Yhteistyössä Nescafe&Buzzador


Mikä donitsi se meidän keittiössä seisoo? No sehän on meidän kaikkien uusi paras ystävä, aina valmis konebarista. Sain nimittäin blogin kautta testattavaksi Nescafe Dolce Gusto Eclipse -kahvikoneen. Lupasin kertoa koneesta rehellisen mielipiteeni, joten tässä tulee.

Meillä ei ole aiemmin ollut kahvikonetta, mutta olen kyllä pitkään harkinnut sellaisen hankkimista. Juon kahvia kohtuullisesti ja ajattelin, että kahvikone olisi kätevä varsinkin silloin, kun on tarve keittää vain se yksi kuppi kahvia. 


En tiedä johtuiko kokemattomuudestani kahvikoneiden suhteen vai jostain muusta, mutta minulla meni monta päivää, melkein viikko, että opin käyttämään laitetta oikein. Tosin kun sen oppii, on käyttäminen tosi helppoa ja kahvikupillisen saa tehtyä kätevästi melkein vain napin painalluksella.

Saimme samalla testattavaksi myös ison pinon Nescafe Dolce Gusto -kahvimakuja, joista monet osoittautuivat todella hyviksi. Ensimmäiseksi suosioon pääsivät perinteinen Cafe Au Lait, Latte Macchiato ja Choccochino. Myöhemmin testaamamme Americano ja Grande Intenso olivat myös todella hyviä. Lisäsin kyllä molempiin jälkimäisiinkin maitoa, koska olen vannoutunut maitokahvin ystävä. Maitoa kahvilla, kuten tapaan sanoa.


No, oliko kahvikoneessa jotain ei-niin-hyviä juttuja? Alkuun käyttäminen tuntui tosi hankalalta, joten silloin mietin, että voisihan sen kahvin helpomminkin tehdä. Tosin nyt kun olen oppinut konetta käyttämään, en enää edes muista kuinka hankalalta se alkuun tuntui. Koneessa on yksi pieni juttu, jonka olisin halunnut muuttaa alusta asti ja se on koneessa oleva punainen johto. Suunnittelija on varmasti ajatellut tässä markopaanasmaisesti että se, mitä ei voi peittää, sitä kannattaa korostaa, mutta tällainen sisustuintoilija haluaisi kyllä kiinnittää keittiössään johtoon vähän vähemmän huomiota. Pikkujuttu, mutta silti niin kovin tärkeä. Koneen muotoilu on muuten mielestäni ihan kaunis ja se näyttää keittiössä aika kivalta ja modernilta.


Kahvikone on kyllä saanut minut monena aamuna todella iloiseksi ja kahvivaihtoehdoista monet ovat olleet mieluisia. Myös vanhempani pitivät kovasti kahvista, kun tarjosin heille maistiaisia Nescafe Dolce Gusto -kahvivalikoimasta.  Alun opettelun jälkeen minusta on kasvamassa oikea kahvikonebarista! Ja jos kahvinjuojia on vähän tai jos et ole himokahvinarkomaani, on kahvikone kätevä ratkaisu, jolla teet näppärästi yhden kupin juuri sellaista kahvia, jota haluat. Ja lähteehän se päivä käyntiin huomattavasti paremmin kupillisella todella hyvää kahvia.

Onko teillä kokemuksia kahvikoneista? Ovatko ne mielestänne hitti vai huti?

We got to test the Nescafe Dolce Gusto Eclipse Coffeemaker. At first I thought it was quite difficult to use but now that I've got the hang of it I'm slowly becoming a real barista!

Love, Kati