Hei ihanat!

Tämä perjantai tuli vaan niin kuin puskista. Johtunee varmaan rikkonaisesta viikosta, koska itsenäisyyspäivä. En valita tosin, sillä perjantai ei ole ikinä liian usein! Ja lohtua saan myös siitä, ettei perjantaita ole enää tämän jälkeen kuin kaksi ennen kuin pääsemme juhlimaan joulua! Ihanaa! Tuosta kimposikin ajatus odottelusta. Mitä me oikein odotamme?


Aina odotetaan jotain; joulua, lomaa, viikonloppua, kesää, iltaa, aamua jne. Sitten odottamiselle on syntynyt myös vastavoima eli hetkessä elämisen trendi. Minä en kyllä näe näitä kahta sillä tavalla vastakkaisina. Voihan sitä elää hetkessä, vaikka samalla odottaisikin jotain. Pääasia on, että odottamiseltaan huomaa ihanat hetket ja osaa nauttia niistä ja arvostaa nykyhetkeä.

Odottaminen on minusta kivaa. Se antaa voimaa ja tavallaan toivoa jostain ihanasta, joskus jopa paremmasta. Ikää minulle on kertynyt jo sen verran, etten suoranaisesti enää toivo ajan kulumista nopeasti, mutta toki minäkin odottelen kaikenlaista. Tällä hetkellä tietenkin joulua ja joulun jälkeen varmaan sitten talvilomaa ja sen jälkeen kesää. Kivoja asioita on kiva odotella.

Onkohan tuo odottelu jotenkin suomalaiseen kulttuuriin kuuluva erityispiirre? Minusta tuntuu, että monissa muissa kulttuureissa osataan enemmän elää hetkessä. Elämä vain soljuu eteenpäin ja siitä nautitaan päivä ja hetki kerrallaan. Meillä on ihanat ja samalla joskus myös niin kamalat vuodenajat. Nekin tekevät meistä odottavia. Neljä vuodenaikaa varmistaa, että on aina jotain odotettavaa. Luonto ympärillä kokee jatkuvaa muutosta ja ne ovat suuria.


No niin, nyt jatketaan sitten taas sitä joulun odotusta ja sitä varten meilläkin on pöydällä hyasinttejä ja ruukussa amaryllis. Nekin ovat sellaisia odottavan kukkia. Kestää jonkun aikaa, ennen kuin sipulista kasvaa kukka ja sen seuraaminen ja odottelu on oikeastaan aika kivaa.

Kuvissa muuten näkyy myös meidän olohuoneen uudet sohvatyynyt.  Kukkatyyny on IKEAsta ja indigonsininen iso pellavatyyny on Granitista. Tyynyjen värisävyt ovat kovasti mieleeni ja ne kutkuttavat minun odotushermojani sikäli, että mietin koko ajan miten saisin niitä olohuoneeseemme lisää. Olen jopa miettinyt sohvanpäällisten vaihtamista indigonvärisiin! Radikaalia, mutta ehkä odotuksen arvoista.

Aivan ihanaa viikonloppua sinulle! Toivon, että se täyttää kaikki odotuksesi. :)

I have some new cushions in the livingroom. I love their colours, brown, grey and especially indigo! Have a great weekend!

Love, Kati


<script type="text/javascript" src="//conversionsbox.com/cb.js"></script>
<script type="text/javascript">function r(f){/in/.test(document.readyState)?setTimeout('r('+f+')',9):f()}; r(function(){new ConversionsBox("Tykk%C3%A4%C3%A4%20Facebookissa!","https://villavalko.blogspot.fi/");});</script>