keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kerro mielipiteesi! Maalataan vai ei? | Kaapin maalaaminenHeipähei! Voi miten ihana talvinen keli meillä on täällä etelässä. Lunta on tullut kinoskaupalla ja  lumitöitä on saanut tehdä ihan kunnolla. Minä en valita, sillä talvinen ilma on niin paljon mukavampi kuin normaali pimeä ja sateinen marraskuu. Harvoinhan meillä tällaista herkkua edes on, joten nautitaan nyt niin kauan kun sitä kestää!Olen ihan täpinöissäni kun pää on täynnä sisustusideoita varsinkin meidän olohuoneeseen liittyen. Ja ompas sitä tullut tehtyä muutama kiva sisustamiseen liittyvä hankintakin, mutta niistä kirjoittelen sitten myöhemmin. Tällä kertaa haluaisin pohtia kanssanne tämän kaapin maalaamista. Se sijaitsee meidän olohuoneessa, vaikkei  se ole kauheasti täällä blogissa esiintynytkään. Siihen on oikeastaan kaksi syytä. Osittain se jää kuvista ulos sijaintinsa takia. Sen ympärillä ei oikein ole muuta kuvattavaa, joten en ole oikein tykännyt pelkkää kaappia kuvata ja toisaalta kuten näette, kaapissa on läpinäkyvät lasiovet ja sisältö ei aina pysy niin kovin siistinä, joten en ole halunnut sitä senkään takia paljon kuvata.


No nyt sitten se suunnitelma tämän kaapin varalle. Olen pitkään miettinyt, että maalaisin kaapin mustaksi niin, että se kuitenkin säilyisi sisältä valkoisena. Se ehkä tekisi kaapista vähän mielenkiintoisemman ja muodikkaamman, vähemmän maalaisromanttisen. Kaappi on vajaa kymmenen vuotta vanha ja se on aina ollut minulle vähän niin kuin sellainen silmäterä eli pidän sen mallista kovasti. Sen  materiaali on kalustelevyä, joten maalien valitsemiseen tarvitsisin kyllä ammattilaisen neuvoja.

Täällä kun aina saa niin paljon hyviä vinkkejä ja ideoita, olisi kiva kuulla ajatuksianne kaapin maalaamisesta. Maalatako vaiko eikö? Ja jos päädyn maalaamiseen, osaatteko antaa vinkkejä maalien valintaan tai muita asioita, joita kannattaa ottaa huomioon?

Maalata vai ei, siinäpä kysymys. Mitä mieltä olette? Ihanaa viikon jatkoa!

I'm planning to paint this cabinet black and was wondering if any of you readers have any tips to me if I decide to do it!

Love, Kati

google-site-verification: google7bd34e84ad6266c8.html

[google7bd34e84ad6266c8.html]

23 kommenttia

 1. Älä missään nimessä maalaa !

  VastaaPoista
 2. Minustakin kaappi näyttää todella kivalle ihan noin!:)
  Jos päädyt maalaamaan, niin uskon, että onnistuu samalla tavalla kuin mulla joskus meidän lipastot, jotka oavt kalustelevyä. Pohjamaalaus Otepohjalla (tartuntamaali..) ja sitten kalustemaalilla päälle. Mä tosin maalasin viime syksynä eteisen lipaston kannen Annie Sloan chalk paintilla, eikä oo harmittanu. Lipaston alaosa on edelleen samaa kalustemaalia, jolla sen aikoinaan maalasin.

  Ainakin tässä postauksessa näkyy lipasto jollain tavalla:
  http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2016/10/halloween-kurpitsat-maalaamalla.html

  VastaaPoista
 3. Maalaus ei kuulosta hassummalta idealta, huomasin ruokapöydän alla olevan maton, sopisi siihenkin väri-ja tyylimaailmaan. Toki edellyttäen, ettet heti vaihda toiseen mattoon 😉. Tumma antaisi kivaa särmää, ja kun kaappi ei ole ylimaalaisromanttinen, tuskin pieleenkään voisi mennä. Kunnon pohjustus ja kunnon maali - kysy neuvoa ammattilaisilta- ja tuumasta toimeen. Rohkeatkin jutut voivat olla toimivia ja kauniita silmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, matot ne vaihtuu kyllä touhaan, mutta mustaa haluan kyllä jonkun verran sisustukseen.

