikka kanasta.

      Poista
  2. Mies heti sanoi, että voisin hänelle tehdä katkarapukeittoa :)
    Oikein ihanaa kulttuuri-iltaa sinulle ja tyttärellesi <3

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen ja varmasti ihanan tuoksuinen talvikeitto. Tämä menee varmasti kokeiluun. Kiitos<3

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta! Tätä tehdään heti ensiviikolla. Kuulostaa tosi herkulliselta. Leppoisaa viikkistä!

    VastaaPoista
  5. Nyt tuli nälkä :) täytyypä kokeilla.
    Mukavaa sunnuntaita Kati ♥

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall