Hei mahtavaa, miten paljon kommentteja ja mielipiteitä tulikaan edelliseen kaappipostaukseen! Kyllä musta väri taitaa viedä voiton, eli kohta on pakko mennä maalikauppaan. Kiitos teille ja Annalle tietenkin!

Yleensä intuitio on hyvä sisustusasioiden keskellä. Tämäkin postaus sen todistaa. Monia muutoksia, joita olen viime vuosina meidän olohuoneeseen tehnyt, olen pitkän aikaa empinyt. Vaikka ne ovat olleet pieniä, olen silti epäröinyt. Ja voin sanoa, että kun viimeistä kuvaa katselen, ei kaduta yhtään. Pienin muutoksin on edetty, mutta nykyään olohuone on enemmän minun makuuni kuin tässä ensimmäisessä kuvassa, joka on otettu vuonna 2014. Kyllä siis kannatti!

Tässä siis kuvia meidän olohuoneesta vuosilta 2014-2017

olohuone 2014 blogin alkuaikoina
Syksyllä 2014 olohuoneessa kokeiltiin ruskeita verhoja. Kokeilu jäi lyhyeksi, sillä koin verhot liian pimentävinä.
olohuone 2015
Kyllä näistä kuvista näkee, ettei täällä mitään isoa ole tapahtunut ja harvan olohuone tosiaan koko ajan muuttuu vaikka esimerkiksi kalusteiden osalta. Isoja hankintoja tehdään harvoin ja sisustaminen tapahtuu pienillä muutoksilla esim. sesonkien mukaan.


2015 kokeiltiin erilaista järjestystä.
Olohuone 2015 ilman mattoa ja katossa roikkuu uusi valaisin
kesällä 2015 olohuoneeseen hankittiin uusi Linie Designin Asalie -matto.
2016 kesällä olohuoneeseen hankittiin uusi puupöytä kun Ikean Liatorp sai uuden kodin.
Viimeisin muutos olohuoneessa on loppuvuodesta 2016 hankittu Elloksen Tanger -matto.
Olipas kiva katsoa kuvien kautta olohuoneemme sisustuksen muutoksia. 2014 blogin aloittamisen aikoihin olohuoneen sisustus on ollut romanttisempi ja nykyinen tyyli selkeämpi ja ehkä lähempänä skandinaavista sisustustyyliä. Pehmeyttä on koko ajan lisätty lampaantaljoilla ja lamppujen vaihto on muuttanut tyyliä myös hyvin paljon. Olohuoneessamme on ollut karvaista paimentolaismattoa, se on ollut matoton, olemme kokeilleet siinä villamattoa ja nyt viimeiseksi olohuoneen lattiaa koristaa marokkolaistyylinen matto. Matto muuttaa kyllä sisustusta tosi paljon, koska se on hyvin iso pinta.

Sohvat ovat pysyneet samoina, vaikka haaveilen kovasti uusista sohvista. Ektorp on kyllä kätevä sohva ja hintalaatusuhde on niissä kohdillaan. Nyt kuitenkin olen kyllästynyt maata viistäviin helmalakanoihin ja toivoisin tilalle sellaista keveämpää sohvamallia, jonka alta imuroiminen olisi myös helpompaa. Sohva on iso hankinta, joten se vaatii säästämisen lisäksi vähän harkintaa.

Ja miksi sisustusblogeissa on niin usein olohuonekuvia? Ainakin miellä syy siihen on yksinkertaisesti se, että olohuoneessamme tapahtuu eniten muutoksia ja niistä on toki mielekästä kertoa myös täällä blogissa. Olohuone elää eniten sesonkien ja trendien muutoksissa. Olohuoneessa minä ainakin vietän eniten aikaa, joten haluan panostaa siihen, sen mukavuuteen ja tunnelmaan.

Mitä ajatuksia meidän olohuoneen muutokset kolmen vuoden sisään herättävät? Ovatko muutokset yllättäviä vai onko joku teistä pidempään blogiani lukeneista huomanneet olohuoneen sisustuksen muuttuneen blogin alkuajoista?

Itselle tärkeä huomio näistä kuvista on se, että mitään en tekisi toisin. En haikaile vanhaa takaisin ja olen nykyiseen sisustukseen tyytyväisempi kuin blogin alkuaikojen romanttisempaan tyyliin. Niin se maku ja tyyli muuttuu ja hyvä niin. Nämä kuvat paljastavat myös yksittäisten asioiden, kuten lampun tai maton vaihtamisen merkityksen. Se on yllättävän iso.

Here are pictures from our livingroom from the three years that I've been blogging. The changes are quite small but in the end the style has changed from a more romantic style to more scandinavian interior style.

Love, Kati