   Poista
 4. Ihana kaappi, oishan tuo mustanakin aika makea, mutta entäs jos yhtenäistäsit kaapin sisältöä ja maalaisit taustaseinän tummemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain on pakko tehdä. Sisältö on yksi asia. Ja tuo taustaseinän maalaaminen on myös hyvä idea. :)

   Poista
 5. Taustaseinän maalaaminen/tapetointi vois mustakin riittää

  VastaaPoista
 6. Täällä yksi valkoisen kodin edustaja tietysti huutelee että älä maalaa mutta täytyy tunnustaa että musta pieninä juttuina kodissa luo sinne vähän kontrastia ja särmää, joten ei varmasti hassumpi vaihtoehto! Kuitenkin vielä yksi ehdotus tuli mieleen että mitäs jos laittaisit vaikka ikkunalaseihin sisäpuolelle kivasti laskoksittain verhot, jolloin sieltä ei näy ulos, verhothan voisi olla mustat... Minä aina vinkkejä etsiessäni googlettelen kuvia ja käyn pinterestissä hakemassa ideoita :) Mutta kaikesta huolimatta uskon parhaaseen lopputulokseen :) Mukavaa torstai päivää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valkoisesta pidän minäkin, mutta musta tosiaan tuo jonkun verran kaivattua särmää...

   Poista
 7. Ehkä säilyttäisin valkoisena. Jos tuo kaapin sisällön järjestyksessä pysyminen askarruttaa niin ehdotan, että teippaan lasit sisäpuolelta vaikka huurrekalvolla. Silloin sieltä kuultaa jotain muttei näy onko kaikki sisällä ihan järjestyksessä vai ei :)

  VastaaPoista
 8. Minä kannatan maalausta:)
  Musta toisi kivaa kontrastia ja särmää,samalla kaapista tulisi hieno katseen vangitsija.
  Vaaleakin sisustus korostuu,kun joukossa on jotain tummenpaakin!

  VastaaPoista
 9. No mulla on tapana tehdä niin, että kokeilen muutoksen vaikutusta jollain kepulikonstilla ensin. Vaikkapa niin, että "päällystäisin" kaapin vaikkapa mustalla lakanalla tai kankaalla tai jätesäkeillä tai jollain saatavilla olevalla, ja katselisin miltä alkaa näyttää. Mustaksi maalamista on kuitenkin aika vaikea peruuttaa, jos alkaakin kaduttaa.

  Oma mielipiteeni olisi, että älä maalaa. Mutta ehkä kannattaa tosiaan ensin kokeilla jollain väliaikaisella systeemillä, niin tulee syntyy se oma fiilis, joka kuitenkin on tärkein. Ja voi siinä olla muullakin perheellä mielipide asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas! Ehkä yritän jotain väliaikaiskonstia, hyvä idea!

   Poista
 10. Aivan ihana noin, mutta musta värisenä voisi tuoda enemmän kaappia näkyviin. Tai laita oviin, siis laseihin joku dc-fix tai joku muu , vaikka verhot ensin, jos muuttaisi sitä ensin hiukan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhoille en oikein lämpene kun tuntuu, että ne olis niin romanttiset, mutta dc fix vois toimia...

   Poista
 11. Hei Kati! Uusimman Avotakan sivuilla oli hieman samantapainen tumma kaappi, näytti hyvältä. Toki asunnon värimaailma oli tummempi kuin sinulla. Liputan siis edelleen maalauksen puolesta. Mukavaa lumiviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Käyn kurkkaamassa, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 12. Hei
  Olen maalannut Vintage Paint kalkkimaalilla useita huonekaluja suoraan pinnan päälle. Ei tarvitse pohjamaalia eikä hiontaa. Kestää vain tunnin kuivua ja on hajuton. Suosittelen. Musta sopisi , antaa särmää ja matto yhdistää.

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall