sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Miniremontti keittiössäVihdoin on pitkään pähkimäni keittiön nurkkaus saatu järjestettyä. Tuo jääkaapin takana oleva nurkka ei ole täällä blogissa paljoa näkynyt, sillä se on ollut sellainen jämänurkka, jossa tulee säilöttyä kaikenlaista sälää laskuista koulutodistuksiin. Jouduin vähän suostuttelemaan miestä tämän maalausprojektin kanssa, sillä häntä hirvitti ajatus tummasta seinästä. Olin harkinnut jopa ihan mustaa seinää ja liitutauluseinää, mutta lopulta maalikaupan osaavan henkilökunnan suosituksesta päädyin tähän tummaan grafiitin harmaaseen mattapintaiseen maaliin. Se sopii hyvin meillä muissa seinissä näkyvään Tikkurilan Ajopuu -sävyyn. Kyllä on kuulkaa hyötyä siitä, että aina ostaa maalit samasta kaupasta! Niin vain sieltä löytyi tietokoneelta meidän seinämaalien tiedot niin, että saimme tämän maalin sopimaan muihin seiniin!


Kuten kuvasta näkyy, ei maalausprojekti ollut kovinkaan mittava, sillä maalattavaa pintaa taisi olla vain pari neliötä. Vaikka seinä näyttää huonossa talvivalossa otetuissa kuvissa mustalta, on se tosiaan grafiitin harmaa. Hylly on vanha ja se sijaitsi ennen samalla seinällä ylhäällä ja vaikka tarkoitukseni oli pitää siinä keittokirjojen lisäksi joitain asetelmia, käytännössä hyllystä muodostui vähän niin kuin kaatopaikka kaikelle, jolle ei muuta paikkaa löytynyt. Kun hylly laskettiin alas, saatiin siihen kivasti aseteltua muutama purkki, jotka aiemmin veivät pöytätilaa ja keittokirjatkin pääsivät ottokorkeudelle. Nyt ei ole enää tekosyytä olla käyttämättä niitä! Hylly on tummanruskea ja aluksi ajattelin maalata sen trendikkäästi samansävyiseksi seinän kanssa, mutta päädyin kuitenkin pitämään sen omassa värissään, sillä se sulautuu mielestäni näinkin ihan kivasti tummaan seinään. 


Lamppu on uusi. Se on ostettu Claes Ohlsonilta. Meillä ei ole tuossa nurkkauksessa katossa lampun pistoketta, joten tämä ratkaisu, jossa lamppu roikkuu koukussa ja sähkö tulee seinästä, sopi tähän hyvin. Lamppuun on saatavilla erilaisia lamppuja ja varjostimia, joten saattaa olla että jossain vaiheessa lähden sitä vielä tuunaamaan.Tosi paljon harmittaa kun en saanut kuvista ihan toivotunlaisia, sillä valon määrä on ollut niin vähäinen, että vaikka nämäkin kuvat on otettu keskellä päivää, jouduin silti napsauttamaan halogenit päälle, jotta sain jonkinlaiset kuvat otettua. Toivottavasti kuitenkin saitta tästä vähän ideaa.

Olipas kiva postailla välillä tällaisia remonttihommia. Kyllä on ihanaa ajatella, että jo kuukauden päästä valoisuus on jo ihan toista luokkaa ja tämä ikuinen pimeän kanssa taistelu on taas hetkeksi ohi. Ainakin minulla on kuvausmotiivit ihan alamaissa kun tuntuu, ettei hyvää jälkeä tule millään.

Oikein ihanaa sunnuntaipäivää! Huomenna alkaa sitten se arki ihan todella! Tsemppiä siihen meille kaikille! Niin ja kaikkein tärkein, mitä sanoo tämä kriittinen blogiraati meidän uusitusta nurkkauksesta?

We painted the corner of our kitchen with graphite grey and I think it's really nice. However, the photos aren't great as there amount of light is just too low.

Love, Kati

30 kommenttia

 1. Näyttää upealta! Tuo mukavasti ryhtiä, muttei ole liian överi.

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää!
  Kiva idea tuo hylly, itsellä ei olisi tullut mieleenkään laittaa sitä tuolle korkeudelle! Noin se tuo enemmän säilytystilaa purkeille ja purnukoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika toimiva minunkin mielestäni. Ja tuo lisätilaa pöytätasolle.

   Poista
 3. Näyttää todella hyvältä. Pieni muutos, mutta iso vaikutus.

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää ja lamppu on tosi kätevä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lamppu on niin kiva, että niitä vois ostaa useammankin eri puolille taloa...

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Musta on magee väri ja olen itse sitä myös sutinut muutamaan nurkkaan meillä kotona. Makkarin päätysenä, eteinen tai yksi seinä eteisestä, walk-in-closet/työhuone yksi seinä ja sitten mies otti jo maalin pois:D
  Kuvaaminen on rasittavan työlästä ja missään ei tahdo saada hyviä kuvia ja tuo musta seinä ei kuvatessa minullakaan ikinä tule edukseen kuten pitäisi:) Mutta kaipa se kohta helpottaa ja onhan sentään lunta, että ulkosalla voi jotakin kuvata.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt se lumi meni taas! Mutta kevät tulee ja se on hyvä asia.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää, etenkin näin harmaan ystävän silmään. Omassa keittiössäni on grafiitinharmaa tapetti pitkällä seinällä ja siinä vanha lankkuhylly, sopii hyvin pieneenkin tilaan. Rohkeus on valttia!

  VastaaPoista
 7. Näyttää niin hyvältä! Tuo harmaa on kaunis!

  VastaaPoista
 8. Niin style! Kori on kivasti eri henkinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sekoittelee tyylejä ja värejä niin tuleekin jotain mielenkiintoista :)

   Poista
 9. Tosi kivan värinen seinä <3 Tahtoisin myös tumman seinän keittiöön, mutta en tiedä uskallanko. Keittiö on pohjoisen puolella eli siis aika pimeähkö suurimman osan vuotta. Uskaltaisinko "ottaa tilaa" tuolta vaalealta ja valoisalta?
  Ja lamppu on tosi kiva, sopisi myös meidän keitsän ikkunalle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin ainakin kuvissa tuo tumma seinä imee valoa, mutta kiva nähdä sitten miten kesällä. Ehkä pieni ripaus tummaa voisi myös riittää tuomaan särmää...

   Poista
 10. Tumma sävy ryhdittää ja korostaa kauniisti nurkkaa!
  Lempeää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsellä tuli hyvä mieli siitä, että nurkka on vihdoin ajateltu...

   Poista
 11. Hyvän näköinen, kiva toi hylly. Oikein nätin näköinen toi seinän väri.

  VastaaPoista
 12. Ah, mä niin pidän noista roikkuvista lampuista :)

  VastaaPoista
 13. Näyttää tosi hyvältä tämä koko kokonaisuus. Tykkään tosi paljon tumman harmaasta, itsekin maalasin makuuhuoneen sillä värillä. Sinulla onkin tosi ihana blogi, löysin tänne juuri! :)

  VastaaPoista
 14. Tykkään, tykkään!<3 Hitsi, miten kiva!<3 Puunväriset jutut sopivat hyvin, tuovat lämpöä ja lamppu on piste i:n päälle.:)
  Valon lisääntymistä täälläkin odotellaan kovin! Nyt on kai niin pilvistä luvassa, että päivät jäävät väkisin valottomiksi... mutta ihan kohta kylvetään auringonsäteissä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän puu aina tuo vähän lämpöä, minäkin tykkään. Pian saadaan valoa, vähän aikaa vielä jaksetaan, eikös?

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall