tiistai 22. marraskuuta 2016

Tuliko minusta barista? | Arvostelu Nescafe Dolce Gusto Eclipse kahvikone


Yhteistyössä Nescafe&Buzzador


Mikä donitsi se meidän keittiössä seisoo? No sehän on meidän kaikkien uusi paras ystävä, aina valmis konebarista. Sain nimittäin blogin kautta testattavaksi Nescafe Dolce Gusto Eclipse -kahvikoneen. Lupasin kertoa koneesta rehellisen mielipiteeni, joten tässä tulee.

Meillä ei ole aiemmin ollut kahvikonetta, mutta olen kyllä pitkään harkinnut sellaisen hankkimista. Juon kahvia kohtuullisesti ja ajattelin, että kahvikone olisi kätevä varsinkin silloin, kun on tarve keittää vain se yksi kuppi kahvia. 


En tiedä johtuiko kokemattomuudestani kahvikoneiden suhteen vai jostain muusta, mutta minulla meni monta päivää, melkein viikko, että opin käyttämään laitetta oikein. Tosin kun sen oppii, on käyttäminen tosi helppoa ja kahvikupillisen saa tehtyä kätevästi melkein vain napin painalluksella.

Saimme samalla testattavaksi myös ison pinon Nescafe Dolce Gusto -kahvimakuja, joista monet osoittautuivat todella hyviksi. Ensimmäiseksi suosioon pääsivät perinteinen Cafe Au Lait, Latte Macchiato ja Choccochino. Myöhemmin testaamamme Americano ja Grande Intenso olivat myös todella hyviä. Lisäsin kyllä molempiin jälkimäisiinkin maitoa, koska olen vannoutunut maitokahvin ystävä. Maitoa kahvilla, kuten tapaan sanoa.


No, oliko kahvikoneessa jotain ei-niin-hyviä juttuja? Alkuun käyttäminen tuntui tosi hankalalta, joten silloin mietin, että voisihan sen kahvin helpomminkin tehdä. Tosin nyt kun olen oppinut konetta käyttämään, en enää edes muista kuinka hankalalta se alkuun tuntui. Koneessa on yksi pieni juttu, jonka olisin halunnut muuttaa alusta asti ja se on koneessa oleva punainen johto. Suunnittelija on varmasti ajatellut tässä markopaanasmaisesti että se, mitä ei voi peittää, sitä kannattaa korostaa, mutta tällainen sisustuintoilija haluaisi kyllä kiinnittää keittiössään johtoon vähän vähemmän huomiota. Pikkujuttu, mutta silti niin kovin tärkeä. Koneen muotoilu on muuten mielestäni ihan kaunis ja se näyttää keittiössä aika kivalta ja modernilta.


Kahvikone on kyllä saanut minut monena aamuna todella iloiseksi ja kahvivaihtoehdoista monet ovat olleet mieluisia. Myös vanhempani pitivät kovasti kahvista, kun tarjosin heille maistiaisia Nescafe Dolce Gusto -kahvivalikoimasta.  Alun opettelun jälkeen minusta on kasvamassa oikea kahvikonebarista! Ja jos kahvinjuojia on vähän tai jos et ole himokahvinarkomaani, on kahvikone kätevä ratkaisu, jolla teet näppärästi yhden kupin juuri sellaista kahvia, jota haluat. Ja lähteehän se päivä käyntiin huomattavasti paremmin kupillisella todella hyvää kahvia.

Onko teillä kokemuksia kahvikoneista? Ovatko ne mielestänne hitti vai huti?

We got to test the Nescafe Dolce Gusto Eclipse Coffeemaker. At first I thought it was quite difficult to use but now that I've got the hang of it I'm slowly becoming a real barista!

Love, Kati

21 kommenttia

 1. Meillä on jo kolmas Dolce Custo -kone käytössä, kertoo varmasti siitä, että meillä tykätään näistä.:D Mies osti ensin pienen piccolomallin mulle joululahjaksi. Pian todettiin, että meillä keitetään tuolla sen verran usein kahvia, että suurempi vesisäiliö olisi hyvä. Niinpä myimme piccolon veljelleni ja hankimme mallin, jonka nimeä en muista, sitä ei enää myydä. Tuossa kahvikoneessa alkoi olla jo pulmia, joten ostimme hiljattain uuden koneen, tärkeintä oli, että siinä on eri juomille annosvalikko (en osaa tätä sen paremmin selittää, mutta edellinen kone osasi itse säätää oikean määrän kahvia ja maitoa, kun valitsi haluamansa juoman). Muuten, tuossa meidänkin uudessa keittimessä on punainen johto, ja mietin, että mitähän maksaisi, jos veisi sähkömiehelle vanhan ja uuden keittimen, ja pyytäisi vaihtamaan johdot!;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO kiva kuulla että teilläkin maistuu Dolce Gusto -kahvi. :) Onneksi en ole yksin ajatuksieni kanssa punaiseen johtoon liittyen....Great minds think alike!

   Poista
 2. Wau! Onpa tyylikäs! Tuollainen kone olisi hyvä nyt kun useimmiten yksin kahvia keittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen tarkoitukseen tuo on kyllä aivan loistava ja kahvimakuja on paljon ja monet ovat yllättävänkin hyviä .:)

   Poista
 3. Mietinnässä on ollut koneen hankinta, mutta aina se on vain jäänyt.
  Tyylikäs kone tuo on kyllä. Sen johdon voi virkata piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo johdon virkkaus! Katsotaan, saanko aikaiseksi. :)

   Poista
 4. Kahvikoneet on kyllä kätsyjä varsinkin erikoiskahvien kanssa. Itsellä on Nespresso-kahvikone ja sitä tässä juuri opettelen käyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yleensä aika kätevä kaikkien koneiden kanssa, mutta nyt vaan kesti hetken, ennen kuin hiffasin. :)

   Poista
 5. Tuttu laite ja monta mallia ollut. Aluksi oli sellainen ei automaatti, josta vedet saattoivat tulla yli. Omalla kohdalla kaikki yes, mutta laite on liian iso, kun pienempiäkin automaattimalleja samalta merkiltä löytyy. Ymmärrän, jos ei punainen kolahda, niin sitten johto ei kolahda. Omasta mielestäni juju on juuri siinä miten mainitsit, kun ei voi piilottaa tehdään punainen. Meillehän se sopii, kuin nenu nassuun. Hopea johto tuohon laitteeseen olisi yes. Ai niin ja kahvi saisi olla aavistuksen kuumempaa.

  Ihanaa viikkoa Kati <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juon aina haaleaa kahvia muutenkin kun laitan niin paljon maitoa, että en ole pahoillani, vaikkei kahvi ole kauhean kuumaa...

   Poista
 6. Mä olen myös miettinyt hankkimista ja kerran olen jo kävellyt laitteen kanssa kaupassa kohti kassaa. Mikä lie muutti mielen... Kiva kuulla näitä kokemuksia. Ehkä vielä pääsen laitteen kanssa jonain päivänä kulkemaan kassan läpikin ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo sama syy on minulla ollut este koneen hankkimiseen. LIsäksi olen epäillyt, ettei kahvi ole hyvää. Onneksi kävi näin hyvä tuuri, että pääsin blogin kautta kokeilemaan. :)

   Poista
 7. Minäkin vihan sitäv punaista johdosta ja olen Tiian kanssa sama mieltä, että läpötila on aika matala. Minä kuumentan maito ja lisän sen kahviin. Muuten olen erittäin tyytyväinen!

  VastaaPoista
 8. Meillä on keittiön kaapistoon integroitu kahvikone. Tykkään erityisesti siitä, että se jauhaa pavut ja karkeusasteen voi valita itse. Eniten tulee juotua cappuccinoa ja lattea tuplaespressolla. Myös esim. pelkkää maitovaahtoa saa koneesta. Luulisin, että tällainen kahvikone tulee pidemmän päälle myös edullisemmaksi vaikka alkuinvestointi toki onkin huomattavasti kalliimpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Onhan tuo ihana, että kone ei ole missään viemässä pöytätasoa. Kyllä se varmasti halvemmaksi pitkän päälle tulee ja olisikohan kahvi jopa vähän vielä parempaa?

   Poista
 9. Kahvikone on ollut ajatuksissa mutta ei ole tullut hankittua. Syynä ehkä runsas tarjonta ja vaihtoehtoihin perehtyminen... plääh... liian työlästä. Kiitos siis tästä arvioinnista, hyödyllistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama, kyllä tarjonta on niin laajaa, että valinta on vaikeaa. Olen ehkä aika positiivisesti jopa yllättynyt tästä koneesta. Hyvää kahvia ja helppo, kunhan ensin oppii!

   Poista
 10. Hei, sinähän olet jo ihan PRO baristana :) harjoitus tekee mestarin!
  Toistaiseksi olen pärjäillyt ilman kahvikonetta mutta eihän sitä koskaan tiedä kun joulukin tässä lähestyy... ;)
  Mukavaa viikon jatkoa Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Pikkuhiljaa parantelen baristataitojani. No tämä on kyllä niin oiva joululahja!

   Poista
 11. Kyllä vain, sama komistus löytyy meiltä ja blogissa kaksikin postausta tästä. Itseasiassa joo, tuo johto muakin ihmetytti mutta arvelin sen olevan samaten jokin "väripilkku". Ei paras ratkaisu kun koneessa ei muuta punaista ole. Ihanaa juomaa niin kahvi kuin tee ja kaakaokin

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall