Minä olen yli nelikymppinen. Nainen parhaassa iässä, sanotaan. Tähän asti olen aina ajellut, että jokainen ikä on paras ikä. En ole haikaillut eteen enkä taaksepäin. Ehkä ainut ikä, johon en haluaisi ollenkaan palata, on teini-ikä. Olipahan sellaiset myrskyvuodet että! Tyttäreni on nyt teini, mutta jotenkin tuntuu, että hän on niin paljon tasapainoisempi kuin minä olin saman ikäisenä. Hyvä niin. Kaipa se tytöstä vaan polvi paranee, heh.

Mietin tulevaa ja luin jutun vaihdevuosista. Hui kamala miten ahdistava juttu se olikaan! Oli varoituksia hormonimuutoksista ja miten estrogeenin väheneminen altistaa kaikille kamalille sairauksille ja hormonihoidotkin altistavat ja ja ja...En edes viitsi kertoa teille enempää, ettette saa samaa ahdistuskohtausta! Olin nimittäin pari päivää ihan pää sekaisin ja tulevaisuus alkoi vähän jopa ahdistaa minua. En tahdo sairauksia, enkä vanhuutta enkä ruttuisuutta! Haluan pysyä tällaisena, keski-ikäisenä tätsynä ja jatkaa mukavaa elämää hamaan loppuun saakka.Googlettelin tätä aihetta ja sain tulokseksi nelikymppisten naisten raskausjuttuja, painonpudotusvinkkejä ja seksijuttuja. Tyypillistä. Mutta kyllä se oikeasti on niin, että yli nelikymppinen nainen on parhaimmillaan. Hän tietää mitä haluaa ja osaa keskittyä elämässään olennaiseen eli siihen, mikä on tärkeää. Hän osaa etsiä onnen aidoista asioista. Hän tietää, mikä on merkityksellistä. Me olemme upeita!

Keskustelimme upeiden nelkytplusbloggaajien kanssa ikäasiasta ja suurin osa meistä oli ihanan ylpeitä omasta aikuisesta iästään! Emme haluakaan olla muuta kuin mitä olemme, aikuisia. Emme haikaile nuoruutta, emme mieti tulevaa, olemme ylpeitä omasta iästämme. Se on mielestäni mahtava juttu. Löysin tämän osuvan runon nelikymppiselle naiselle:

Nuoruus on nyt virallisesti takanapäin
ja keski-ikä häämöttää.
Nyt on viimeinkin aika…
– opetella liikennemerkit
– aloitta laskujen maksaminen ajallaan
– luopua roskaruuasta
– lakata käymästä diskoissa
Pian ovat vuorossa lämpökerrastot ja kaksiteholinssit.
Tätä ikää kannattaa siis juhlia asian vaatimalla hartaudella!
runo löytyi osoitteesta:  https://varssyja.wordpress.com/ikaan-liittyvia-syntymapaiva-onnitteluja-2/

Onneksi voin ylpeydellä sanoa, että tämä kuvaa minua, yli nelikymppistä naista todella osuvasti. Viihdyn enemmän lämpökerrastossa kuin diskossa. En välitä enää roskaruoasta ja kaksiteholinssitkin löytyy. Liikennemerkit osaan, jos haluan ja laskut maksan ajallaan, kun muistan.Jos sinua kiinnostaa aidot, inspiroivat ja koskettavat aikuisten jutut, käy lukemassa meidän ihanien 40+ bloggajien muita blogeja. Sieltä löydät aitoja juttuja elämästä ja elämyksiä, joita me aikuiset osaamme arvostaa. 40+ blogit löydät täältä.

Mikä ikä on sinusta paras ikä?

I'm fourty plus and fabulous. I think it's the best age and I love the fact that I no longer enjoy clubbing and junk food but I love staying at home in my undies and wear eyeglasses.

Love, Kati