Tämä on vuoden viimeinen kirjoitukseni tänne blogiin. On aika sanoa heipat tälle vuodelle 2016, joka on ollut monella tavalla vastakohtien vuosi. Jos totta puhutaa, en osaa sanoa, oliko se hyvä vai huono vuosi. Ehkä vähän molempia. 

Kaikkien suurten maailmantähtien menetyksen lisäksi olen saanut suru-uutisia lähipiiristä. Sellaisia, jotka ovat koskettaneet syvältä. On ollut oikeasti pakko pysähtyä ja tuumata hetken. Haikeat ajatukset ja suru ovat pysyneet mukanani koko vuoden ajan.

Toisaalta 2016 on ollut vuosi, jonka aikana koen kasvaneeni henkisesti enemmän kuin minään vuonna tätä ennen. Ehkä juuri nuo suru-uutiset lähipiiristä ovat laittaneet omat aivot miettimään enemmän sitä, mitä hyvä elämä minulle tarkoittaa ja mitä haluan tehdä sen eteen, että se olisi hyvä.Lasten kasvaessa ja kokeillessa omia siipiään, olen löytänyt enemmän aikaa oman elämän ja tulevaisuuden pohtimiseen. Olen ehitinyt miettiä sitä, mikä on tärkeää ja mikä ei. Se on varmasti näkynyt täällä blogissakin, sillä koen tämän hyväksi paikaksi järjestellä omia ajatuksia ja kuulla teidän pohdintojanne samoista aiheista. Monet teistä lukijoista olette osallistuneet tähän keskusteluun viisailla kommenteillanne ja ajatuksillanne hyvästä elämästä. Kiitos siitä!Tämän vuoden aikana olen alkanut sisäistämään "less is more" -ajattelua myös muualla kuin sisustuksessa. Olen halunnut yksinkertaistaa asioita ja oppinut paremmin nauttimaan niistä pienistä ihanista jutuista, jotka tuovat iloa ja onnea ihan tavalliseen arkeen. Sieltä se onni lähtee.

Villa Valko Blogi vuonna 2017


Ensi vuoden teemaksi aion ottaa juuri tuon "less is more" -ajattelun. Aion vähentää turhaa sälää ympäriltäni. Siihen kuuluu ihan fyysisesti turhan tavaran vähentäminen ja myös tarkempi harkinta kaiken uuden hankkimisen yhteydessä. Haluan panostaa terveelliseen ja hyvään ruokaan ja omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Vuonna 2017 haluan myös olla paremmin organisoitunut kodin, perheen ja työn yhdistämisessä. Nämä jutut tulevat varmasti myös täällä blogissa esiin ja toivon, että saamme aikaan hyviä keskusteluja näiden aiheiden ympärillä. Sisustusjutut jatkuvat, mutta toki lifestyle ja kaikki mikä liittyy hyvään elämään, on myös ensi vuonna osa tätä blogia. Toivottavasti pysytte mukana!Vähemmän on enemmän -filosofian mukaisesti nämä kuvat ovat kierrätettyjä vuoden varrelta. Viimeisessä kuvassa on viime uutenavuotena tekemääni popcorn-valkosuklaajuustokakku kinuskikastikkeella. Se oli niin hyvää, että aion tehdä sitä taas huomenna. Se on oikeastaan ihan täydellinen uudenvuoden leivonnainen poppareineen päivineen. Poks poks!

Nyt halua toivottaa teille kaikille ihanille lukijoille oikein ihanaa vuodenvaihdetta ja kaikkea hyvää vuoteen 2017! 

It's been a year of good an bad. We've had some sad losses that have come really close to my heart but on the contrary I feel that I have grown more during this year than ever before. During next year I'd like to learn to live more according to the less is more -philosophy and that means getting rid of clutter inside my head and around my living spaces too. I'd like to wish you all a great New Year 2017!

Love, Kati