Arki vie meikäläistä kuin pässiä narussa. Enkä todellakaan ehdi tekemään kaikkia sellaisia asioita, joita haluaisin. Kotihommia on kasaksi asti ja mieli harhailee joulussa ja kaikessa ihanassa. Pimeys on luotaantyöntävää ja haluan vain käpertyä kotiin ja nauttia sen lämmöstä. Työterveyshoitaja kysyi minulta osuvasti marraskuisena aamuna; mikä tekisi sinut onnellisemmaksi?

Mietin hetken ja päädyin siihen, että voisin olla onnellisempi, jos olisin paremmassa fyysisessä kunnossa. Enkä nyt suorastaan kauhean huonossa kunnossa ole, mutta toki asiassa on parantamisen varaa. Aika yksinkertaista; liikuntaa lisäämällä kunto kasvaa ja tulen onnellisemmaksi. Asia, johon voin itse vaikuttaa. Voi miten helppoa on tähän sanoa, että siitä vaan liikkeelle ja kunto kohenee ja tulet onnellisemmaksi. Elämä vaan kun ei ole niin yksinkertaista.Mietin myös, että olisin onnellisempi, jos olisin hoikempi. No mikäpä tuossa on ongelma? Jos vaikka vähän enemmän liikkuisi ja katsoisi tarkemmin, mitä nenän alta sisäänsä pistää, olisin varmasti hoikempi ja siis onnellisempi. Niin helppoa! Mutta kuitenkin niin vaikeaa.

Miksi juuri tällaiset asiat nousivat mieleeni, kun mietin miten voisin lisätä onnellisuuttani? Tietenkin olen jo valmiiksi onnellinen monista asioista.  Olen onnellinen siitä, että minulla on ihana perhe ja koti ja turvallinen ja mukava työpaikka. Minulla on ihania ystäviä ja saan nauttia melko huolettomasta elämästä. Olisinkohan oikeasti ihan kauheasti onnellisempi, jos olisin hoikempi tai parempikuntoinen? Oikeasti? Vai ovatko ne vain asioita, joista minulla itselläni on huono omatunto ja joita yhteiskunnassa pidetään hyvyyden ja täydellisyyden merkkeinä, koska niitä ei välttämättä ole helppo saavuttaa. Ja  onko täydellinen on yhtä kuin onnellinen?En ole huippukunnossa enkä hoikka, siis en ole täydellinen. Mutta vaikka olisinkin, täydellinen en olisi siltikään. Olen ihminen ja siksi minussa on valuvikoja. Tai elämän kolhuja, jotka tekevät minusta sellaisen kuin olen. Elämä on matka, joka päättyy vasta ruumisarkkuun. Sen matkan aikana opimme ja kehitymme jatkuvasti ja mitä useammat matkan päivät voimme ajatella olevamme onnellisia, sen parempi. Elämä on tässä ja nyt. Se on rosoinen ja epätäydellinen, ihan niin kuin me ihmisetkin olemme. Eikä se tule välttämättä paremmaksi, vaikka olisimme hyväkuntoisia ja hoikkia. Tärkeintä on oman mielenrauha.No mistä sen oman mielenrauhan voisi löytää? Kaipa se löytyy sisältäpäin. Me itse voimme vaikuttaa siihen, miten katsomme elämää. Olemmeko tyytyväisiä ja onnellisia vai aina tyytymättömiä odottaen jotain parempaa meille tulevaksi. Mutta jokainen kun on oman elämänsä seppä. Takoo siitä ihan omanlaisensa. Onni ja mielenrauha löytyvät yleensä paljon lähempää kuin ajattelemme. Tyytyväisyys lisää onnellisuutta. Kun tyydymme, tavoittelun taakka putoaa harteiltamme. Tyydyn nyt siis riittävän hyvään kuntoon ja terveeseen kehoon, epätäydelliseen sellaiseen ja uskon, että siitä minä oikeasti tulen onnellisemmaksi.

Ja onnellinen olen kyllä näistä kuvistakin. Niissä on pieniä paloja meidän jouluun pukeutuneesta kodistamme. Sinne on tällä hetkellä ihana käpertyä ja nauttia kynttiöistä, lämpimistä vilteistä ja television katselusta. Minä olen muuten ihan koukussa Netflixin The Crown -sarjaan, joka kertoo Englannin kuningatar Elisabethin elämästä. Downton Abbyn puutteessa tuo on kyllä mahtava sarjalöytö! Iso suositus!

Oletko sinä miettinyt, mikä tekee sinut onnelliseksi tai mikä tekisi sinut vielä onnellisemmaksi?

Some thoghts on happiness and how to achieve a more happy life.

Love, Kati

P.S: Kiitos muuten runsaista linkeistä ihaniin blogeihinne. Tulen vierailulle ihan jokaiseen, kunhan vain ehdin. Kivaa tehdä uusia blogilöytöjä! Voit linkata blogisi täällä, jos et ole vielä linkannut.