tiistai 17. tammikuuta 2017

Olohuoneen pätkäpaastoHello hello taas! Tammikuu on sellainen uuden alun ja puhdistautumisen kuukausi. Tämän teeman innoittamana pidimme työporukalla 24h paastoa lauantain ja sunnuntain aikana. Tarkoitus oli antaa suolistolle mahdollisuus levätä ja samalla puhdistaa kehoa sekä kirkastaa mieltä. Ihan hauska yhteisprojekti, jonka aikana WhatsApp-ryhmässä viestit lensivät tiuhaan. Milloin oli kenelläkin nälkä ja milloin päiviteltiin projektin hulluutta. Mieli kirkastuikin ehkä eniten työkavereiden viesteistä johtuvista mojovista nauruista! Itse en kokenut paastoa hirveän vaikeaksi ja hassua kyllä aika moni meistä paastoilijoista ajatteli kokeilla sitä joskus lähiaikoina uudestaankin. Koko porukalla totesimme paaston päätteeksi, että ryhmätuesta oli tässäkin projektissa apua ja taisi se toimia kovimman nälän keskellä ihan parhaana tsempparina.

Joulun jälkeen olohuonekin näyttää vähän pätkäpaastoilevalta, mutta minusta pieni raikastus kuusen ja muiden koristeiden jälkeen tuntuu ja näyttää hyvältä. Talvitunnelman säilyttämiseksi olen vielä pitänyt sohvilla harmaita lampaantaljoja. Tyynyt ovat tällä hetkellä sinisävytteisiä ja koko ajan himoitsen farkunsinistä myös olohuoneen seiniin. En joka seinälle, mutta pari sellaista potentiaalista tuossa olisi odottamassa maalausinnostuksen nousua. Isoin jarruttava tekijä taitaa tällä hetkellä olla epäilevä mieheni, joka usein isomman muutoksen edessä alkaa ihmettelemään muutoksen tarvetta tai lopputuloksen sopivuutta olemassa olevaan sisustukseen. Onneksi hän kuitenkin yleensä taipuu pienen suostuttelun jälkeen.Olen taas muutenkin miettinyt kaikenlaisia pikku sisustusprojekteja, joita haluaisin täällä kotona toteuttaa. Joitain kalustemuutoksiakin voisin mielelläni toteuttaa. Iso kaappi olohuoneessa on vielä maalaamatta, koska rupesin vähän ehkä turhaakin hannailemaan. Täällä mielipiteet maalaamisen suhteen menivät ihan fiftysixty, joten ehkä sekin vaikutti omaan päättämättömyyteen. 


Koska oma pää näyttää olevan vieläkin vähän kahden ja kolmen vaiheilla, tarvitaankin mahdollisesti muutama paastopäivä lisää, että mieli oikein kunnolla kirkastuisi myös näiden sisustuspäätösten suhteen. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa....

Oletteko te harrastaneet paastoilua tai pätkäilyä tai jotain muuta mielen ja kehon tai kodin  kirkastamista näin vuoden alussa? Oho, tulipas taas sekapäistä tekstiä, toivottavasti kestätte! :)

Some January moods from our livingroom.

Love, Kati12 kommenttia

 1. Minä olen noita Ramadan paastoja pitänyt, silloin kun paastopäivän pituus on ollut inhimillinen. Paastotessa usein saan migreenin, tosin tuossa paastossahan ei saa edes vettä juoda tuona paastoaikana.
  Hienoa, että sinun paastosi onnistui. Teidän olkkari on kyllä tosi nätti ja se farkunsininen seinä sopisi sinne varmasti tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii, tässä meidän paastossa sai kyllä juoda, elinsikäli helpompi. :)

   Poista
 2. Olen kerran ollut oikealla paastolla. Jäi ihan hyvät kokemukset. Ja nyt on tarkoitus vähentää sokeria ja valkoista vehnää. Uusia kirjoja on hankittu ja jos niistä saisi jotain apuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat vähennykset täälläkin. Ei ole helppoa kyllä tämä.

   Poista
 3. Näyttääpä raikkaalta.

  Olen ollut jo vuosia 5:2-paastolla. Kaksi kertaa viikossa paastotaan 24 h, yleensä ma ja ke syömme vain n. 500 kcal ja meillä jää "normipäivän" illallisen ja paastopäivän aterian väliin 24h. Vettä toki juodaan paljon ja yhden mukillisen kahviakin Juon. Parin ensimmäisen viikon jälkeen rytmiin tottui hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin tuota ihan virallista 5:2 paastoa, mutta se ei sopinut minulle. Tämä päivän juttu oli vain yhden päivän tsemppijuttu, mutta voisin tehdä uudestaankin. Me ei siis syöty mitään vaan joimme vaan.

   Poista
 4. Näyttääpä raikkaalta.

  Olen ollut jo vuosia 5:2-paastolla. Kaksi kertaa viikossa paastotaan 24 h, yleensä ma ja ke syömme vain n. 500 kcal ja meillä jää "normipäivän" illallisen ja paastopäivän aterian väliin 24h. Vettä toki juodaan paljon ja yhden mukillisen kahviakin Juon. Parin ensimmäisen viikon jälkeen rytmiin tottui hyvin.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan kokeillut paastoa, ehkä pitäisi. Tosin olen kamalan migreeniherkkä.
  Joo, kotia on kirkastettu ja tekisi mieli jotain uutta 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että minullakin särki jonkun hetken päätä eli sikäli ei paras mahdollinen migreeniherkille.

   Poista
 6. En ole koskaan kokeillut paastoa, ehkä pitäisi. Tosin olen kamalan migreeniherkkä.
  Joo, kotia on kirkastettu ja tekisi mieli jotain uutta 😉

  VastaaPoista
 7. Paastosta ei ole kokemusta, mutta sen olen huomannut, ettei mies aina ole heti satasella muutoksessa mukana. Jos vanha on hyvä, miksi sitä muuttamaan... Ainakin meillä minä olen se vaihtelunhaluisempi, aina pitää viritellä jotain uutta kivaa :) Tuo sininen näyttää muuten kivan raikkaalta olohuoneessanne. Ja matto on ihana, aivan yhtä ihana kuin meilläkin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet ne vaan lämpee niin hitasti. Kiitos kivasta kommentista!

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall