keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Kriisi?


Minä olen yli nelikymppinen. Nainen parhaassa iässä, sanotaan. Tähän asti olen aina ajellut, että jokainen ikä on paras ikä. En ole haikaillut eteen enkä taaksepäin. Ehkä ainut ikä, johon en haluaisi ollenkaan palata, on teini-ikä. Olipahan sellaiset myrskyvuodet että! Tyttäreni on nyt teini, mutta jotenkin tuntuu, että hän on niin paljon tasapainoisempi kuin minä olin saman ikäisenä. Hyvä niin. Kaipa se tytöstä vaan polvi paranee, heh.

Mietin tulevaa ja luin jutun vaihdevuosista. Hui kamala miten ahdistava juttu se olikaan! Oli varoituksia hormonimuutoksista ja miten estrogeenin väheneminen altistaa kaikille kamalille sairauksille ja hormonihoidotkin altistavat ja ja ja...En edes viitsi kertoa teille enempää, ettette saa samaa ahdistuskohtausta! Olin nimittäin pari päivää ihan pää sekaisin ja tulevaisuus alkoi vähän jopa ahdistaa minua. En tahdo sairauksia, enkä vanhuutta enkä ruttuisuutta! Haluan pysyä tällaisena, keski-ikäisenä tätsynä ja jatkaa mukavaa elämää hamaan loppuun saakka.Googlettelin tätä aihetta ja sain tulokseksi nelikymppisten naisten raskausjuttuja, painonpudotusvinkkejä ja seksijuttuja. Tyypillistä. Mutta kyllä se oikeasti on niin, että yli nelikymppinen nainen on parhaimmillaan. Hän tietää mitä haluaa ja osaa keskittyä elämässään olennaiseen eli siihen, mikä on tärkeää. Hän osaa etsiä onnen aidoista asioista. Hän tietää, mikä on merkityksellistä. Me olemme upeita!

Keskustelimme upeiden nelkytplusbloggaajien kanssa ikäasiasta ja suurin osa meistä oli ihanan ylpeitä omasta aikuisesta iästään! Emme haluakaan olla muuta kuin mitä olemme, aikuisia. Emme haikaile nuoruutta, emme mieti tulevaa, olemme ylpeitä omasta iästämme. Se on mielestäni mahtava juttu. Löysin tämän osuvan runon nelikymppiselle naiselle:

Nuoruus on nyt virallisesti takanapäin
ja keski-ikä häämöttää.
Nyt on viimeinkin aika…
– opetella liikennemerkit
– aloitta laskujen maksaminen ajallaan
– luopua roskaruuasta
– lakata käymästä diskoissa
Pian ovat vuorossa lämpökerrastot ja kaksiteholinssit.
Tätä ikää kannattaa siis juhlia asian vaatimalla hartaudella!
runo löytyi osoitteesta:  https://varssyja.wordpress.com/ikaan-liittyvia-syntymapaiva-onnitteluja-2/

Onneksi voin ylpeydellä sanoa, että tämä kuvaa minua, yli nelikymppistä naista todella osuvasti. Viihdyn enemmän lämpökerrastossa kuin diskossa. En välitä enää roskaruoasta ja kaksiteholinssitkin löytyy. Liikennemerkit osaan, jos haluan ja laskut maksan ajallaan, kun muistan.Jos sinua kiinnostaa aidot, inspiroivat ja koskettavat aikuisten jutut, käy lukemassa meidän ihanien 40+ bloggajien muita blogeja. Sieltä löydät aitoja juttuja elämästä ja elämyksiä, joita me aikuiset osaamme arvostaa. 40+ blogit löydät täältä.

Mikä ikä on sinusta paras ikä?

I'm fourty plus and fabulous. I think it's the best age and I love the fact that I no longer enjoy clubbing and junk food but I love staying at home in my undies and wear eyeglasses.

Love, Kati

19 kommenttia

 1. Voi sua Kati. Älä vaan usko niitä vaihdevuosijuttuja. Olen itse 51, eikä mulla ole minkäänlaisia ongelmia. Ja olen päättänyt, ettei tulekaan. Jos ei ihan kaikkeen, niin hyvin paljoon kun voi itse vaikuttaa. Ravinnolla, liikunnalla ja positiivisella asenteella. Usko pois <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanan lohduttavaa Annukka! Se artikkeli oli kyllä kamala. En oikein tiennyt mitä ajatella, joten päätin vain jatkaa eteenpäin ihan kuin mitään ei olisi tulossakaan. :) Ja uskon tosissani noihin ravinto, liikunta asenne -juttuihin. :)

   Poista
  2. Hyvähyvä Kati! Se kannattaa. Oikeesti. Jos vaan kiltisti menee mukaan siihen uskomukseen, että "no tää naisen elämä nyt vaan on tämmöistä kamalaa" tai että asioita vaan hormonien tai minkä milloinkin takia vaan "tapahtuu", niin kyllähän siitä elämästä herkästi ennusteiden mukaista tuleekin. Mutta itse olen ainakin päättänyt pistää "ulkopuolisille" voimille kampoihin ja päättää itse omasta hyvinvoinnistani :). Eikä ole toistaiseksi tehnyt tiukkaakaan. Ja sulla on tähän ikään vielä mooonta hyvää vuotta edessä :)

   Poista
 2. Itse aloin harmaantua jo 21-vuotiaana ja nyt 40 vuotiaana mulla olisi puoli päätä harmaana, jos ei olisi hiusväriä, jolla peittää :D
  Minunkin tyttäreni on paljon tasapainoiseni, kun itse olin hänen ikäisenä :D Nykyajan nuoret ovat niin fiksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikki avut on salittu meille naisille! :)

   Poista
 3. Hyvä postaus Kati! Ikä on vain numero, joka ei todellakaan määrää meidän elämää. Jätät tuollaiset artikkelit ihan omaan arvoonsa ja nostat pääsi pystyyn kulkiessasi eteenpäin.

  Minä en haaskaa yhtään aikaa miettien ikää koska se on täysin irrelevantti juttu. Olin tilaisuudessa, jossa myös Aira Samulinin oli läsnä. Kun katselin tätä 89v energiapakkausta Minna Parikan puputennareissa, minihameessa ja leteissä miten miten vapauttavaa on olla vain oma itsensä välittämättä siitä minkä ikäinen on :) Aira uhkui itsevarmuutta ja ryhti oli varmaan parempi kuin monella 60v naisella. Ihan käsittämätön nainen ja se naura - syvältä vatsasta ja sydämestä tuleva nauru.

  Roskaruokaa on kiva syödä joskus :) en aio luopua siitä kokonaan. Laskut yritän maksaa ajallaan ja lämpökerrastoa en omista. Tanssiminen on kivaa discossa tai missä muualla vaan. Jokainen päivä on uusi seikkailu joten iästä viis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vedän palmikot päässä ja en välitä siitä, mitä muut ajattelee. Sä oot Marjo niin upea! :)

   Poista
 4. Jaan mielipiteeni Annukan kanssa! Näin 50+ iässä elän omasta mielestäni elämäni parasta aikaa, vaikka toki kaikissa elämänvaiheissa on ollut omat ihanuutensa. Taidan olla onnekas, kun gynekologini on ihmiseen kokonaisvaltaisesti suhtautuva erikoislääkäri, jonka avulla olen onnellisesti löytänyt uutta vapautunutta energiaa päästyäni kurimuksesta, joka teki olosta nelikymppisenä ajoittain suoraan sanottuna karseaa. Hän on sanonut minulle, että näin käy ja voi, kuinka iloitsenkaan elämästäni. Koen olevani edelleen nuori, vaikka merkkejä ikääntymisestä on. Kokonaisuus ratkaisee! Elämäntavoillaan voi vaikuttaa huisin paljon omaan olotilaan. Älä siis suotta huolehdi! Ikääntyminen on antoisaa! Sydämellisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää gynekologia ei kyllä koskaan vaihdeta! :)

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus. Joku joskus sanoi minulle, ettei ikääntyminen ole huono asia, vaan vanheneminen ;) Onhan se tosiasia, jolle me emme voi mitään. Se on väistämätöntä, mutta sille me voimme tehdä paljonkin miten suhtaudumme ikääntymiseen ja yleensä elämään. Ei muuta kuin "rinta rottingille". Nautitaan elämästä tässä ja nyt! Eläköön me 40 + laiset!!! :D

  VastaaPoista
 6. Ihana Kati. Välillä kriiseilen ja välillä en. Elämän rajallisuutta tulee ajateltua enemmän ja tärkein toive on saada lapset täysikäiseksi ja sitten kaikki on plussaa.

  Oli kyllä vko sitten kunnon pms oireet, koska vaihdoin pilsuja ja 3v ei ollut enää kuukautisia näkynyt. Mutta niin se on, että ulkoilma ja kävelylenkki auttaa ja suklaa. <3 Minusta ei koskaan tule terveellisellä ruokalajilla eläjää, vaikka se varmasti tekisi ihmeitä ja toisi energiaa. Olen heikko ja mukavuudenhaluinen.

  Monessa sitä huomaa iän tuomia juttuja, palautuminen vie enemmän aikaa ja kolotuksiakin on. Hyvä muistuttaja on heittää itselle kysymys, haluaisinko olla minkään muun ikäinen, no en haluaisi, nyt on todella hyvä.

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tiia! Niin yksinkertainen juttu kun kävelylenkki auttaa kummasti kun pää meinaa räjähtää. Onneksi on tuo koiruus, joka pakottaa lähtemään. :)

   Poista
 7. Ihana Kati. Välillä kriiseilen ja välillä en. Elämän rajallisuutta tulee ajateltua enemmän ja tärkein toive on saada lapset täysikäiseksi ja sitten kaikki on plussaa.

  Oli kyllä vko sitten kunnon pms oireet, koska vaihdoin pilsuja ja 3v ei ollut enää kuukautisia näkynyt. Mutta niin se on, että ulkoilma ja kävelylenkki auttaa ja suklaa. <3 Minusta ei koskaan tule terveellisellä ruokalajilla eläjää, vaikka se varmasti tekisi ihmeitä ja toisi energiaa. Olen heikko ja mukavuudenhaluinen.

  Monessa sitä huomaa iän tuomia juttuja, palautuminen vie enemmän aikaa ja kolotuksiakin on. Hyvä muistuttaja on heittää itselle kysymys, haluaisinko olla minkään muun ikäinen, no en haluaisi, nyt on todella hyvä.

  Muiskuja <3

  VastaaPoista
 8. Tämä ikä on kyllä oikeasti tosi hyvä ikä, mutta innolla odotan myös tulevaa.
  Teini-ikään en minäkään haluaisi enää palata, se oli sellaista tunteiden vuoristorataa. Oma tyttäreni oli teini-iässä todella paljon samanlainen kuin minä, aika tasainen luonne :)
  Ihanaa torstaita Kati!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan tulevaa, monellakin tavalla. Uskon, että uusi elämänvaihe on ihana, sitten kun se koittaa. :)

   Poista
 9. Ihana sinä! Minulla alkaa häämöttää jo seuraava täysikymppi horisontissa, mutta en anna sen häiritä, elämä on hyvää juuri tässä ja nyt, juuri tämän ikäisenä! Vaihdevuosista ei ole vielä mitään tietoa, eikä anneta niidenkään häiritä meidän elämää, eiköstä ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai kaikille niin kamalasti edes oireita tule, joten ei ainakaan etukäteen murehdita niistä, eikös?

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall