maanantai 12. joulukuuta 2016

Valmiina uuuteen vuoteen: vuoden 2017 väri on....


Pantonen julkaisema vuoden väri alkaa olla jo perinne. Jännä muuten huomata, miten nuo aiempien vuosien Pantone-värit näkyvät tällä hetkellä vahvasti muodissa ja sisustuksessa. Vuoden 2015 väri oli yllä näkyvä marsala. Se on lähisukua viininpunaiselle, jota näkyy nyt paljon vaatteissa ja myös sisustuksessa. Marsala kuvattiin mieltä, kehoa ja sielua ravitsevana ja siitä kerrottiin huokuvan itsevarmuus ja tasapaino. Aika kiva kuvaus ja osaan kyllä nähdä nuo asiat marsala-värissä.


Tälle vuodelle Pantone valitsi vuoden väreiksi väriparin, ruusukvartsi ja serenity. Näistä erityisesti ruusukvartsi on minun mieleeni. Taisin aiemminkin kirjoittaa ruusukvartsisesta rannekorusta, jonka sain ystävältäni pari kuukautta ennen kun tapasin mieheni. Rannekorun mukana oli lappu, jossa kerrottiin ruusukvartsikorun tuovan minulle rakkautta. Se oli kädessäni kun me tapasimme. Vähän sen jälkeen koru meni rikki. En tarvinnut sitä enää. Aika ihana koru, joka on jäänyt mieleeni aika erityisestä syystä.

Vuoden 2017 väri on nyt julkaistu ja se on nimeltään greenery eli vihreys. Sen on määrä tuoda meille rauhoitusta keskelle rauhatonta poliittista maailmantilannetta. Greenery vastaa haluumme nuoruuteen ja virkeyteen. Vihreä on uudistumisen kevään väri. Ehkä se sopiikin aika erinomaisesti tähän maailmantilanteeseen ja ihmisten haluun olla lähempänä luontoa ja samalla se kuvaa tätä aikaa muutenkin oivallisesti. Itse en ole vihreän ystävä, mutta viherkasvit ovat ihania ja tietenkin kaikki vihreä, joka liittyy luontoon ja kevääseen. Itse uskon, että jo nyt päätään nostava metsän vihreä on seuraava iso hittiväri sisustuksessa. Paitsi tietty meillä, koska nyt on menossa indigokausi. :)


Nyt oli muuten suomalainen Tikkurilakin julkaissut oman vuoden värinsä, joka on tietenkin kiva, koska siinä on otettu varmasti hyvin huomioon erityisesti suomalaisten sisustusmaku. Juttua Tikkurilan vuoden 2017 -väristä enemmän täällä

Noniin, mitäpä raati sanoo? Miellyttääkö greenery tai vihreys ylipäätään? Ja entä sisustuksessa, pysyykö vain viherkasveissa vai innostuuko joku teistä jo maalaamaan seinää?

Kuvat on lainattu Pantonelta. Katso lisää: http://www.pantone.com/color-of-the-year-2017

Greenery is the Pantone Color of the year.

Love, Kati10 kommenttia

 1. Juuri tänään tuli työjuttuja tehdessäni onko Pantonen vuoden väri jo julkaistu - ja olihan se. Ei se meillä ainakaan seinään päädy, mutta vanhan juuri oikean vihreän kaulahuivin saatan ainakin keväämmällä taas kaivaa esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieninä ripauksina tuo vihreä on varmasti ihan kiva ja jotenkin tykkään noista Pantonen perusteista tosi paljon. Me tarvitsemme vihreää! :)

   Poista
 2. Mulle onkin iskenyt jo puolivuotta sitten vihreän kaipuu. Mä olen kerrankin ollut edellä aikaani :D
  Ihanaa viikkkoa sulle Kati <3

  VastaaPoista
 3. Ihan noin kirkkasta vihreää meillä tuskin nähdään muualla kuin kasvien lehdissä, ja ehkä joissan pienissä yksityiskohdissa...Tulee mieleen ainakin Iittalan Satumetsä-astiat, niissä on aika kirkasta vihreää. Metsänvihreys onkin ihan toinen juttu, viehättää kovasti valkoisen, mustan ja harmaan kaverina.:)
  Ihan kivoja värisävyjä noissa Tikkurilan väripaleteissa, paitsi se Growth-värikokoelma.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään muuten tykännyt siitä Growth-paletista... metsänvihreä saatta minullekin kelvata, saa nähdä....

   Poista
 4. Meille riittää viherkasvit tai korkeitaan koristetyynyt. Seinät pysyy valkeina edelleen;)

  VastaaPoista
 5. Vihreä on ihan jees, mutta hieman hillitympänä sisustuksessa. Itseasiassa meidän keittiö on vihreä ja kylppäriinkin olemme valinneet vihreät tekstiilit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyjä on niin paljon! Tuo onkin aika räikeä vihreä, joskin hyvin esillä viherkasveissa. SInulla onkin paljon vihreää...

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall