Vihdoin on pitkään pähkimäni keittiön nurkkaus saatu järjestettyä. Tuo jääkaapin takana oleva nurkka ei ole täällä blogissa paljoa näkynyt, sillä se on ollut sellainen jämänurkka, jossa tulee säilöttyä kaikenlaista sälää laskuista koulutodistuksiin. Jouduin vähän suostuttelemaan miestä tämän maalausprojektin kanssa, sillä häntä hirvitti ajatus tummasta seinästä. Olin harkinnut jopa ihan mustaa seinää ja liitutauluseinää, mutta lopulta maalikaupan osaavan henkilökunnan suosituksesta päädyin tähän tummaan grafiitin harmaaseen mattapintaiseen maaliin. Se sopii hyvin meillä muissa seinissä näkyvään Tikkurilan Ajopuu -sävyyn. Kyllä on kuulkaa hyötyä siitä, että aina ostaa maalit samasta kaupasta! Niin vain sieltä löytyi tietokoneelta meidän seinämaalien tiedot niin, että saimme tämän maalin sopimaan muihin seiniin!


Kuten kuvasta näkyy, ei maalausprojekti ollut kovinkaan mittava, sillä maalattavaa pintaa taisi olla vain pari neliötä. Vaikka seinä näyttää huonossa talvivalossa otetuissa kuvissa mustalta, on se tosiaan grafiitin harmaa. Hylly on vanha ja se sijaitsi ennen samalla seinällä ylhäällä ja vaikka tarkoitukseni oli pitää siinä keittokirjojen lisäksi joitain asetelmia, käytännössä hyllystä muodostui vähän niin kuin kaatopaikka kaikelle, jolle ei muuta paikkaa löytynyt. Kun hylly laskettiin alas, saatiin siihen kivasti aseteltua muutama purkki, jotka aiemmin veivät pöytätilaa ja keittokirjatkin pääsivät ottokorkeudelle. Nyt ei ole enää tekosyytä olla käyttämättä niitä! Hylly on tummanruskea ja aluksi ajattelin maalata sen trendikkäästi samansävyiseksi seinän kanssa, mutta päädyin kuitenkin pitämään sen omassa värissään, sillä se sulautuu mielestäni näinkin ihan kivasti tummaan seinään. 


Lamppu on uusi. Se on ostettu Claes Ohlsonilta. Meillä ei ole tuossa nurkkauksessa katossa lampun pistoketta, joten tämä ratkaisu, jossa lamppu roikkuu koukussa ja sähkö tulee seinästä, sopi tähän hyvin. Lamppuun on saatavilla erilaisia lamppuja ja varjostimia, joten saattaa olla että jossain vaiheessa lähden sitä vielä tuunaamaan.Tosi paljon harmittaa kun en saanut kuvista ihan toivotunlaisia, sillä valon määrä on ollut niin vähäinen, että vaikka nämäkin kuvat on otettu keskellä päivää, jouduin silti napsauttamaan halogenit päälle, jotta sain jonkinlaiset kuvat otettua. Toivottavasti kuitenkin saitta tästä vähän ideaa.

Olipas kiva postailla välillä tällaisia remonttihommia. Kyllä on ihanaa ajatella, että jo kuukauden päästä valoisuus on jo ihan toista luokkaa ja tämä ikuinen pimeän kanssa taistelu on taas hetkeksi ohi. Ainakin minulla on kuvausmotiivit ihan alamaissa kun tuntuu, ettei hyvää jälkeä tule millään.

Oikein ihanaa sunnuntaipäivää! Huomenna alkaa sitten se arki ihan todella! Tsemppiä siihen meille kaikille! Niin ja kaikkein tärkein, mitä sanoo tämä kriittinen blogiraati meidän uusitusta nurkkauksesta?

We painted the corner of our kitchen with graphite grey and I think it's really nice. However, the photos aren't great as there amount of light is just too low.

Love, Kati