Ja taas on sunnuntai ja jo toinen adventti. Kylläpä aika juoksee hurjaa tahtia! Kävimme tänään Loviisassa ihastelemassa vanhoja joulukoteja. Napsin sieltä muutamia kuvia, joista keräsin nyt teillekin tällaisen pienen jouluinspiraation. Vaikka joulun läheisyys on ihan käsin kosketeltava, en vielä ole päässyt sellaiseen oikeaan joulufiilikseen. Loviisan ihanissa joulukodeissa oli kyllä joulutunnelma jo aika korkealla, sillä kauniit kodit oli sisustettu jouluun kynttilöin, kranssein, jouluvaloin ja pienten jouluisten esineiden kera. 
Meillä on joulukoristelut yleensä vähän vähäisemmät ja yksinkertaisemmat, kuin noissa loviisalaisissa taloissa, mutta mietin, että pitäisikö koristuksia vielä vähän lisätä, jotta kotiin tulisi ihana jouluinen tunnelma. Toki kuusi sen sitten kruunaa, mutta muutamia pikkujuttuja tekisi mieli kotiin laittaa. Erityisesti ihastelin kransseja ja kukka-asetelmia, joita loviisalaisissa kodeissa oli todella paljon.Se ihana kiireettömyys, joka loviisalaisissa joulukodeista huokui, puuttuu kyllä täältä meiltä ihan kokonaan. Tuntuu, että tahti sen kuin kiihtyy joulua kohtia. Vielä ei tuoksu piparit, limput tai tortut. Ja kyllä minulle joulutunnelman tuo erityisesti kaikki ihanat tuoksut, joita siihen liittyy. Meillä on tapana paistaa kinkku aina aatonaattoiltana ja sen tuoksu kertoo joulun olevan ihan ovella.
Toivottavasti näistä saitte tästä pientä inspiraatiota joulun odotukseen. Minulla on sellainen iloinen tilanne, että huomenna on vapaapäivä, joten ehkäpä käytän sen pipareiden leipomiseen ja yleiseen jouluhyggeilyyn.

Vinkkinä muuten teille muillekin, että Loviisan joulukodit ovat avoinna taas ensi viikonloppuna. Lisätietoja löydät täältä

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Some Christmas inspiration for you. <3

Love, Kati