Huhhuh! Vain kaksi päivää oikeita töitä ja täällä on jo pääkopan konmaritus tarpeen! Onneksi Kivempi blogin Mrs K haastoi minut undo-listahaasteeseen. Tämä sopi niin hyvin tähän hetkeen ja myös tämän vuoden konmaritusteemaan. Siksi otin haasteen mielelläni vastaan! Sitäpaitsi tavallaan tämän blogin funktio on myös rentouttaa ja konmarittaa minun ja toivottavasti myös teidän pääkoppaanne. Rentoa meininkiä, hyvää mieltä, inspiraaatiota. Niistä on Villa Valko tehty.Nämä undo-listat ja muut konmaritukset eivät olekaan kovin helppoja. Pistävät muuten pääkopan koetukselle. Luopuminen ja oman ajattelun ja tapojen muuttaminen kun on meille niin kovin vaikeaa.

Tässä omaa undo-listaa:


1. En mieti, mitä muut ajattelevat.


Aivan turhan usein huomaan ajattelevani, mitä muut ajattelevat. Iän myötä vähemmän, mutta ehkä usein kuitenkin turhaan. Itseluottamus, se että hyväksyy itsensä sellaisena kun on, helpottaa elämää kummasti. Siihen aion pyrkiä enemmän ja enemmän.

2. En hanki turhaa tavaraa.


Oikeasti viime vuosina maapallon tila ja turha tavarapaljous on ruvennut hirvittämään. Mottona hankintoihin haluaisin noudattaa sääntöä; vähemmän tavaraa ja harvemmin laadukasta. Helposti sanottu, mutta mitä kun se sulovilen taas puskee esiin Tarjoustalossa? Nyt vaan pää kylmänä ja keskitytään olennaiseen. Kaikki mitä me ostamme, päätyy tavalla tai toisella yleensä kaatopaikalle eli vähemmän tavaraa, parempi mieli, tyytyväisempi maapallo. 

3. En vietä liikaa aikaa somessa.


Olen somen suhteen vähän jakomielitautinen. Välillä viihdyn, välillä en. Ehkä Instassa oikeastaan aina tai Facebookissa. Blogi on intensiivisempi paikka, joten täältä tulee pidettyä taukoa. Kuitenkin sometauko tekee hyvää, joten pitää kiinnittää somessaolon määrään huomiota. Kaikki nämä portaalit ovat vaan kovin koukuttavia. Somen tilalle hyvä leffa, kirja, sanomalehti, lasten kanssa keskustelu, kävelylenkki jne. Ja lenkillekin ilman kännykkää, se on muuten vapauttavaa! On OK olla olematta online! :)


4. En pelkää luopua.


Nämä kaikki listan asiat ovat tavallaan vähän niin kuin luopumista. Ja sekös on vaikeaa. HUH. Kuitenkin viisaus siitä, että mistä luovut, sen saat, pitää kutinsa. Sen aion pitää mielessä keskellä luopumisen tuskaa.

5. En pidä asioita itsestäänselvinä. 


Erityisesti viime aikoina monet maailmanmenoon liittyvät asiat ovat todella pysäyttäneet minut ja olen huomannut miettiväni monia perusjuttuja ja kiitteleväni niiden olevan niin hyvin. Ihana rauhallinen koti, lasten turvallinen ja laadukas koulu, oma terveys ja hyvä terveydenhuolto, mukava ja turvallinen työpaikka...lista jatkuu. On hyvä välillä muistaa, ettei mikään näistä ole itsestäänselvyys, eikä moni muukaan asia, joita sellaisena pidämme.


Jouluruusun myötä toivon teille mukavaa viikon jatkoa! Teitä lukijoitakaan en halua pitää itsestäänselvyytenä, joten sydämellinen kiitos, että tulette tänne lukemaan höpinöitäni. Risuja ja ruusuja saa muuten aina antaa kommenttiboksiin tai sähköpostilla. Mitä muuten tykkäätte tämän tyyppisistä postauksista ja  mitä sinun undo-listaasi kuuluisi?

I got challenged by a blogger friend to do the #undolist. I love these although it's so hard to come up with some things. I promised not to think about what others think, not to purchase anything that I don't need, not to spend too much time in social media, not to be afraid to give up and not to take things for granted.

Love, Kati