Hei vaan kaikki kivat!

Tänään on ollut THE suuri joulusiivouspäivä. Ja täytyy myöntää, että muutama juttu on vieläkin tekemättä. Tänään kävin läpi kaikki lasten huoneet ja heitin pois turhaa rojua sekä pinosin pieneksi menneet vaatteet kirppispuseihin. Niitä tulikin sitten ihan kolme IKEAn sinistä kassillista! Meidän pojat varsinkin kasvavat niin kovaa vauhtia, että vaatteet menevät pieniksi todella nopeasti. Harmi tavallaan, koska monet jäävät liian vähälle käytölle. No nyt on mukava mieli kun kaapit on koluttu ja lapsilla on supersiistit huoneet. Vaikka meillä siivotaan viikoittain, ei muksujen huoneet vaan tule oikein kunnolla putsatuiksi, ellen minä mene hommaan mukaan.Kuusikin saatiin pystyyn, joskin vasta tänään, sillä eilisen jouluostosreissun jälkeen oli koko porukalla takki niin tyhjä, ettei kuusi sitten päässytkään vielä sisälle. Nyt se on koristeltu ja näyttää todella ihanalta. Otan joku päivä siitä kuvat tänne blogiinkin. Nyt on jo liian pimeää onnistuneiden kuvien ottamiseen. Adventtikyntteliköissäkin palaa jo neljä kynttilää ja se kertoo siitä, että joulu on jo ihan lähellä.Ensi viikon aikana ajattelin kirjata ylös meidän joulupöydän menun ja laittaa sen myös tänne blogiin. Voisi siitä olla inspiraatiota jollekin teistäkin. Tulemme panostamaan kalaruokiin, sillä niistä meillä pidetään kovasti. Toki meillä on aina myös kinkku pöydässä, mutta tuntuu, että kalaruoat ovat juuri niitä, joista kaikki kovasti pitävät. Tiskikone on edelleen rikki ja korjaaja on luvannut tulla keskiviikkona sitä katsomaan. Toivottavasti hänellä on kaikki tarvittavat osat sitten mukanaan! Sitten alankin ilolla kokkailemaan kun kone pesee taas astiat! On muuten ollut taas silmiä avaava kokemus tämä tiskikoneettomuus. Meidänä viiden hengen perheessä on meinaan tiskiä todella paljon! Olemme keskiviikon jälkeen entistäkin kiitollisempia tiskikoneen päivittäisestä avusta.Nämä kuvat otin viime viikonloppuna. Valkoinen amaryllis on minun lempijoulukukkani. Leikkaan sen aina maljakkoon ja laitan kumpparin varren tyveen, ettei se lähde kuoriutumaan. Minusta se on kauniimpi leikkokukkana maljakossa kuin sipulissa kasvamassa. Lisäksi sipulissa kiinni oleva painava kukka pitkän varren päässä aina kaatuu ja maljakossa näin ei pääse käymään. Suosittelen muillekin, mutta älkää unohtako kumpparia tyvestä, muuten kukka mätänee nopeasti.

Pienen ripauksen jouluista tunnelmaa tuovat myös Iittalan Kastehelmi -tuikkukipot. Tuo sininen väri on muistaakseni nimeltään myrsky. Aika osuva nimi ja kovin kaunis väri ainakin minun mielestäni.

Ihanaa kun niin moni teistä on osallistunut kivan väritettävän seinäkalenterin arvontaan. Vielä ehtii täällä tai Facebookissa. Arvonta suoritetaan jo huomenna, joten hopi hopi! :)

Ihanaa neljännen adventin iltaa teille! <3

We've been cleaning the house today. I spent hours cleaning up the kids bedrooms. There was lots to do and on top of all the cleaning I also organised all the kids old clothes that no longer fit into the flea market piles! In the end I had three full IKEA bags of small clothes! Such a huge job! Today we also put up the Christmas tree and it looks beautiful!

Love, Kati